reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Asiu!!!Jak moglam zapomniec!!!!!!!!!!!Gratuluje!!!!!!!!!Super!!!Bedziemy mogly sie tez spotkac :)

I jeszcze dodam do poprzedniego moje postu,ze wyjechalam z domu o 10:45,a wrocilam o 18 ::) Pociagami,busami,autobusami,bo polaczenie z moja miescina kiepskie,ze hej!! ::)

reklama
Frotko, zeby Juci nie było tak źle zakwaterowali teściową w Perle ;). Gratulacje dla małego bączka, ale to musi przesłodko i przekomicznie wyglądać.

Asiu zakres świadczeń i zakres samego szkolenia mocno zależy od firmy. Te 2 tygodnie to wcale nie tak dużo na nauczenie się wszystkiego, spróbować możesz ponegocjować, ale później przy awansach i innych premiach, mogą wytykać, że byłaś niedyspozycyjna. Co do zapłaty za czas szkolenia musiasz się dowiedziec u pracodawcy. Mogę napisać ze w mojej firmie wyjazd na szkolenie jest traktowany jako normalna praca i pracownik otrzymuje normalna pensje + diete o ile szkolenie odbywa sie poza miejscem jego zamieszkania. Hotel i przejazdy albo dostaje bilet do reki albo oplaca sam i zwracamy koszty lub tez niektorzy szczesliwcy placa karta kredytowa firmowa. Mozesz sie zapytac o zaliczke na poczet szkolenia o ile pozniej maja Wam jakies pieniązki zwracac.

U mnie w firmie szkolenie poza miejscem zamieszkania podlega podobnym regułom:

http://popmedia.pl/main/a/36/id/97

Widzę, że temat zabaw z rówieśnikami na tapecie. A oto Majki kumpel do przyszłych psot wszelakich, pierwsze spacery już razem zaliczają a nawet dalsze wypady.

Asioczku dziękuje ślicznie za odpowiedz.Czyli jezeli niestac mnie na podróz no bo jakby niebyło to sporo kasy potzerebowałabym na ten wyjazd to mogę poprosic o zaliczkę? i jak to z ta dietą u Ciebie jest? dostajecie np kase na jedzenie czy oni kupują?

Frotko Tobie równiez dziękuję

Lila tak babo kochana wreszcie bysmy sie spotkały!!! ;D

Evik, myślę, że jeszcze nie masz co bardzo przejmować się tym niejedzeniem, bo jak obserwuję, to Agusia ma podobnie i wiele innych Mamuś naszego wątku pisało to samo. Tak więc uszy do góry!
Szkrabiku, cieszę się, że się wyjaśniło z Tymkiem.
O kupkach: jakoś strasznie dużo o tym piszecie... Dlaczego? Jak nasze maluch były naprawdę maleńkie, to uważałyśmy, że rzadsze czy gęstrze są OK, byle nie zielone i nie jakoś bardzo śmierdzące. A teraz wciąż coś nie tak... U nas są raczej rzadsze (najczęściej taka paćka), kozie bobki sporadycznie; uważam, że póki mi nie wylewają się z pieluchy to jest OK. Skąd taka zmiana, że teraz sporo z nas się tym martwi? Może ja też powinnam a o tym nie wiem  :-[  ??? Ratunku!!!
Shirleyko, pamiętamy o Was, pamiętamy! Czyżby zdjęcie w avatarku było z pl.Wilsona  :laugh: ? Super, że 'trzymacie taki porządek' przy piaskownicy  :D
Mondzi:
- majonezu nie dawałam i na razie nie zamierzam
- Agnieszka pije najczęściej wodę, trochę bobofrutów i czasem ciut zwykłego soku już dostanie; oczywiście do tego mleko rano i wieczorem, a na obiad kefir lub jogurt naturalny (uwielbia!!!)
- jak my jemy dwa dania to ona też, jak jedno to jedno - Gusia je obiady z nami i staram się, żeby jadła to, co my (nie dostaje smażonych kotletów, parówek, kiełbasy, a poza tym chyba wszystko?)
- kontakt z rówieśnikami bardzo słaby; na codzień jest mój brat (ma 10 lat) - super się bawią, Gusia go uwielbia, a za płotem u sąsiadów są dzieci - 3 letni Adaś i 20to miesięczna Marysia - mam nadzieję, że niedługo będą się razem bawić, bo na razie to obserwują się raczej przez siatkę.
MagW, Paula - super zdjęcia!!!  :D
Asiu, ogromniaste gratulacje!!!! Bardzo się cieszę!!! Hurrra!!! A wyjazd dobrze Ci na pewno zrobi, odpoczniesz sobie z pewnością, zabawisz się... Zleci szybko. Będziesz miała 'wakacje'  :D Jeśli chodzi o szkolenia, to wydaje mi się, że ciężko Ci będzie je skrócić, bo mają zawsze swój plan, czegoś chcą Was nauczyć, może obsługi czegoś, jakiegoś systemu, nie wiem. Jak ja jeździłam, było super. Wszystko za darmo, nawet jedzenie, wieczorami imprezki... dyskoteki... hmmm... fajnie było... A może na weekend możesz skoczyć do domu? A Robert na pewno lepiej zniesie rozstanie niż Ci się wydaje!!! Wiele mądrych osób już tak mówiło. Nic się więc nie przejmuj i jedź!!!
Lila, z tym dzisiejszym Twoim wyjazdem to totalna porażka  :mad:
Frotko, kima do południa??? Ja o czymś takim od 14 miesięcy nie słyszałam  ::)
Asioczku, gratuluję znalezienia niani! Wygląda fajnie! I pozdrowienia dla Juci! A do Perły to Megan pojechała??? A zdjęcia bomba!!!
Easy, o tasiemcu ja też coś wiem  ;D - ok.22 miałam zjeść dwie kanapki z kiełbasą i pomidorkiem a zjadłam cztery  :-[

