reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

byłam u pulmonologa czy jak mu tam... wysłała mnie na rtg, dała antybiotyk i taki cholernie silny steryd na napady dusznościi, plus inhalacje z pulmikortu. napad dusznosci wlasnie mija, az płakałam tak mi było strasznie, i kazała wzywać pogotowie jakby co bo stan mam bardzo poważny :( wizyta u niej za tydzień, ciekawe co na tym rtg będzie....

trzymam kciuki, dla mnie to trochę brzmi jak zapalenie krtanii, mam na myśli te duszności:dry: no ale nie jestem lekarzem;-) mam nadzieję, że lekarstwa pomogą.

toska ty to luzara jesteś, zazdroszczę podejścia do życia.

to zasługa mojego rocznego pobytu w Australii i mieszkania z najbardziej wyluzowanymi ludźmi na świecie - Brazylijczykami. Drugich takich luzaków zapewniam, że nie ma:-D

Toska z nog mnie zwalasz ,kobieto na porodowke i to migiem

ale po co? kawkę z położną wypić?:-D

A wiecie że wstyd przyznać, ale ja w życiu szparagów nie jadłam.:zawstydzona/y: Same supelatywy słyszałam, ale jakoś nigdy nie wyszło. Nawet nie wiem jak to się robi i z czym, więc jeśli macie jakoweś przepisiki to ja chętna.:tak:

ja gotuję w lekką osolonej wodzie (są takie specjalne garnki, w których gotuje się szparagi na stojąco, ale takiego nie posiadam:-D), jemy:
A. wersja "swojskie szparagi" - z roztopionym masłem i bułką tartą
lub
B "....... - żadna nazwa nie przychodzi i do głowy) polane oliwą i posypane parmezanem i czaranym pieprzem.
Ja wolę zielone szparagi. Najlepsze są główki szparagów.

izka jak pierwszy dzień w pracy?

Kotek trzymam kciuki za operację Laury> Mi na zatoki pomaga zawsze inhalacja z olbas, brałam też to co Szopka polecała, bo można to brać w ciąży.
Szopka ciesze się, że humor lepszy, mam nadzieję, że teraz bedziesz częściej zaglądać.
Kotek Ty też:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Sorga, jak czytam o Twojej chorobie to mi się płakać chce.:-(Mam nadzieję że rtg nic nie wykryje i szybko Ci to przejdzie, bo to masakra jakaś.
Kotek, a za Ciebie i Laurkę trzymam kciuki. Stres jest, ale poprawa będzie na pewno. Będzie dobrze.:tak:
Toska, a ile czasu się te szparagi gotuje? Bo ja to muszę mieć takie rzeczy podane czarno na zielonym póki nie zrobię pierwszy raz. Wiesz, kukurydzy w kolbach do tej pory nie umiem zrobić, zawsze mi za twarda wychodzi.:-D Niektórzy mówią że się gotuje krótko bo dłużej gotowana właśnie twardnieje, inni że długo.:baffled:

Tosiu jako lektor krtań mam rozpykaną- to nie to, mówiła że wszystko mi tak gra i świszczy niby na płucach nie słyszała nic, ale mówi że na rtg trzeba zobaczyć bo te oskrzela wszystko zagłuszają, no nastraszyła mnie :(

dzagud ja szparagów samodzielnie jeszcze nie robiłam, ale w restauracjach sobie nie odmawiam. nasłuchałam się sporo jak to trzeba uważnie gotować bo albo będą twarde albo rozgotowane... wiec się nie zabierałam bo ze mnie kucharka tak średniawa:p, mam swoje potrawy i nawet lubię tylko że ja leń jestem jeśli chodzi o prace domowe :p
jeny ciekawe jak tam izie poszło...

Dzagud-ja szparagi robie dokladnie jak Toska sposobem A.A nie potrafie Ci powiedziec jak dlugo hehe bo zawsze na oko jak juz miekkie sa to wyjmuje.I rzeczywiscie lepiej takie malutkie i swiezutkie bo jak sa duze to sa bardzo łykowate.

to fakt-Iza, czekamy na opis dnia a przede wszystkim wrażeń!
Sorga, ja prowadzę szkolenia, więc też swoje się nagadam, podobnie jak Ty :-) wybrałyśmy sobie, nie ma co ;-) trzymam kciuki by rtg było czyste. zdrowiej Kobitko, bo się wsyztskie o Ciebie martwimy, no a przede wszystkim Ty się mocno umęczysz... :-(

oj umęczę się niuni, umęczę bo jak kaszle to aż do odruchu wymiotnego :(, a odkaszlnac nie zawsze się udaje- masakra, tak źle to ze mną jeszcze nie było a nie jedno zapalenie oskrzeli przechodziłam... oczywiście po goraczce sladu nie ma, co to za porządki- organizm już wcale się nie broni, czyli gdyby nie medycyna to mogłabym się położyć i spokojnie czekać aż wypluję płuca hehehe.
Tami ma tylko chrypkę, pediatra ja osłuchała i nic nie wysłuchała więc gites :) twarda z niej będzie sztuka...
niuni a z jakiego zakresu prowadzisz szkolenia?

Toska, a ile czasu się te szparagi gotuje? Bo ja to muszę mieć takie rzeczy podane czarno na zielonym póki nie zrobię pierwszy raz. Wiesz, kukurydzy w kolbach do tej pory nie umiem zrobić, zawsze mi za twarda wychodzi.:-D Niektórzy mówią że się gotuje krótko bo dłużej gotowana właśnie twardnieje, inni że długo.:baffled:

zielone ok 15 min, białe troszke dłużej 20 min. (białym trzeba obrac skórkę przed gotowaniem, zielonym wystarczy obciąc końcówkę). Można je też robić na parze, ale ja nigdy nie robiłam.

Sorga trzymam więc kciuki za rtg.

obecnie mam 3 grupy szkoleniowe-
1. kierownictwo
2. przedstawiciele
3. sprzedawcy w sklepie sieciowym

no i lecę z nimi przez tematy handlowe, motywacyjne, coachingowe, komunikacyjne, autoprezentację, nlp, kierowanie, itd itd.... tematy-rzeki jak dla mnie :-) uwielbiam to :-D

niuni możesz mi podesłać materiały z kierownictwa na maila? chętnie poczytam nowinek przed rozmowami kwalifikacyjnymi :D no chyba że prezentacje masz jakieś chronione czy coś tam...

reklama
ok, lece spać

dobranoc, dzięki za miły wieczór na bb :-)

ps. jutro nie jest fajna data na poród, Hitler chyba urodził się 22.04:dry:;-):-D

Do góry