reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Orientujecie sie od ktorego miesiaca mozna dac dziecko do zlobka?

Z tego co się zdążyłam zorientować to w stolicy przyjmują do żłobka nawet od 3 miesiąca, to zależy od placówki. Większość żłobków jednak od 6-9 miesiąca. Ja czekam aż otworzą w mojej dzielnicy państwową placówkę ale nie wiem jakie będą warunki przyjęć do niej i jaka będzie wysokość czesnego.

Melduje sie ze jeszcze zyje Plan mamy ambitny przeprowadzka w ten weekend a i gorsza sprawa dalej niewiemy co z kredytem ;( jak nie dostaniemy to bedzie dupa malowana ale trudno moze do porodu zdazymy zrobić tak zeby bylo dobrze ...

Agatko wszystko będzie dobrze i ze wszystkim zdążycie:-), pamiętaj tylko że jesteś w ciąży i nie przeforsuj się!

Przepraszam, że nie odpisuję każdej ale nie dam rady nadrobić:-(
Chcę tylko podzielić się z Wami nowinką:tak: tak jak czułam będziemy mieli drugą córeczkę. Wczoraj wymusiłam;-)króciutkie USG:-D na mojej lekarce

Inja gratuluję Córci !

reklama
Inja gratulacje,ja tez w sobote specjalnie robilam 4D zeby sie upewnic,no i dziewczynka juz napewno,tak ze bedziemy w domu mialy same krolewny,a mezusie beda kolo nas skakac i nam dogadzac,biedny ich los:-D:-D:-D:-D

epadłam na chwilke jestem taka zmeczona ale kuchnia spakowana a do tego wlasnie sie dowiedzialam ze w czwartek mam egzamin i co mam zrobic przeciez ja nawet nie mam szans przejrzec notatek a co mowic pouczyc sie chyba odpuszcze sobie trudno rok zmarnowany ;(

epadłam na chwilke jestem taka zmeczona ale kuchnia spakowana a do tego wlasnie sie dowiedzialam ze w czwartek mam egzamin i co mam zrobic przeciez ja nawet nie mam szans przejrzec notatek a co mowic pouczyc sie chyba odpuszcze sobie trudno rok zmarnowany ;(

Agatka, skoro masz nie zdać i mieć rok w plecy, to idź na egzamin - może coś Ci wpadnie do głowy, dostaniesz nagłego olśnienia albo inny cud się stanie. Nie masz nic do stracenia! :sorry2:

Zgadzam się z Kaliną - lepiej iść i nie zdać niż w ogole nie iść. Mnie samej na studiach zdarzyło się być pare razy na egzaminie nie ucząc się wcześniej i jakoś się udawało - a to ktoś podpowie, a to uda się coś przypomnieć z wykładu...
Będę trzymać kciuki ;-)

Dokładnie tak jak dziewczyny mówią, powinnas iść i sprubować, może akurat sie uda :-) A pochwal się co studiujesz :-)

Dziękuję dziewczyny!!!
Kiedy w 20 tygodniu robiliśmy USG 4D dziecko nie ujawniło się w pełni:-) i nie znaliśmy płci. Nie mogłam już wytrzymać w niewiedzy i przy okazji wizyty uprosiłam lekarkę aby zajrzała gdzie trzeba;-). Przez ostatnie tygodnie czułam, że będzie dziewczynka i jest:-)
Inja gratulacje,ja tez w sobote specjalnie robilam 4D zeby sie upewnic,no i dziewczynka juz napewno,tak ze bedziemy w domu mialy same krolewny,a mezusie beda kolo nas skakac i nam dogadzac,biedny ich los:-D:-D:-D:-D

Beata ha ha ha właśnie... mój mąż twierdzi, że zupełnie Go zdominujemy:-D no i będzie musiał mieć dużą kieszeń;-) bo której tu odmówić;-).

Agata, nic nie tracisz, jak sądzę. Ja bym poszła na ten egzamin:tak:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki:-), ale się dziś rozpisałyście-super lubię Was podczytywać:-)

Inja-gratuluję :-)
Agata077-ryzykuj z tym egzaminem, moze akurat sie uda, trzymam kciuki:-)

Może nie będę w temacie, ale czytałam że piszecie już o opłacaniu położnych, ja z Miśkiem miałam opłaconego gina-było super, choć nie tanio(7 lat temu stawka wynosiła 1000zł)

Miłego popołudnia:-)

reklama
Do góry