reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

hej hej

Aletko trzymam kciuki za Twój reżim łóżkowy.Kornelko :-) jak najwięcej wyrozumiałości dla Mamusi!!!!!!!!

MagW ojej Maj z pstrągiem !!!!!!!!!!!!!!!jestem pod wrażeniem odwagi Twojej Dziewczynki .a foty super!!!!!!:-)
moja jest odważna ale na odległość,wczoraj jak duży pies jej machnął ogonem przed nosem to wcale już nie miała ochoty go głaskać

później dopiszę dalej bo moja hakerka się dobiera do klawiatury:-) Świat Elmo ma w nosie.......

reklama
Aletko Nie dziwię Ci się ,że Cię odstrasza.Ja do gołąbków zabieram sie już 3 dzień ....:eek: Ale kapusta sie robi ryz ugotowany,mięso się odmraża ...aaaaaaa nie mam odwrotu:szok:
Mad sorki nie chciałam :).Ale my czesto tak wstajemy.Ale najczęściej przeważa opcja ,ze mała spi do 9tej (o 7 budzi się po flachę mleka wypija i śpi dalej) a ja wstaję o 8mej.Albo później :D
Colleta 440 Postów łał...wielka jesteś....

Hej

Dziękujemy za komplementa zdjęciowe

Aletko ekstra wieści!!!Po przeczytaniu Twojego posta przypomniało mi się, że to własnie chodziło o te pękajace naczynka a nie rozciąganie się czegoś tam. Cieszę się również, ze dzidzia zdrowa jak rybka i ze wszystko jest ok
Szkrabiku ja tam osobiscie tych 10 kg nie zauważyłam. Wyglądasz naprawdę dobrze!
Junonko, Mag fajne zdjęcia. Rosną te Wasze dziewczyny jak na drożdzach.
Agast nie no znowu muszę się powtórzyc ale co ogladam Twoje zdjecia to Ty coraz chudsza jesteś. Widzę, że masz nową fryzurkę. Nie wiedziałam że obcięłaś włosy bo chyba mnie w tym okresie jeszcze przez neostradę na bb nie było. Ładnie wyglądasz i stwierdzić muszę, że w każdej fryzurze Ci do twarzy.A Hania jak zwykle śliczna

Junonko od takich niepewnych kroczków się zaczyna, a potem jest takie bieganie, że matka(na przykład ja) klnie zgięta w pół na czym świat stoi jak musi ścigać małego brzdąca. ;-)
Jennnny! Ja też chcę wstawać o 9:40!!! a muszę o 6:30...:sick:

Gołąbki zawsze dostaję chociaż umiem zrobić to się wysługuję mamą lub teściową :zawstydzona/y: za to pierożki już sama zawsze robię, a do klejenia zaprzęgam też Tomka i raz dwa nam idzie. :-)

Wczoraj byłam u ginekologa. Nadal jestem na zwolnieniu. Póki krwiak będzie to mam nie myśleć o powrocie do pracy :-) . Ulżyło mi bo wcale nie chce mi się tam wracać. :tak: Wczoraj ich odwiedziłam i atmosfera nieciekawa :baffled:. Mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.... Tak więc odpoczywam, czytam i się nie przemęczam. Choć czasem mi się nudzi :happy: . Kolejna wizyta za miesiąc

Lila – dobrze, że zaczyna Ci się podobać w szkole :tak: . Ja jakoś niezbyt się w tym widzę :eek: . Wybrałaś już swojego kandydata?

Beatko – fajny pokoik ma Mateuszek, dywanik pierwsza klasa :tak: ! Nic dziwnego, że wywoływał takie emocje. A smerf zmienił się nie do poznania :-) !

Nenyah – gratuluję 7 zębolka! :-)
Link, który wkleiłaś cytuję „produkt o podanym id nie istnieje lub nie jest aktywny”, więc nic nie zobaczyłam. Co to było? :confused:

Paula – Wam również gratuluję 9 ząbków i 3 szykujących się do wyjścia! :-)
A w sprawie pękania główki, to fajnie że zapytałaś lekarkę. Jednak nie myliłam się pisząc, że to niemożliwe. ;-)
Odnośnie butków to co lekarze to inna opinia. Maciuś nie ma żadnej wady postawy i z jego nóżkami wszystko w porządku a zakup takich butków zaleciła rehabilitantka i neurolog. Obie stwierdziły że jak dziecko samodzielnie chodzi to należy zadbać o małe stópki, a chodzenie tylko w skarpetach / na bosaka powinno mieć miejsce na plaży i trawie. W innym przypadku sprzyja to płaskostopiu. Taką samą opinię słyszałam w TVN Style.
Trudna decyzja co z tymi butkami :baffled:
I gratuluję odznaki dla Szymka! :-D Fajna sprawa z tym umieszczaniem zdjęć dzieciaczków. Mogliby u nas coś takiego wprowadzić ;-)

Shirleyko – śliczny malutki Grześ! W ogóle bracia prezentują się pięknie! :tak: Super, że jesteś zadowolona z opieki na Żelaznej

Aletko – bardzo się cieszę, że krwiaka ani śladu! :-) Jednak uważaj na siebie i stosuj się do zaleceń lekarza! Super, że z dzidzią wszystko ok.!

