reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Asiu Ja przed porodem miałam takie straszliwe bóle brzucha często kończące się na pogotowiu, zażywałam dość silny środek- Ketonal, ale on jest na receptę, jak odpowiednio wcześniej zażyłam, to mi pomagał, ale zamiast Apapu spróbuj może Panadolu, jest silniejszy, współczuje bólu, bo wiem jak to jest :(
Lileczko Tak mi sie przypomniało, że Wiki też rozkłada śmisznie rączki i mówi ma, no komedia ;D A najlepiej jak udaje, że chowa za siebie jakiś przedmiot, mówi "ma", a potem nagle go wyciąga zza siebie i woła "jeeee" ;D

reklama
Witajcie!

Jeszcze raz dziękujemy za komplementy, jesteście kochane!

Naya uśmiałam się czytając o słupach. A w Krakowie nie będziesz przypadkiem? Mamy całkiem sporo wszelkiej maści słupów  ;)
Trzymam kciuki by "wyrok" był łagodny.

Mondzi niestety nie zawsze jest tak jak sobie planujemy. Ja osobiście wolę wiedzieć wcześniej o pewnych sprawach dlatego myślę, że warto by było porozmawiać z teściową.
Ja pewnie zdecydowałabym się na wymienną opiekę. Dlatego, że teściowa ma kłopoty ze zdrowiem i wtedy nie obciążałabym jej i zostawiła synka mamie, a mama często pomaga bratu i wtedy gdy inaczej by się nie dało dać Tymka do teściowej.
Oczywiście sama podejmiesz decyzję.
No i ja też z nikim poza mężem nie piję z jednej butelki, mało tego jak kosztuję jakąś potrawę, zawsze biorę czystą łyżkę, nie oblizuję palców itp.

Lila ja sama nie całuję Szymka w usta, moi rodzice i teściowie nie należą do wylewnych osób i jedyne pocałunki jakie widziałam to w główkę(we włoski) i ostatnio w stópki.

Asiu ja mam podobnie jak Asioczek, dzień przed @ jestem nieco rozdrażniona i Tomek wie, że jutro wszystko wróci do normy.
Co do domowych sposobów na ból to moja szwagireka ma potwornie bolesne, aż wymiotuje z bólu i bardzo utrudnia jej to funkcjonowanie. Używa termoforu z gorącą wodą na podbrzusze, leków przeciwbólowych, a ostatnio zaczeła brać tabletki anty i bardzo jej to pomogło. W sprawie odparzeń nie mam doświadczenia bo Szymek nigdy nie był odparzony.

Megan ale masz wyjazdowe wakacje! Dziękuję, że mimo to znalazłaś dla mnie chwilę na gg  :-* Decyzja już podjęta  :D  ;)

Cayo ale się u Was wydarzyło! Gratuluję decyzji o ślubie! Super, że wracasz na łono forum. Buziaki dla Mikiego!

Asioczku ja bym się jeszcze wstrzymała z zakupem nowego fotelika.

Minko śliczne zdjątka i piękne modelki  :)

Aletko to super, że to już!

Wiolinko bardzo się cieszę że Cię widzę, prawdopodobnie wkróce dołączę do Ciebie i Mamymisi.  :)

Ano ciążowo się zrobiło...
Napiszę Wam po cichu, że podjeliśmy z Tomkiem decyzję.
Od dzisiaj biorę Folik, w przyszłym miesiącu zaczynamy starania(ten cykl już przepadł bo owu miałam dwa dni temu).
Bardzo się cieszę!  :D

Już się nastawiam, że tak jak przy Szymku nie uda się od razu, chociaż kto wie...

Jeszcze zapomniałam napisać, że będę szukać lekkiej parasolki dla Szymka bo spacerówka zaczyna być dla niego za ciasna.
Wszelkie sugestie mile widziane.
Myślę o Coneco Speedy.

Aletko ano już ;D
Dzięki za przypomnienie o lekkich spacerówkach bo właśnie zapomniałam jak się nazywała ta Wasza.

Paula ALe fajnie, że decyzja podjęta! Też bym tak chciała :)
Co do leekiej spacerówki, to słyszałam jeszcze o tych co Aletka pisze. Albo są jeszcze Graco City lub City Plus, ale one chyba mają też dość wąskie siedzisko, no i Graco Mirage, tyle, że on juz trochę cięższy, pewnie z 7 kg, wszystko to sa modele z 2005 roku, więc epwnie tylko na Allegro dostepne.

