DOROTA.D.-L.
Fanka BB :)
No ja przyznaje,że nie wychodze codziennie z małą na dwór. Tak co drugi dzień, na godzinkę lub dłużej. Poprostu wychodzę z małą kiedy muszę cos załatwić na mieście np zakupy, lekarz...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No i u nas podobnie... wszyscy mówią, że jest duży jak na półroczniaka. Znaczy się, że Fifi dobrze waży... skoro i Twoja mała podobnie:-) bo już zaczynałam się martwić.Ja też się dziwie ile ten Piotruś waży.
Bo moja mała waży lekko ponad 8kg i mierzy 70cm i nam sie wydaje,że mały klopsik z niej. hi hi:-)
Dziękuję Ci bardzo bo już się zdenerwowałam ;-), a nie mogłam się do tej przychodni dodzwonić dziś. Już bym pewnie aferę zrobiła ;-)Oli.B w przychodni dobrze Cię poinfomowali, to jest właśnie plus szczepionki 6w1, czyli mniej kłucia maluszka. Ona jest między innymi właśnie przeciwko WZW B a już 3w1 czy 5w1 nie, i dlatego dzieci szczepione tymi szczepionkami muszą byc kłute dodatkowo. Tak więc luzik i do przychodni dopiero za pół roczku:-)
Kami dobrze, że z małym już w porządku
Otoz u nas jest -kilkanascie stopni w ciagu dnia juz od tygodnia. Na poczatku balam sie ze pomimo cieplego ubrania to za zimno dla dziecka w sensie wdychania tak zimnego powietrza. Ale zauwazylam przez okno ze mamy wyjezdzaja na spacerki a do tego nie zanosi sie na szybkie ocieplenie. No wiec stwierdzilam ze nie bede czekac do wiosny zeby wyjsc z naszej kryjowki. Poowijalismy malego, nakremowalismy i tak wychodzimy codziennie ale nie dluzej niz na pol godziny. Czasami po drodze wejdziemy do sklepu na chwilke zeby sie lekko ogrzac ale nie spocic. Unikamy miejsc otwartych gdzie wieje wiatr. No niestety mieszkamy gdzie mieszkamy i ludzie tez troche inaczej tu do wszystkiego podchodza. Zazwyczaj zima chodza w spodniach narciarskich albo calkowitych kombinezonach. Na sobote zapowiadaja -22 stopni wiec to juz sobie odpuszcze.A mam takie pytanie czy codziennie wychodzicie z bobasami na spacerek i na ile? Bo teraz robi sie bardzo zimno (obecnie -7 C) i nie za bardzo wiem ile takie dziecko może spędzić w wózeczku. Ja wychodze z nim na 1h-1,5 max, bo mi w dupke zimno sie robi.