Junonko – świetna zdjęcia Oliwii! :-) Szkoda, że potrafiła dogadać się z psem. My mamy kotkę, ale nawzajem z Maciejką jakoś się tolerują. Choć też kiedyś Maciuś dostał klapsa jak jej przywalił. Teraz rozumie (tak mi się wydaje ;-) ), że kotka boli i kotek też płacze. No ale z kotem mniej obowiązków :dry:

Mag – piękne zdjęcia Mai z rybą! :-D A to w podpisie też super!
I co dała Ci się panna wyspać? ;-)

Czesc,

Colletta - witaj po latach!Pisz co u Was!
Nenyah - Twoj link mi sie nie otwiera :/
Shirleyko - no slicznych masz synkow, slicznego masz Grzesia!!I ten nosek:-) Prezentuja sie zabojczo:-)
Szkrabiku - sliczne zdjeica!!Och marzy mi sie, marzy taka coreczka:elvis: :cool2:
Beatko - bardzo fajnie urzadzilas ten pokoik!!Mateuszek duzy chlopczyk juz, super,a dziewczynka rzeczywiscie ladna, bardzo ladna.
Agast - fotki pierwsza klasa! Super ubierasz Hanke! Strasznie do ciebie podobna!Zdrowka!
Aletko - no jak czytalam to az dech w piersiach mi zaparlo!!Na szczescie wszystko oki i oby tak do konca!!Trzymaj sie!
MagW - foty po prostu czaderskie!!!No bomba!!:-D :tak: :-D
Juciu - zdjecia boskie, takie Male Cudo:-)
Junoko - dzieki, zaraz cos powstawiam:-) Jak mi fajnie patrzec na Oli, buzka dla niej!
Paulo - no gratki nowych zabkow i tak zadawalajacej wizyty u lekarza:-)

Gdzie jestes, Mondzi??

W niedzielke bylismy pozwiedzac zamki, w sumie zwiedzilismy tylko dwa, krazylismy,az zajechalismy do Kowar i Miniaturowego miasteczka zabytkow Dolnego Slaska:-)

Wychodzimy zaraz z domku
18102006007lc3.jpg

Zamek
18102006037cq7.jpg

18102006043qw5.jpg

18102006046zq2.jpg

A tu juz miniaturowe miasteczko, w wiekszosci zamki, pare wybranych zdjec

18102006061op9.jpg

18102006062ys6.jpg

Gdzie teraz, co by jeszcze zbroic!!
18102006065jw5.jpg

Za Mikim miniaturowa Sniezka:-)
18102006069bv4.jpg

18102006070ns1.jpg

18102006076gv2.jpg

Odpoczynek( moje dziecko wszedzie siada:eek: :-D
18102006080gt9.jpg

18102006068ww3.jpg

Miniaturki
18102006085lz8.jpg

18102006086qd5.jpg

18102006103ek9.jpg

Natko, dzieki:-) a no wybralysmy,bo to w grupie,a nasza grupa to 2 osoby. Mamy kandytata na burmistrza, bylego komendanta. I dobrze,ze Ty dalej na zwolnieniu, a co, nalezy Ci sie!! Odpoczywaj!

no wlasnie, miaalm pytac: Czy sa jakies dzieci, ktore nie spia juz w dzien??? Bo Miszko ostatnio coraz czesciej, fakt spi do 21 do 10, 10:30:eek: , z przerwa na butle o 5 i to na bank przez to, ale chyba wolalabym by spal do 8( co czasami czyni) i potem spal w dzien. Dzis wstal o 9 wiec zaraz go klade, ciekawa jestem czy usnie. My go zostawiamy w lozeczku i on sie bawi w nim, cicho siedzi, czasem jakas zabakw apoleci, po godzinie, poltorej zaczyna kwiczec,ale nie spi tam w tym pokoiku:baffled: A przeciez w tym wieku to jeszcze powinien, tylko jak go przestawic i czy to ma sens??Czy zostawic juz to jak jest i jak cche to niech spi w dzien,a jak nie to nie??

Natko a propos płaskostopia to pediatra mi o tym wspomniała, że gdy dziecko jest ciężkie ma większe szanse, a że Szymek lekki chłopak to pewnie dlatego wystarczą skarpety.
Znając mnie jeszcze wypytam ortopedę o te butki bo lubię mieć pewność i dodatkowo pewnie nie wytrzymam i kupię Szymkowi jakieś ładne butki po domu bo u nas zimno jest.
Oszczędzaj się i odpoczywaj jak najwięcej i myśl pozytywnie, a może krwiak szybko się wchłonie czego Ci życzę. :tak:

Lila śliczne fotki. Zazdroszczę takich ciekawych miejsc w okolicy i czasu na wycieczki. :zawstydzona/y:

reklama
Lila ale macie fajnie z tymi wycieczkami i zwiedzaniem. Zazdrosze :zawstydzona/y: Co do spania to niektore dzieci potrzebuja wiecej snu a inne mniej. Mateusz spi w dzien tak od 12-14.30 ale za to mamy problem z usypianiem wieczornym.Wczoraj od razu nam poszedl spac ale to dlatego ze polozylismy go godz.pozniej niz zwykle.Miki spi dlugo w nocy wiec mozliwe tez ze sie wysypia i spac w dzien nie chce. Jesli zyalezy Ci bardzo na tym by spal jeszcze w dzien to moze wybudzaj go wczesniej

Do góry