reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Hej

U nas dzis nudy pol dnia.Pradu nie bylo.JAkas awaria.Myslalm,z esie zanudze, a do tego wstalam po 8 no i caly dzien chodze spiaca i z szczypiacymi oczami;-)

Co do szkoly rodzenia to nie chodzilam wczesniej i dalam rade :tak:, ale mam zamair chodzic tym razem, ale tylko dlatego, zeby sie dowiedziec jak to wyglada w obcym kraju ;-)

Margaretka super, ze takie podejscie ma twoja ginka:-)

Monika_M jak bylam na L4 to po 30 dniach dostawalam kase z ZUSu.
Takie mialam bilingi z banku.

reklama
irka252- dziękuje za odpowiedź:happy:
troche mnie to zmartwiło bo to już czas żebym zrobiła takie badanie a mój doktorek zlecił mi tylko ogólnie morfologie i mocz:baffled:
czy to jest obowiązkowe badanie w ciąży? czy może to doktor decyduje o konieczności takiego badania??

irka252- dziękuje za odpowiedź:happy:
troche mnie to zmartwiło bo to już czas żebym zrobiła takie badanie a mój doktorek zlecił mi tylko ogólnie morfologie i mocz:baffled:
czy to jest obowiązkowe badanie w ciąży? czy może to doktor decyduje o konieczności takiego badania??
Chyba wszystkie kobiety maja je robione bo kobieta moze miec "cukrzyce ciezarnych"

mój gin powedział że ten test obciążenia glukozą to standardowe badanie , niewiem jak to przełkne i to na czczo :no::no::wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled: i jeszcze to czekanie na niewiadomo co .

martusia witaj w kraju teraz to jesteśmy prawie sąsiadki.

o kurczaczek:confused:
to mnie troche zmartwiłaś...
no nic 4 lutego mam wizyte więc zapytam:baffled: zobaczymy czy mnie skieruje czy nie...
dla mnie to wszytsko nowośc bo to moja pierwsza ciąża:zawstydzona/y:

wiecie co a ja byłam w poniedziałek i lekarz dał mi skierowanie na morfologie, mocz i glukozę bez obciążenia nic nie będę pić kazał zjeść coś przed badaniami już raz ją robiłam i powiedział, że glukoza jest ok ale czemu nic nie piłam?

Moja też pierwsza i wszystko nowe takrze rozumię cie doskonale a odczyn compsa miałaś robione???

to jest to badanie które się robi przy konflikcie serologicznym?? bo jeżeli tak to ja robiłam i nie wykryto przeciwciał...
czy to badanie robi się tylko raz na całą ciąże??

Ostatnia edycja:
Moja też pierwsza i wszystko nowe takrze rozumię cie doskonale a odczyn compsa miałaś robione???

nie takiego badanie też nie miałam robionego:baffled:
raz na miesiąc mam usg, ogólnie morfologie i mocz:-(
na początku zrobił mi cytologie, toxo, glukoze(ale nic nie piłam), hbs, odczyn wassermanna i przeciwciała różyczki:happy:
i to wszystko:baffled:

właśnie andzia111 - na czym polega to badanie na odczyn ccombsa?/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U nas test na glukoze robia dopiero kolo 28 tyg.niewiem dlaczego tak pozno,w pierwszej ciazy tez tak mialam,tak ze mnie to czeka dopiero za miesiac,ale u nas daja to w malej buteleczcze o smaku strasznie slodkiej pomaranczowej oranzadki,tak ze nie jest tak zle.:-)

Do góry