reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

...i widzę, że bliskie mi tematy poruszacie, ja od wczoraj leżę, bo mi się skracała szyjka. Lekarz bardzo niechętnie jednak daje mi l4, choć powodów zdrowotnych jest wiele. Po 8 godzinach pracy, było mi niedobrze, miałam brzuszek z kamienia, głowa bolała...a no i w domu to tylko zjadłam coś i spać... :no:

reklama
Maggieness witaj wsród czerwcówek :-) A skąd jesteś tak swoja drogą ?

Dziewczyny, jeszcze zatesknimy za byciem "kurami domowymi". Zawsze tak jest, że narzekamy na to co mamy w danej chwili, a potem to placzemy:-) No, ale mam nadzieje, że w końcu wszystkim nam sie tak poukłada życie, że będziemy zadowolone.

Ja dzisiaj jakiegoś "kota" dostalam. Jeśli to sie nazywa "wicie gniazda" to nie wiem co będzie przed samym porodem :szok::-D Własnie jestem na etapie "przemeblowywania" kuchni tzn zmieniam całkowicie układ gratów w szafkach, generalne wiosenne porzadki. Ale bedzie jeszcze gorzej jesli mi nie przejdzie bo moje ambitne plany obejmuja cały dom :baffled: Nie wiem naprawde co mnie napadło. Może pozazdrościłam niekturym remontów i przeprowadzek ;-):-D i malą namiastke sobie własnie funduję ?

Lece cos przekasić i do roboty dalej.

Maggieness witaj wsród czerwcówek :-) A skąd jesteś tak swoja drogą ?

Mieszkam w Warszawie - już uzupełniłam w profilu. :sorry2: Jeszcze popracuje nad suwaczkiem :tak:
Co do wicia gniazdka, to ja mam chęć ogromną właśnie na to, ale cały czas czekam, aż właścicielka mojego mieszkania wymieni okna. Robi to już od paru miesięcy...:angry: Przemeblowanko mam rozrysowane na kartce, no i robię małe zakupy.

Witam kochane ja po wizycie, chyba nie potrzebnie az tak sie martwiłam wynikami moczu zlecił mi leki kazał sie nie przejmowac twierdzac ze w ciazy to normalne.Zdziwiłam sie bardzo bo mój gin ma w gabinecie nowy apatrat Usg i dzis jestem bardzo zadowolona bo naprawde wszystko było super widac.I okazało sie ze bedziemy mieli CÓRUNIE!!!!! Jest juz w połozeniu główkowym wiec gotowa do porodu to mnie tez ucieszyło bo nie chciałabym CC wole sie pomeczyc a potem przy normalnym porodzie człowiek bynajmniej szybciej sprawny.Termin z Usg wyszedł nam na 8 czerwca wiec blisko bo z OM 12 czerwca wiec okaze sie jak to bedzie Ech ale jestem szcześliwa:-):-):-)

Blumetka gratuluję córci i dobrze, ze wszystko ok.

A propos siedzenia w domu, ja siedze od końca października. Jak szłam na L4 miałam ambitne plany: gimnastyka, basen.... Niestety, bardzo różnie u mnie z samopoczuciem. I przeleżałam najpierw 2 tygodnie w Świeta, teraz kolejne 2 tyg.. Ale już jestem na nogach. Niestety, poza dom to się za dużo nie ruszam - za szybko się męczę niestety. Ale szukam sobie rozrywek jakiś, bo macie racje, sprzątanie i gotowanie mogą wykończyć. Teraz będzie lepiej, bo koleżanka z pracy też jest w ciazy i też siedzi w domku, więc będzie do kogo na ploteczki pójść :-)

Zabrałam sie też już za "wicie gniazda". Wstępne porządki zrobione. Tylko jeszcze musze moje szmatki przejrzeć i zredukować, żeby jedna komodę zwolnić. No i czekam na zamówioną pościel. Jak przyjdzie to zabieram sie za pranie prasowanie ciuszków i pościeli dla naszego Synusia.

A jak przyjdzie wiosna, to na pewno wszystkie odżyjemy. Trochę słonka na ppewno nam dobrze zrobi :-)

Witam kochane ja po wizycie, chyba nie potrzebnie az tak sie martwiłam wynikami moczu zlecił mi leki kazał sie nie przejmowac twierdzac ze w ciazy to normalne.Zdziwiłam sie bardzo bo mój gin ma w gabinecie nowy apatrat Usg i dzis jestem bardzo zadowolona bo naprawde wszystko było super widac.I okazało sie ze bedziemy mieli CÓRUNIE!!!!! Jest juz w połozeniu główkowym wiec gotowa do porodu to mnie tez ucieszyło bo nie chciałabym CC wole sie pomeczyc a potem przy normalnym porodzie człowiek bynajmniej szybciej sprawny.Termin z Usg wyszedł nam na 8 czerwca wiec blisko bo z OM 12 czerwca wiec okaze sie jak to bedzie Ech ale jestem szcześliwa:-):-):-)

Gratuluje CÓRECZKI !

Koniec porzadków na dziś. Idę spać i nabierac siły na cd :-)

Dobrej nocki dziewczynki no i udanego, spokojnego weekendu ! :tak::-)

blumetka cieszę się, ze wszystko u Ciebie ok i że nastrój Ci się poprawił:tak: I oczywiście gratuluję córeczki!!!:-)

maggieness witaj wśród czerwcówek:-)

Ależ cisza na forum, śpioszki śpią:tak:
Ja dziś zasnęłam o 3 dzidzia mi wcześniej nie pozwalała, co sen przychodził i morzył troszkę, to dostawałam kopa i prawie na baczność.
Zadziałała dopiero pozytywka nakręcana :-)
blumetka29 wielkie gratulacje i super z tym nowym aparatem!
Ollutka polecam basenik, jeśli może cie ktoś odwieźć, adokładnie gimnastyka ciążowa, dla ciężarówek jest super i nie męczy, tylko wręcz odwrotnie, człowiek się znów czuje lekki i taki sprawny. :-D
Sunniva - witaj!:-)

reklama
Do góry