reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Hej.
Dziś patrzę na suwaczek a tu równe 4 miechy do ... porodu.
Już w nocy miałam jakieś kosmate myśli i sny głupie. Myślę sobie, że skoro kobitki od zawsze rodziły to i ja jakoś dam radę, ale najbardziej to się obawiam tego, że to coś nowego w moim życiu i nie wiem na co się nastawiać.

15406844d8.png
Będzie bolało na 100%:tak:, ale jak nie będziesz sama to da się wytrzymać, zapomina się szybko:-)

reklama
hej Dziewczyny! Niestety moja niunia chyba jest wstydliwa bo nie chciała pokazać co ma między nóżkami :zawstydzona/y:Niestety płeć nieznana. Następne usg dopiero w 30 t.c., zostało dużo czasu. Według wzkazań gin. mam nie objadać się słodyczami i zażywać więcej ruchu bo za bardzo przytyłam ( wstydze się przyznać ile :szok:) Pozdrawiam Was!:-)

Sabin102 ponieważ to moja pierwsza ciąża to mam takie same odczucia. Dla mnie najgorsze jednak są te różne opowieści kobiet, które już rodziły :-(.

Kwiatek84! Ja też zastanawiam się juz na d zwolnienie. Idę na wizytę 12.02 więc juz poprosze o zwolnienie, tym bardziej, że cięzko mi się chodzi, bo cały czas mnie boli krocze i czytałam, że to się spojenie łonowe rozchodzi, więc lekarz sam pewnie mi zaproponuje zwolnienie.:-(

Cześć Laseczki!

Umierałam wczoraj... myślałam, że całkiem mnie wykończy ten ból :no:
Nie dość, że dziura po wyrwanym zębie, to jeszcze miałam tam stan zapalny, który rzucił się już na kość i trzeba było dokładnie kość oczyszczać... :no: A do tego od początku ciąży mam bardzo wrażliwe i mocno ukrwione dziąsła (czytałam, że tak właśnie bywa w ciąży), dentystka powiedziała, że to też już stan zapalny. W związku z tym bolą i dłużej będą się goić miejsca po wkłuciu znieczulenia. Ogólnie jestem taka odrętwiała... Na szczęście zszedł już ten paskudny łupiący ból i mogę normalnie funkcjonować.

Mam straszne wyrzuty sumienia, bo w ciągu tej doby "okołozębowej" zjadłam w sumie 4 apapy... I to znieczulenie... W sumie było konsultowane z moim ginekologiem telefonicznie, ale jednak mimo wszystko jestem teraz pełna obaw o Małego :-(
Może mogłam nie jeść tych apapów... chociaż próbowałam wytrzymać... i nie dało się, naprawdę :zawstydzona/y:
Ech... targają mną teraz takie "strachy" :-:)-:)-(

Witam wszystkich w ten okropny, paskudny dzień!

A ja znowu zawsze miałam II (z racji niewielkiej nadżerki), ale jak zrobiłam cytologię na początku ciąży to wyszła I :-)

wuyu gratuluje corci!!:-)

Cypisia dobrze, że już masz to za sobą:tak: Ja też muszę się wybrać, ale trafić na dobrego stomatologa to cud jakiś:dry: Właśnie muszę iść z 2 zębami, które robiłam przed ciążą i pani dr. się nie popisała, bo oba mnie bolą a wokół jednego zrobił się jakiś stan zapalny i mam całe dziąsła po jednej stronie opuchnięte:wściekła/y: Dodam, że wizyta była prywatna:no:

Sunniva - jak chcesz, to mogę Ci polecić bardzo dobrego dentystę. Chodzę do niego już chyba z 15 lat albo dłużej i jak dotąd jestem bardzo zadowolona.Prze ciążą wyleczył mi wszystkie ząbki i mam spokój;-)

Sabin, Madziumba - ja co prawda nie myślę jeszcze o porodzie i jakoś póki co nie mam stracha, ale nie wykluczone, że to jeszcze przyjdzie. Polecam wam do przeczytania wątek "poród na wesoło" na naszym forum. Normalnie się posikałam prawie. A po przeczytaniu tyh opowieści , jakoś tak człowiek się mniej boi :) Polecam, naprawdę!

Ostatnia edycja:
witam was

wczoraj bylam na kontroli po szpitalu jest poprawa ale lezec dalej duzo mam
pojechalam tez na usg jest waszystko ok tylko malenstwo tak sie ulozylo i nie chcialo pokazac co tam kryje.najpierw dr powiedzial ze bedzie dziewczynka bo widzi szparke ale mowi nie jest pewny bo cos tam wystaje i moze urosnac wiec okaze sie dopiero pozniej.ale kamien z serca mi spadl bo wiem ze jest dobrze.uroslo bo wazy teraz ok 300 gr.:-D

Hej. Miałam robioną cytologię w ciąży i generalnie wszystko było cacy ale dostałam II, pytam moje Ginki dlaczego II to mi powiedziała że w ciąży II to jest dobrze, ale na Twoim miejscu to bym albo zadzwoniła albo przełożyła tą wizytę na wcześniej.....
a czy cytologia w ciąży jest obowiązkowa?? bo ja miałam przed miałam I a w ciąży nie robiłam...gin nić nie mówił no i nie miałam żadnych niepokojących objawów...

Według wzkazań gin. mam nie objadać się słodyczami i zażywać więcej ruchu bo za bardzo przytyłam ( wstydze się przyznać ile :szok:) Pozdrawiam Was!:-)

Kochana nic się nie martw, ja też już dużo przytyłam i troche się boję co będzie dalej, ale na to już nic nie poradzimy, będziemy się martwić potem.

Kasiab415 - to fajnie że wszystko w porządku, oby tak dalej.

Też nie słucham opowieści o porodach, bo to stresuje. Jak narazie to tylko ćwiczę mięśnie i zajrzę od czasu do czasu do fachowej literatury.

Ja dziś wstałam 10.40 - śpioch ze mnie okrutny, ale za to pół nocy zmrużyc oka nie mogłam.

reklama
Hej.
Dziś patrzę na suwaczek a tu równe 4 miechy do ... porodu.
Już w nocy miałam jakieś kosmate myśli i sny głupie. Myślę sobie, że skoro kobitki od zawsze rodziły to i ja jakoś dam radę, ale najbardziej to się obawiam tego, że to coś nowego w moim życiu i nie wiem na co się nastawiać.

15406844d8.png
Też mam w nocy głupie sny...no ale myślę że to dlatego że się przejmuje ..no ale musi być dobrze i na pewno będzie:-)

Do góry