reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Rybka moja Majeczka śpi w dzień, ok. 14,śpi półtora godz. lub dwie, teaz trochę gorzej jej wychodzi zasypianie,bo wyrzuciliśmy monia, ale nie jest źle. Wieczorem zasypia między 20.30 a 21.30.

reklama
Mój urwis idzie w dzień spać ok. 13 i spi 1-1,5h a wieczorem zasypia o 22 tzn. lezy w łóżku juz wcześniej ale koło 22 zasypia.

Dziękuje dziewczyny za odpowiedź! :-)
To u mnie nie jest chyba aż tak źle. Moja córcia nie chce spać w ciągu dnia w domu, zdarza się , że uśnie na spacerze ale to dopiero ok 15-15:30 i wtedy z wieczornym spaniem jest tragedia :eek:. Jeśli nie śpi w ciągu dnia, to kładę ją ok 19-19:30 i dość szybko usypia-wcale się nie dziwie bo jest zmęczona po całym dniu (w nocy oczywiście się budzi przynajmniej ze dwa razy)

Mam jeszcze jedno pytanie:-) czy Wasze dzieci śpią w łóżeczkach? Czy przeniosłyście do "dorosłego"?

Mam jeszcze jedno pytanie:-) czy Wasze dzieci śpią w łóżeczkach? Czy przeniosłyście do "dorosłego"?

rybka nasz synek od początku śpi w swoim łóżeczku, a odkąd skończył tak 8 miesięcy śpi w swoim pokoju. Od miesiąca ma wyjęte szczebelki w łóżeczku i tak ok 5-6 rano przychodzi do nas, woła pij pij (mam przygotowane picie dla niego koło łóżka) kładzie się z nami jeszcze trochę przysypia, albo się przytula po prostu :-). Nigdy nie spał z nami w łóżku

Gabrysia tez spi od urodzenia sama,ale robimy juz niedlugo przezutke do lozka:-) jej lozeczko obiecalam kolezance ktora rodzi poczatkiem kwietnia wiec juz najwyzszy czas Gabi przyzwyczajac do nowego miejsca do spania:-)

Gabi tez ostatnio wczesnie sie budzi ale to chyba przez starsza siostre ktora kolo 7 rano juz szaleje.

Musimy sie pochwalic ze Gabi juz od 5 dni w dzien chodzi bez pieluszki,wpadek ma bardzo malutko zwykle jak jestem gdzies daleko tak wiec chyba bedzie juz Okay:-)

Moja Małgosia też spała sama, sama również usypiała w swoim łóżeczku, ale od ok 4 miesięcy strasznie krzyczała jak próbowałam ją tam włożyć. Zasypiała na moim łóżku a później ją przenosiłam. Od poniedziałku chce ją przenieść do drugiego pokoju (wiem, że powinnam to zrobić wcześniej :zawstydzona/y:) ale jakoś dopiero teraz się zabrałam za remont pokoiku ,jego urządzanie. Kupiłam ''dorosłe'' łóżeczko. Trochę się boję tej przeprowadzki :sorry:

beata1980 gratulacje dla córki :-) oby mniej było tych wpadek!

No my Piotrkowi będziemy kupować łóżko dorosło tak gdzieś w maju :-) może trochę wcześniej, zobaczymy. Chcemy przed porodem sporo żeby nie poczuł się wygnany ze swojego łóżeczka. Mam plan że pojedziemy do sklepu i pozwolimy mu "wybrać" :-), ale też się boję tego momentu, a najbardziej że spadnie z tego łóżka :eek:

Beatka ale super
clap.gif
, my nadal pieluchowo

My też pieluchowo :-) chciałabym odzwyczaić do porodu, pewnie Ty Oli.B też. ;-)
Ja już kupiłam łóżeczko. Na szczęście jest dość niskie bo wysokość materaca sięga ok 25 cm poza tym ma barierkę do połowy ! :-) Na razie jej się bardzo podoba :-) ciekawe tylko jak przyjdzie do spania w nim czy też będzie taka chętna :-)

Ostatnia edycja:
reklama
My mamy wlasnie lozko po Viktori z ikea Vika sama go wybrala,i 3 miesiace przed urodzeniem Gabi tam ja przenioslam,z poczatku troszke marudzila pare nocy,niepowiem ze latwo bylo,pare nocy przespalam z nia na kanapie,ktora tam wsrtawilam bo pozniej mama z Polski przyjechala i tam spala,ale jakos sie przyzwyczaila,jak znajde zdjecie to wkleje z jej pierwszej przeprowadzki:-)

Z Gabi podejrzewam ze tez ciezko bedzie bo z niej jest straszny uparciuch no ale nigdy niewiadomo,grunt to aby mala czula sie bespiecznie i przytulnie w swoim pokoiku,my ponaklejalismy fajne naklejki,i wybrala sobie jakies kolorowe puleczki,ale powiem Wam ze Vika byla jakas dorosla na swoj wiek .Gabi jest troszke inna ,kupilysmy juz naklejki i mala juz ponaklejala ale jak mowie to jest teraz twoj pokoik to mala ucieka do lozeczka a Viktorio od poczatku byla dumna ze ma fajne lozko i pokoj.

U nas dzisiaj +8 tragedia wczoraj bylo- 14 roztopy takie ze ze spaceru wrocilysmy po kolana mokre,ale Gabi wolala siku,balam sie troszke bo to bylo pierwsze dluzsze wyjscie bez pieluszki,no i te kombinezony najgorsze ale widze ze Gabi juz fajnie daje sobie rady i wpadki nie bylo....:-)

Do góry