reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Witajcie

Początek dnia minął mi dość szybko. Dzieci były na półkoloniach, a ja w domku. Po południu poszłam z małym do lekarza, bo mu guzek urusł na zewnętrznej stronie dłoni. Lekarz stwierdził, że to guz który jest osadzony na nerwie. Na dodatek pocieszył mnie, że sam nie zniknie i mały musi mieć go wyciętego. W czwartek mam iśc na konsultację do chirurga dziecięcego. Boję się strasznie, bo guzek rośnie szybko i na dodatek na prawej ręce.:-:)-(
I jak tu można sobie spokojnie nie stresować się w ciąży?:confused:

Witajcie Dziewczynki

byliśmy na usg, wszytko ok, Dzidek rozwija się prawidłowo, tzn. tydzień mniejszy niż wynika z daty miesiączki, ale to ponoć norma , jakoś szybko to uzg, zleciało nie napatrzyłam sie jakoś, ale zrobił jedno zdjecie buźki takie fajne :-)

no i ptaszek jak się patrzy, będzie SYNECZEK ,
ale jestem szczęśliwa

m.linijka.i.200.jpg
[/URL]

Witajcie Dziewczynki

byliśmy na usg, wszytko ok, Dzidek rozwija się prawidłowo, tzn. tydzień mniejszy niż wynika z daty miesiączki, ale to ponoć norma , jakoś szybko to uzg, zleciało nie napatrzyłam sie jakoś, ale zrobił jedno zdjecie buźki takie fajne :-)

no i ptaszek jak się patrzy, będzie SYNECZEK ,
ale jestem szczęśliwa

m.linijka.i.200.jpg
[/url]

gratuluję synka :-):-):-):-):-):-)

aga2009 nie martw się mały na pewno będzie dzielny, ważne że wizyta chirurga bardzo szybko

tacjana
gratuluję synka

reklama
Moni_ju gratuluję Córci!
Tacjana
, gratuluję Synka!
Zdecydowanie czerwiec to "męski miesiąc" :-D

według usg główki dzidzia ma 22 tyg a według długości nóżki 23 tyg....trochę się wystraszyłam ale podobno rzadko się zdarza żeby dziecko miało idealne wymiary...
a jak było u was??

U mnie co USG, to inny wiek Małego :-D
Ale jak byłam w zeszły czwartek, to chyba pomiary wyszły najmniej rozbiegane, bo byłam wtedy w 20t4d, a wg. pomiarów tylko główka była dokładnie w "tym wieku", natomiast nóżka o 4 dni młodsza. Średni wynik wyszedł więc taki, że ciąża jest o 2 dni młodsza, niż wg. miesiączki :happy:

Do góry