Dziękuję Wam za gratulacje i za odpowiedzi o spacerówkach.
Trzymajcie proszę kciuki by w miarę szybko się udało.

Minko Graco City jest chyba za mały jak dla nas, właśnie o to mi chodzi, żeby wózek był wystarczająco duży.
Z tego co mam teraz, Szymek wyrósł...nie chcę by stało się tak z kolejnym.
A na Graco Mirage musiałabym zobaczyć bo go nie kojarzę w tej chwili.

Aletko, hmmm, dam Ci na pewno znać jak będziemy w stolicy ;)
Lila, a wiesz, że bardziej prawdopodobna jest sobota :) Zatem jak już coś więcej będę wiedzieć dam Ci znać :)
Asioczku, no śmiesznie, sama się śmieję z siebie kiedy kucam przy takim słupie albo zaglądam co ma z tyłu ;) Jak ktoś przechodzi obok z wytrzeszczonymi oczami to słodko się uśmiecham :) Czasem ludzie pytają co robię?? :) Co do zainteresowań mojego dziecka, jak większość powiem, "nic na siłę". Znam już dorosłe osoby, które przez takie niespełnione ambicje rodziców musiały korzystać z pomocy psychologów i psychiatrów. Niestety!! Dlatego dam Nadii wolną rękę. Niekoniecznie musi pasjonować się np.fotografią, chociaż w chwili obecnej bardzo lubi robić zdjęcia. Jak robię zdjęcia słupa, ona też zawsze musi parę fotek trzasnąć ;) I powiem więcej, nawet nieźle jej wychodzą ;)
Minko, na te wyniki czekam jak na wyrok, ale wierzę, że okaże się jednak, że Nadia może jeść więcej niż dotychczas. Odnośnie fotelika, szczerze mówiąc nie wiem co ile zalecana jest wymiana (a dlaczego po 5 latach trzeba wymienić??), ale ja kupiłam Concord nie dlatego, że np. na dłużej wystarczy, tylko ze względu na materiał z którego jest wykonany i ten system wentylacji, mając na uwadze, że po 5 latach i tak pewnie trzeba będzie go wymienić. Dużo jeździmy a wiadomo, taki fotelik nie jest niezniszczalny. Póki co użytkujemy go ok. 2 mies. i wygląda jak nowy, ale... kto wie ile wytrzyma??
Paula, gratuluję decyzji i owocnych starań życzę!! :) Co do słupów w Krakowie, również niewykluczone, że i tam dotrzemy, pewnie zjedziemy całą Polskę wzdłuż i wszerz :) Z pewnością damy znać :) A Kraków uwielbiam, więc chętnie wybrałabym się do Was :)

Naya w takim razie serdecznie zapraszam do Krakowa, daj znać jak tylko będziesz coś wiedzieć.

A właśnie, bo zapomniałam

Asioczku ja mam synka więc żadne artystyczne zapędy akurat mnie nie dotyczą. Ewentualnie sportowe.
Bardziej Tomek chciałby zaszczepić Szymkowi miłość do motoryzacji, techniki, majsterkowania i widzę, że są na dobrej drodze bo Szymek wprost uwielbia wszystko co ma kółka, rozbieranie zabawek na części i ich składanie. Powtórzę się- nic na siłę. Sam podejmie decyzję co chce robić. Ja ze swej strony postaram się mu pomóc realizować pasje.

reklama
Minko ja równiez kilka razy ale to przed porodem wylądowałam na pogotowiu z powodu tak silnego bólu ale dostawałam zastrzyk i było wszystko dobrze.Ketonal tez brałam na te bóle ale teraz niemoge ze względu na problemy zołądkowe :(

Paulo gratuluję decyzji !!! chociaz szczerze podziwiam Was, te mamy, które są w ciązy lub chcą być ja sama bym sie raczej niezdecydowała i to nietylko ze względów finansowych chociaz u mnie one by przewazały ale jakos tak psychicznie.Moze dlatego lepiej że Robercik był "nieplanowany"
A co do wymiotów to juz tez to przerabiałam i teraz tez mnie strasznie mdli poprostu dosc juz mam tej "ciotki" ;)

Co do spacerówki to niepomoge bo ja ciągle mam wózior od Was ;D i bardzo mi pasuje tylko fakt jest ciężki..jak cholera

A czy ktos się nie wybiera w stronę Turku? ;D ;) chętnie ugoszczę 8)

Do góry