reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Sorga, no jeśli chodzi o mleko to powiem Ci że mnie się wydaje że Nan i Nestle - mimo wspólnej firmy, to są oddzielne mleka. Wiem na pewno że jest NAN -1 -2 -3, a ja na przykład karmię Magdę Nestle Junior o smaku waniliowym i wydaje mi się że "numerkowe" Nestle też jest. Ale głowy nie dam. Za to dziś wyobraźcie sobie moje dziecię wypiło rano normalne mleko. I to przez moje zapomnienie bo wczoraj zapomniałam kupić modyfikowane i zamiast lecieć bladym świtem do sklepu zaryzykowałam podanie UHT. I gites, wypiła i pretnsji nie zgłaszała, więc chyba wreszcie odstawię to MM.

Toska, nie chcę się powtarzać, ale idź Ty rodzić babo.

Kotku, Szopka, fajnie że jesteście.

reklama
Sorga mi się wydaje inaczej niż Dzagud, czyli, że NAN jest z nestle i są różne NANy. Michał już od jakiegoś roku - 1,5 jest na kartonowym więc co do modyfikowanych już nie bardzo się orientuję ;-) a butla to z tommy tippee wchodziła w grę :tak:
toska tylko w bramce nie rodź :-D

a tak w ogóle to dzień dobry :-)
u nas pogoda ładna, jeszcze troszkę chłodno, ale słoneczko ładnie świeci :-) Misiek męczy właśnie mojego brata ;-) więc ja mam chwilkę dla siebie.
powiem wam szczerze że jak tu jestem to nie chce mi się do kompa zaglądać... taki mały odwyk ;-)
za to siedzę i dzielnie uczę się... zamiast materiałów z zarządzania - szydełkowania ;-P
ja nie wiem, jak to działa, ale nie mam już ani ochoty ani motywacji do nauki i całych tych studiów...
ale nie mam zamiaru wam to smęcić, zmykam facetom pyry ugotować
na obiadek szparagi :-) mniaaaaaam

buziakuję i miłego dzionka życzę

mleka nestle są tu nan3 jest powyżej 9 miesiąca już a junior od roku, z tym że nan tez powyżej roku może być nadal stosowane- więc wszyscy mieli rację :D
Dzagud nam się w ogóle udaje mleko odstawić (w butli) bo w zeszłym tygodniu tylko 2 butelki MM wypił, ale zajada płatki na przykład z UHT czy zupę mleczna w przedszkolu :) A widzisz się pewnie nie spodziewałaś że Madzia tak elastyczna, co?
kachasku ciesz się pomocą, odpoczywaj i nic sie nie martw czekamy tu cierpliwie na ciebie. A szparagi swieże będziecie mieli?
toska teraz ty szantażujesz:p, nie ma to tamto, trodzić będziesz! my poczekamy to ty musisz ten ciężar nosić^^

Sorga-jeju dobrze ze zamowilas ta wizyte.Ja nienawidze problemow z oddychaniem bo zaraz zaczynam panikowac i robi mi sie jeszcze gorzej.A powiedz mi rzucilas palenie???
O tej biostyminie o ktorej pisala Dzagud slyszalam wiele dobrych opini,jednak moja lekarka mi odradzila(juz nie pamietam czemu bo prawie rok temu to bylo)Ale moje kolezanki sobie chwala.Ja natomiast jestem bardzo chorowita i tej zimy lykalam tran w tabletkach i zachorowalam tylko raz,czy 2.Bo normalnie 6-7 razy to musialo byc.
Szopka-milo Cie czytac z powrotem;-)
Kotku-trzymam kciuki za operacje Laurki.Trzymajcie sie dziewczyny

Amelia wczoraj zdarla 2 kolana,taka glebe na betonie zaliczyla.Bidulka moja.
A ja wieczorem walczylam z wstretnym grzybiskiem w sypialni:baffled:Cala butle srodka zuzylam coby dziadostwo juz mi wiecej nie wylazlo.Bo to drugi raz.No wlasnie Anni-Ty pisalas kiedys ze mialas to dziadostwo w domu.Masz jakis sprawdzony srodek??Dzwonilam ale ni odbierasz wiec moze tu zajrzysz.

jak mam rodzić, kiedy tu się tyle dzieje:dry:

może mały protest:
nie urodzę, póki wszystko nie wróci do starego porządku ;-):-D

ok. idę sobie .........

Toska z nog mnie zwalasz ,kobieto na porodowke i to migiem

Sorga co do mleka nie pomoge bo u nas na poczatku byl bebilon ar bo ulewala,a potem po 6 miesiacach bebiko
a co do smoczkow to z dostepnych na rynku mojej krolewnie podpasowal nuk kauczukowy,na inne nawet nie chiala spojrzec

boli mnie glowa,nie pisze juz nic wiecej

byłam u pulmonologa czy jak mu tam... wysłała mnie na rtg, dała antybiotyk i taki cholernie silny steryd na napady dusznościi, plus inhalacje z pulmikortu. napad dusznosci wlasnie mija, az płakałam tak mi było strasznie, i kazała wzywać pogotowie jakby co bo stan mam bardzo poważny :( wizyta u niej za tydzień, ciekawe co na tym rtg będzie...
dorotka dzieki- kauczukowego nie próbowałam, ale się zastanawiam nad lovi, miała któraś?
kachasku zazdroszczę i popieram twoje urlopowanie.
elmaluszku na chorowitość ani grzyba nie poradzę :( kiepska ze mnie gospodyni :p
toska ty to luzara jesteś, zazdroszczę podejścia do życia.

A wiecie że wstyd przyznać, ale ja w życiu szparagów nie jadłam.:zawstydzona/y: Same supelatywy słyszałam, ale jakoś nigdy nie wyszło. Nawet nie wiem jak to się robi i z czym, więc jeśli macie jakoweś przepisiki to ja chętna.:tak:

reklama
ja tylko słyszałam,że najlepsze są w maju-jak są świeże. no może z zahaczeniem o koniec kwietnia i pocz. czerwca. ale tyz nie jadłam....

Do góry