reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Minko - jaka ta Twoja panna juz duza,a jaka sliczna!!Swietne zdjecie w podpisie!!
Frotko - ojoj!!Zdrowka zycze!!!
Mondzi - niewiele przepisac mogl,bo nadal karmie piersia,ale cos przepisal, no zobaczymy,mam nadzieje,ze pomoze :(

Frotko rany, znowu choróbsko. Przytulam kochana i zdrówka życzę!

Lila Tobie życzę żeby rwa przestała Ci dokuczać.

Mondzi przyznam się że sami myślimy o wyjeździe, ale jest dużo "przeciw" w naszym przypadku i chyba nic z tego nie wyjdzie.

Świeżynko zdrówka życzę!

Beatko lepszych nocek życzę.

Przewijały się też dwa tematy:

Karmienie w nocy Odkąd Szymek skończył 5 miesięcy przestał w nocy jeść. Nie wiem czy powodem było rozszerzanie diety czy też to, że nauczył się sam zasypiać we własnym łóżeczku. Teraz jeśli się budzi to ewidentnie po to by się napić. Ja nie mogę go "oszukać" wodą czy herbatką bo butli nie cierpi, a niekapek w nocy w grę nie wchodzi, dlatego idę na łatwiznę i daję cyca. Szymek potrafi być dobrym synkiem i spać od 19 do 6:30 bez przerwy, potrafi też budzić się co godzinę z płaczem, ale wtedy nie dostaje cyca za każdym razem, tylko próbuję innych metod uspokajania i z reguły mi się udaje(tfu, tfu).

Odstawienie od piersi nie wcześniej niż gdy Szymek skończy rok, o ile mleczka nie braknie, ale będę się starać by jednak było.
Tak jak większość z Was nie jestem gotowa na odstawienie, a gdy przyjdzie ten czas będę to robić stopniowo ograniczając karmienia, aż nie będzie ich wcale. Na razie cycamy się 3 razy na dobę. Pewnie za jakiś miesiąc będą już dwa razy, a gdy Szymek skończy 11 miesięcy chcę zostać przy jednym cycaniu- rano. A kiedy zostanie ono wyeliminowane czas pokarze.
Na razie nie jestem sobie w stanie wyobrazić Szymka szukającego cyca i zadzierającego mi bluzkę i nie dostającego tego czego chce.
Chyba karmienie jest bardziej mnie potrzebne niż Szymkowi ::)

No własnie, nocne budzenie, juz kiedys pisałam, ze odkąd mąż przejął wstawanie do Wiki, to budzi się znacznie rzadziej, generalnie raz na jedzonko, ale dzisiaj np. był wyjątek, bo oprócz jednego cycania o 1.30, była jeszcze pobudka koło 4 i w rezultacie mała wstała o 5.30, niestety takie wczesne wstawanie u niej to norma ;D, przeważnie międzie 5.30 a 6.15 :)

Minko ranny ptaszek z Wiki. Szymek to na szczęście(tfu, tfu) śpioch, ale innej możliwości nie ma bo oboje z mężem uwielbiamy spać. ;D
Zdjątko w podpisie śliczne. Jaka poważna młoda kobieta!

Paula, no plus jest jeden podstawowy, czyli kasa, niestety. No i może trochę znajomość języka. A minusów pewnie wiele... Ale narazie to tylko kwestia rozważań... I próba wyobrażenia sobie, że tam jesteśmy, co bym tam robiła i wogóle. No i narazie nie ma też konkretnej oferty pracy...

Ja tylko na chwileczke z pytankiem
Wiecie Robert ma strasznie zaropiałe jedno oczko,czerwone od środka i czerwone policzki i lekki katarek czy może to być na żabki?
i czy wy poszłybyście do lekarza z tym??? i co robicie na oczko poza okładami z rumianku?

Mondzi czyli jesteśmy na podobnym etapie. U nas raczej nic z tego bo przede wszystkim Tomek ma tutaj na miejscu dobrze płatną pracę, tam nie ma konkretnej oferty i trochę ryzykowne i nieodpowiedzialne byłoby zrezygnowanie z pracy tutaj.
Z drugiej strony nie wiem ile lat jeszcze potrwa budowa domu bo pieniędzy za dużo nie ma, a za darmo się nie buduje i materiał trzeba kupić.
Z językiem u nas nie najgorzej, Szymek mały, nie chodzi do szkoły, ja nie pracuję i widoków na pracę nie mam dlatego myślimy. Ale raczej na myśleniu się skończy.

Asiu ja bym poszła do lekarza ze względu na zaropiałe oczko. Zaczerwienione policzki mogą być od powietrza od kaloryferów, albo oznaką alergii, a katarki bywają z różnych powodów. Nie łączyłabym tych objawów z ząbkowaniem, ale mogę się mylić.

Odmeldowuję się na dziś. Nadeszła moja pora.
Dobranoc.

reklama
Paula My tez mężem spiochy, ale Wiki ma to w poważaniu ;D ALe spryciula nas pobudzi, a sama juz nawet koło 8 na pierwszą drzemkę się wybiera ;D

Śliczny Szymek W avatarku! :)
Asiu Ja bym sie przeszła do lekarza, oczko od ząbkowania, to chyba nie bardzo, aczkolwiek moge sie mylić.

Do góry