reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
:-)..ja mam termin na 28 czerwca ale z usg wyszło, ze urodzę 21 bo dzidzia większa :-)...
dziewczynym, czy wasze rodziny juz wiedzą o ciazy? po mnie nic nie widać więc wie tylko rodzina z mojej strony a z rodziny m nikt nie wie...chciałam powiedzieć 21 albo 22stycznia w dzień babci i dziadka....a to bedzie juz 18tc...chyba się nie obrazą?....

z HM mam fajne czarne bojówki S..ale oczywiście ze mnie spadaja, z Kappahl mam spodnie z golfem M do kozaków ale tez za duże, i mam jeszzce spodenki next M i tez za duże :-(..a co do strojów sylwestrowych to sie nie przejmuję bo we wszytskie sukienki i spódniczki wchodze :-)....i juz wiem co załozę, jak któraś jest z Wawy to chetnie pozycze sliczna czarna sukienkę Mothercare s....jest boska....niby ciażowa ale pieknie sie układa na brzuszku...wystarczy jakaś fantazyjna kolorowa szarfa pod biust i bedzie pieknie brzuszek eksponować....

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczynki poświątecznie. Właśnie dziś dostałam od koleżanki moje pierwsze spodnie ciążowe. Fajne wizytowe z weluru właśnie z H&M jestem nimi zachwycona (to nic ze koleżanka chodziła w nich do końca ciąży a ja mam tylko mały zapas :-D, narazie będą). W ogóle czuje się jak by znów byłą gwiazdka bo dostałam od niej tez witaminki Prenatal classic i kosmetyki Mustela i duuużo prasy dla "ciężarówek". Jeśli chodzi o ruchy maleństwa to czasem wydaje mi się że coś czuję ale sama nie wiem czy to nie "ruchy w żołądku" już nawet nie mam siły się zamartwiać czy wszystko jest ok, muszę czekać do 15 stycznia do kolejnej wizyty.
Polecam wam książkę Kaz Cooke - "Ciężarówką przez 9 miesięcy - przewodnik po ciąży i okolicach" dostałam ja pod choinkę od mamy i powiem wam ze nie dość ze rozwiewa wiele wątpliwości, to jeszcze poprawia humor rozbawiając do łez pamiętnikiem czyli "dziennikiem pokładowym" bohaterki oczywiście ciężarówki.
Ja na sylwestra nie wybieram się nigdzie spędzę go z moim mężusiem i rodzicami. Chyba nie miała bym chęci na sylwestra ani obcymi ani ze znajomymi tym bardziej ze zaczynam czuć się jak średniej wielkości hipopotam;-).
Pozdrawiam was milutko i cieplutko bo u mnie troszkę śniegu i całkiem spory mrozek

A jednak sie udalo:-D:-D:-D Tyle ze wedlug moich wyliczen to jutro zaczynam 18 tydzien a wg suwaczka jestem na poczatku 17...hmmm. Widac liczy inaczej niz ja:-) Pozdrawiam

No ja licze to troche inaczej, czyli wedlug tego co napisalas Magni zaczynalabym 19 tydzien...ale nieistotne :-) Tylko widze ze jakos zle smoczek jest usadowiony..hmmm. Pokombinuje....moze jakis ladniejszy znajde...teraz juz wiem jak:-) I mamy podobne suwaczki :)

Witam Was kochane przedostatniego dnia tego roku. I chyba jest to jeden z ostatnich dni, kiedy jeszcze noszę rozmiar 34! Bo powoli brzucho zaczyna wyglądać ciążowo :-D
Jeśli chodzi o ciążowe ciuszki, to mam to szczęście, że jestem fanką sukienek, takich dzianinkowych i bawełnianych, do kolanka. A ponieważ nie ubieram się na co dzień zbyt obcisło, myślę, że jeszcze przez jakiś czas te sukienki mnie pomieszczą ;-) Ale uległam pokusie i zamówiłam już sobie ciążowe dżinsy - mam nadzieję, że będą mi fajnie służyły zimą.
My jesteśmy szczęściary, że koniec ciąży wypadnie nam wiosną i latem, bo o wiele łatwiej i taniej jest kupić np. klapki na spuchnięte nogi, niż kozaki. To samo z wszelkimi sukienkami, bluzeczkami czy szortami. No i może latem, biegając na specerki z naszymi dzidziami, szybciej odzyskamy figurę :-D

Hej właśnie wróciłam od lekarza moje maleństwo ma się dobrze widziałam jak się wierci i kopie nóżkami miała być Maja ale prawdopodobnie będzie to Szymonek cieszę się, że moje maleństwo jest zdrowe jestem bardzo szczęśliwa super wiadomość na zakończenie starego roku a przywitanie nowego. Sylwka spędzamy w domku przychodzą do nas goście na pewno będzie miło.
Pozdrawiam was serdecznie.

reklama
Do góry