reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

reklama
Witajcie

Początek dnia minął mi dość szybko. Dzieci były na półkoloniach, a ja w domku. Po południu poszłam z małym do lekarza, bo mu guzek urusł na zewnętrznej stronie dłoni. Lekarz stwierdził, że to guz który jest osadzony na nerwie. Na dodatek pocieszył mnie, że sam nie zniknie i mały musi mieć go wyciętego. W czwartek mam iśc na konsultację do chirurga dziecięcego. Boję się strasznie, bo guzek rośnie szybko i na dodatek na prawej ręce.:-:)-(
I jak tu można sobie spokojnie nie stresować się w ciąży?:confused:

Witajcie Dziewczynki

byliśmy na usg, wszytko ok, Dzidek rozwija się prawidłowo, tzn. tydzień mniejszy niż wynika z daty miesiączki, ale to ponoć norma , jakoś szybko to uzg, zleciało nie napatrzyłam sie jakoś, ale zrobił jedno zdjecie buźki takie fajne :-)

no i ptaszek jak się patrzy, będzie SYNECZEK ,
ale jestem szczęśliwa

m.linijka.i.200.jpg
[/URL]

Witajcie Dziewczynki

byliśmy na usg, wszytko ok, Dzidek rozwija się prawidłowo, tzn. tydzień mniejszy niż wynika z daty miesiączki, ale to ponoć norma , jakoś szybko to uzg, zleciało nie napatrzyłam sie jakoś, ale zrobił jedno zdjecie buźki takie fajne :-)

no i ptaszek jak się patrzy, będzie SYNECZEK ,
ale jestem szczęśliwa

m.linijka.i.200.jpg
[/url]

gratuluję synka :-):-):-):-):-):-)

aga2009 nie martw się mały na pewno będzie dzielny, ważne że wizyta chirurga bardzo szybko

tacjana
gratuluję synka

reklama
Moni_ju gratuluję Córci!
Tacjana
, gratuluję Synka!
Zdecydowanie czerwiec to "męski miesiąc" :-D

według usg główki dzidzia ma 22 tyg a według długości nóżki 23 tyg....trochę się wystraszyłam ale podobno rzadko się zdarza żeby dziecko miało idealne wymiary...
a jak było u was??

U mnie co USG, to inny wiek Małego :-D
Ale jak byłam w zeszły czwartek, to chyba pomiary wyszły najmniej rozbiegane, bo byłam wtedy w 20t4d, a wg. pomiarów tylko główka była dokładnie w "tym wieku", natomiast nóżka o 4 dni młodsza. Średni wynik wyszedł więc taki, że ciąża jest o 2 dni młodsza, niż wg. miesiączki :happy:

Do góry