Asiu, myślę, że spokojnie możesz poprosić o zaliczkę na podróż, jeżeli nie ma wspólnego transportu dla wszystkich. A z jedzeniem to zależy jak będziecie zakwaterowani, może jedzenie będzie na miejscu?

To ja w skrócie, bo padnę i nie wstanę i będziecie mnie miały na sumieniu :p

Minko, dostaliśmy Zyrtec i po tym ma zniknąć szybko :) Ale fajny fotelik :D

PauloC, było super! Z tym, że na 16 nie dotarłyśmy, bo na obwodnicy był korek (powód - wypadek :|)... wózek po schodach wciągam (na tylnych kółkach). Jest to sposób nie męczący, spokojnie można go wciągnać wraz z zawartością (dziecko + zakupy + torba, po wciągnięciu zakupy w reklamówkach przywiązujemy do torby, następnie torbę przerzucamy na ramię i już możemy pomykać niczym wielbłądy ;)). Można jedną ręką trzymać synka, a drugą wciągać wózek. Ja mam taki system: wciągam wózek na 6 schodków (podjazdu oczywiście niet, a żeby się na parter dostać trzeba schodki pokonać), potem wózek zostawiam na parterze, a sama robię wielbłąda ;D, łapię Tymka za łapkę i zasuwamy razem na 3 piętro ;D Czasami zdarza się, że biorę Tymka na ręce -> kiedy się spieszę.

Shirleyko, a to mnie wydałaś :p  :-[

Mondzi, odpowiadam:
- nie wiem, czy możesz, ja bym się majonezu obawiała, Tymkowi nie daję;
- Tymek pije herbatki Hippa, soczki (nadal te dla dzieci) i czasami żłopnie tacie łyka pepsi ze szklanki :p
- obiady z jednego dania,
- kontakt z rówieśnikami prawie codziennie, jest generalnie ciekawie: wyciąganie sobie zabawek z łapek, wkładanie wzajemnie ciasteczek do paszczy, radosne piski i ganianie.
Mamy 2 małe sąsiadki, ale od Tymka starsze: 7 i 8 lat. Bawią się z Nim w piaskownicy, razem robią babki itd. Nie ma problemu ;)

MagW, super foty! No i ja też się ze spotkania cieszę, jednym słowem: niech żyją Delicje! ;D ;)

Asioczku, cieszę się, że znalazłaś nianię :D Napisz za jakiś czas jak wrażenia ;) No i foty cudne ;D

Dobra, to padłam. I jutro jeszcze nie wstanę. Easy, ja chcę już sobotę, a nie piątek!!!
Dobranoc :p

hej hej
taka ostatnio jestem do bani,stąd brak moich wpisów...

