reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dziewczynki...pomocy, help...pliiiissss!!!
Poszlam dzisiaj do lekarza rodzinnego (tak a propos dostalam Bioparox w aerozolu na to moje gardlo) i dostalam zwolnienie do 8 kwietnia. W przyszlym tygodniu ide do gina to wystawi mi dalsze zwolnienie. Ale mama moja zasiala we mnie watpliwosc czy takie zwolnienie od lekarza ogolnego to tez jest 100% platne czy tylko takie od ginekologa? I teraz nie wiem co zrobic czy leciec do ginekologa po zwolnienie czy to co mam jest ok i zaplaca mi 100%...moze orientujecie sie jak to jest bo zaraz zwariuje:wściekła/y: Bede wdzieczna za szybkie odpowiedzi bo jak beda negatywne to musze pedzic do gina....ehhh i jak tu sie nie stresowac
No dobra teraz nadrobie to co napisalyscie od rana...i blagam piszcie co wiecie na temat mojego zwolnienia:-)

reklama
Poszlam dzisiaj do lekarza rodzinnego (tak a propos dostalam Bioparox w aerozolu na to moje gardlo) i dostalam zwolnienie do 8 kwietnia. W przyszlym tygodniu ide do gina to wystawi mi dalsze zwolnienie. Ale mama moja zasiala we mnie watpliwosc czy takie zwolnienie od lekarza ogolnego to tez jest 100% platne czy tylko takie od ginekologa? I teraz nie wiem co zrobic czy leciec do ginekologa po zwolnienie czy to co mam jest ok i zaplaca mi 100%...moze orientujecie sie jak to jest bo zaraz zwariuje:wściekła/y: Bede wdzieczna za szybkie odpowiedzi bo jak beda negatywne to musze pedzic do gina....ehhh i jak tu sie nie stresowac
No dobra teraz nadrobie to co napisalyscie od rana...i blagam piszcie co wiecie na temat mojego zwolnienia:-)

Niko, L4 od zwykłego lekarza masz płatne 80 %!!!!!!! niestety, leć do lekarza!!!! chociaż zgłosić L4 musisz niezwłocznie a sam papierek musisz dostarczyć w ciągu tygodnia!!! A, i udanej kuracji i życzę powrotu do zdrówka :-)

Moja gin mi mówiła że tylko od ginekologa zwolnienie jest 100 % płatne. Zresztą ja tak miałam że na początku ciąży dostałam zwolnienie od dermatologa i zapłacili mi tylko 80 %

Ehhh chyba dla swietego spokoju pojade do tego gina...w koncu to 8 dni zwolnienia wiec troszke kasy ucieknie jak cos. A teraz kazdy grosz sie liczy, zwlaszcza ze kokosow nie zarabiam;-);-)Chociaz jeszcze zastanawia mnie kod B na tym zwolnieniu ktory niby oznacza ciaze....ale dobra nie bede kombinowala;-)Dzieki za mega szybkie odpowiedzi:-D

Ehhh chyba dla swietego spokoju pojade do tego gina...w koncu to 8 dni zwolnienia wiec troszke kasy ucieknie jak cos. A teraz kazdy grosz sie liczy, zwlaszcza ze kokosow nie zarabiam;-);-)Chociaz jeszcze zastanawia mnie kod B na tym zwolnieniu ktory niby oznacza ciaze....ale dobra nie bede kombinowala;-)Dzieki za mega szybkie odpowiedzi:-D

Nikka kod B oznacza ciąze wiec powinnas dostac 100% pensji.Napewno bedziesz miała płatne 100%!!!!

Ja byłam na zwolnieniu od okulistki... specjalnie dzwoniła do męża - ginekologa - żeby się dowiedzieć jak to jest.... jeśli jest zaznaczone, za zwolnieniu od tego "innego" lekarza, że jest ciąża, to 100%.

Zadzwonilam do przychodni, w ktorej wystawili mi dzisiaj zwolnienie i potwierdzili mi ze skoro na zwolnieniu jest kod B to bedzie platne 100% bez wzgledu na to od jakiego lekarza to zwolnienie jest, wiec gina sobie daruje dzisiaj (na wszelki wypadek zadzwonie rano do ksiegowej z pracy jeszcze). Az z tych nerwow cala czekolade prawie wszamalam:-D Ehhh i ide polezakowac troche :-D

Witam wszystkie czerwcowe mamuśki,
kilkadni mnie nie było więc było co nadrabiać :-)
współczuję wrednych teściowych i życzę powrotu do zdrowia chorym ...
Sama niedawno chorowałam, trzymało mnie cholerstwo 2 tygodnie, więc bardzo współczuję...
Życzę miłego wieczorku :-)

reklama
Do góry