Cześć babeczki ja jak zwykle z doskoku i na chwilkę jak poczytałam o
Sordze jakoś mnie natchnęło na pisanie.
Sorga strasznie Ci współczuję ale sie namęczyłas też kiedyś miałam taką noc (skórcz oskrzeli) i dopiero rano poszłam do lekarza, a niedawno Vaneska miała podobnie strasznie źle spała w nocy i miała duszności i świsty, od razu dostała kortyzon w czopku i inhalacje i skończyło sie na na zapaleniu oskrzeli. U nas w ogóle maskara ostatnio ze zdrowiem, jak wiecie Laura ma mieć usunięty 3 migdał, ale cały czas leczymy ucho bo jest w nim płyn i nie chce wyleść i w sumie prawie miesiąc miała antybiotyk doustny (efekt wieczne problemy z kupą zatwardzenie i jej wstrzymywanie) teraz tylko kropelki do uszu. Ma już zrobione wyniki krwi do operacji i termin wstepnie wyznaczony na 4 maja, teraz jest własnie na przedostatniej kontroli mam nadzieję że będzie już ok. Wczoraj pędziliśmy do okulisty bo rano oczu nie mogła otworzyć posklejane były od ropy oczywiście to też przez ucho kolejny antybiotyk do oczu teraz.
U nas jest moja mama już 3 tygodnie miała być do niedzieli ale samoloty nie latają a że w czwartek jedziemy do Polski na komunię mojego siostrzeńca to wrócimy razem czyli w piątke (na pewnie podróż będzie komfortowa ;-)). Szkoda troche ze tak wyszło bo mama chciała wrócić szybciej żeby troche siostrze pomóc przed komunią (siostra ma jeszcze 4 miesięczne dziecko a tak przyjedziemy praktycznie na impreze). Mama też sie tu rozchorowała i mnie zaraziła i do dzisiaj mamy szczekający suchy kaszel śmiejemy się że pobyt sie udał bo cały czas szczekamy na siebie ;-).Właśnie
Izka poradź proszę jaki syrop pic przy takim uporczywym suchym kaszlu boje się w kościele na komuni bedę ciągle kaszlała, piłam juz mucosolvan spasmo nie pomógł, teraz piję jakieś zioła w syropie Ojca Grzegorza (kupione w kościele przez moja teściową) i jest jakby ciut lepiej ale może wiesz co jeszcze by pomogło? Do tego mam chore zatoki i brak węchu i smaku i ciekawa jestem jak długo to potrwa? Moja mama mnie straszy że powinnam brać antybiotyk bo inaczej będą mi ściągali ropę z czoła jakimis igłami to prawda?
Sorga mogłabyś mi napisać jaki wcześniej brałas antybiotyk? Jestem bardzo ciekawa bo z tego co wiem podczas karmienia można brac tylko amoksycylinę czy jakoś tak? Co do karmienia z butelki miałam to samo Vaneska nie uznaje mleka z butelki i nadal sie męcze z tymi cyckami
więc tu nie pomogę.
Dorotka gratki przedszkola dla Julci i trzymam kcikuki za poniedziałek na pewno wyniki będą dobre
.
Anni gratuluje pracy wiedziałam że ich złamiesz i pójda na Twoje warunki:-).
Iza Tobie też gratuluję znalezienia pracy dzisiaj chyba zaczynasz więc trzymam kciuki
.
Elamluszku super że udało ci sie przytyć ja chetnie oddam ci pare moich kilogramów;-).
Dzagud jak długo bedziesz miała jeszcze męza w domu z gipsem?
Toska wszystko co miałaś chyba już załatwiłaś co? To na porodówkę śmigaj trzymam kciuki za szybciutkie rozwiązanie (tj. moje Laura 30 minut Vaneska 10
).
Przepraszam ale więcej nie pamiętam miłego dnia kochane:-).
O
Szopka pisałyśmy w tym samym czasie ależ to zleciało już roczek Tymkowi stuknie. Jak jednak udało Ci sie Tymka odstawic od piersi? Ja nie potrafie tego zrobić a wiem że im później tym bedzie trudniej.