Gratulacje dla chodzących Dzieciaczków!!!!!!!! :) :) :)

Gratulacje i Wszystkiego Dobrego Dla Mamuś w " Błogosławionym Stanie" :)
oraz trzymam kciuki z nowe " Staraczki" ;) :)

Asiu gratuluję i trzymam kciuki za nową pracę!!!! :) :) :)

Asioczku dziekuję  :) :) ,jak będe miała trochę więcej czasu to zajrzę na Bydgoszczanki ,no i gratuluję Niani  ;) z Jakiego Osiedla Jesteś?

Mondzi - oj z żywieniem to jesteśmy z Karolą  daleko w polu w porównaniu do Czerwcowych dzieciaczków.Majonezu jeszcze nie jadła.
Rówieśnicy-Karola ma kolegę z osiedla 2,5 mies młodszego oraz kuzynkę 2,5 mies starszą,obecnie Karola jest na etapie zabierania zabawek,i nie słuchania zakazów,no i nie spotykają się codziennie,a na plac zabaw chodzimy rzadko,więcej spacery z celem,wszędzie szaleje za dziećmi i......pieskami,choć pieska swojej Babci-teściowej ,się boi
Picie-jedynie herbatka Hippa -malinowa z dziką różą,soków nie lubi,choć przerabiałam cały asortyment: gerbera,hippa i bobovity z rozcieńczniem lub dosładzaniem
Obiadki-jednodaniowe

MagW fotoreportaż ekstra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale Majunia rządzi  ;)

piszecie o drzemkach w ciągu dnia-Karola śpi raz około godz 13 zapada w 2-2,5 godz. drzemkę

Paula fotki Szymka super!!!!!!!!!!Hehe zdjęcie w szufladzie  ;D ;D ;D ,nie wpadłabym na to że można się tak bawić ;) :laugh: :laugh:

Asiu u nas przewżnie mamy hotel ze śniadaniem a resztę w swoim zakresie. Jeżeli firma zapewnia jedzenie to może obciąć dietę.
A o zaliczkę spokojnie możesz poprosić.

Colleta jestem z Fordonu a dokładniej z Przylesia.

Wiolinko Megan o ile pamięć mnie nie myli pojechała do Stegnu więc to nie ta sama Perła. Chyba w każdej nadmorskiej miejscowoścni znajdziemy ośrodki Perła, Bursztyn, Jantar i podobne :)

Lila wyjazd porażka, ale baby z dziekanatu maja to do siebie, że są wredne

reklama
Asiu Ale super wiadomości!! Gratuluję!!! :)
Asioczku Ale fajnego kumpla ma Majeczka :) A wybór niani wydaje sie idealny :)
Paula, MagW Super rozrabiaki macie w domu ;D Podobnego szkodnika i u mnie można znaleźć ;D
MagW Gdyby nie ten nagły przypływ gotówki, to też na pewno stanęłoby u nas na ramatti, wielu naszych znajomych ma i go chwali, więc wybór na pewno słuszny :)
Mondzi
- Majonezu nie daję i dawać na razie nie zamierzam, jak pisały dziewczyny duzo w tym chemii
- Wiki pije soczki gerbera z wodą, soczku 70 ml i 230 ml wody, czasem sama wodę, ale rzadko, i czasem jakąs herbatkę w granulkach też rzadko, bo nie przepada.
- obiadki jednodaniowe, a po obiadku i po drzemce np. brokuł lub jajecznica, od razu jedno po drugim na pewno nie dałaby rady.
- z rówieśnikami spotyka się codziennie chociaż raz dziennie, mamy takie zaprzyjaźnione mamy z dziećmi w podobnym wieku, jest ich 4, 3 chłopców i 1 dziewczynka przedział wiekowy od 12-16 miesięcy :) Najwięcej radości dają WIki wymiany zabawkowe bardziej niż same spotkania z dziećmi ;D

Do góry