reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Anni-no sorry ale twoje informacje sa z kosmosu. Na ustnym liczy sie tylko i wylacznie tresc. Sa wyklady, ktorych trzeba wysluchac a potem jest pytanie do wykladu wiec najwazniejsza czesc jest wlasnie tresc! Trzeba mowic plynnie i bardzo stricte na temat. Wszystkie czesci oprocz readingu wymagaja zestwu sluchawkowego, bo wszystkie opieraja sie na konwersacjach lub wykladach, ktorych trzeba wysluchac a potem w zaleznosci od czesci egzaminacyjnej: odpwiedziec na pytania (listening), napisac essay (writing) lub wypowiedziec sie (speaking). Mam bardzo duzo materialow pomocniczych w domu, ksiazek plytek a takze jestem w kontkacie z profesorem ktory ocenia moje wypowiedzi i wyglada to zupelnie inaczej niz to przedstawiasz.

reklama
Ty zaczelas!:-(

Dobra - sluchaj - oki.

Przejzalam doklanie i doszlam do konkluzji:-D:

Musisz byc na wysokim poziomie znajomosci jezyka by zdac ten test. :tak:

Faktycznie - moze juz zapomnialam jak to jest. A moze sie zmienil. Jednak zrozum mnie, ze ja posluguje sie lepiej jezykiem angielskim niz polskim i nie pisze tego by sie wymadrzac ja poprostu spedzilam prawie 2/3 mojego zycia w panstwie anglojezycznym. Toefl zdawalam tak z glupia franc i po latach pobytu w US.
Bez pardonu powiedzialam, ze jest latwy jak budowa cepa bo z mojej perspektywy jest. Przepraszam :tak:

Hejka!!!

Ja to sobie daruje chyba ten test ...probowalam na poziomie general i mialam problemy mega...akademicki jest dla mie poza zasiegiem,ile lat musialabym sie uczyc zeby cos takiego zdac...No nic,dowiadywalam sie i zeby pracowac jako asystant fizjoterapeuty to nie musze sie rejestrowac ani zdawac niczego.Moze z czasem jak popracuje,zalapie slownictwa troche,podszlifuje jezyk.
Goraco sie wczoraj zrobilo ale calkiem niepotrzebnie,kochaniutkie!Szkoda zycia na nerwy:*
Moj angielski na pewno nie jest na Waszym poziomie,gadac-gadam ale bez szalu,tak wiec chyba na za wysokie progi startuje,moze i wiedze mam w swojej dziedzinie(choc i tak juz pozapominalam)ale dukac do pacjeta nie bede :p
Juz tak mysle...moze ten general zrobie chociaz ,w tedy latwiej bedzie mi prace w szpitalu dostac,nie mowie jako fizjoterapeuta ale np asystant.Eehhhh life is brutal :)

Wiecie .... Amela ma teraz faze na koniki,ma na biegunach takiego starego,,drewnianego,caluje go i ''tusia'' czyli tuli.Wszedzie by go targala ze soba :)
Ostatnio w sklepie jak chwycila bluzeczke z konikiem tak juz nie puscila:/
No musialam kupic i juz heheh a wczoraj w tesco (pierwsze co tyo leci na zabawki,potem na szmpony hihihi) zwinela z polki dwa koniki pony,takie malinkie i teraz w kieszonkach je nosi :p
Konik jeszcze powiedziec nie potrafi ale za to pelna paszcza ''iiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaa'' wola :DDD

DZagdku no to imprezka sie udala ,super:)
Wiesz ja to uwielbiam czekoladowe torty ale kiedys u kolezanki byl wlasnie owocowy i powiem ze w zyciu jeszcze nie jadlam tak pysznego i za chiny nie zamienila bym kawalaka na czekoladowy :DDD
Jezuniu jak mi sie chce TOOORTUUU!!!!!

OOO! I kebaba bym zjadla i pizze z pizzy hut-taka z serem w brzegach ...ojjjjjjjj :(

Kurna...ide...na platki fitness z truskawkami hehehe :)))

Ostatnia edycja:
Esia kostium juz kupilas?
Ja kupilam i w cycach mam juz za wielki :(((
Nowego juz nie kupie wiec bede swiecic reflektorami w Kurwii hahah :D
Dzagut w Ustce tez moge poswiecic :p

Ollus - fajnie wymyslilas z tym asystentem :tak:
Amelka :-D:-D Milosniczka rumakow Ci rosnie.

U nas Su zaczyna mnie taaak wyprowadzac z rownowagi....:sorry: Wrzeszczy jak nawiedzona o byle co... Achhh szkoda gadac. Dalam ja extra zien o zlobka i widze, ze dyscyplina ucieka.

A propos zlobka - chce Wam powiedziec, ze bylam na swojej pierwszej wywiadowce w srode :-D
Wywiadowka dla 2 latka - najpierw sie smialam, ale potem zaczelam im bic brawo. Otoz okazuje sie, ze Panie prowadza "pamietnik" Suri od pierwszych godzin w ich zlobku - to juz ponad rok! Zapisuja kiedy zaczela chodzic, co robi na zajeciach - namietnie cykaja fotki - Ksiega mega gruba. Suri ma swoja Pania ktora tylko sie nia zajmuje i ona tez pisze tam swoje obserwacje. Co jakis czas ewaluuje to pani psycholog i fizykoterapeuta. Dziecko nie przechodzi o nastepnej "klasy" jezeli ma tyly w rozwoju.
Powiem Wam, ze bylam bardzo zadowolona :tak:

Anni no super z Tym pamietnikiem:)nie dziwie Ci sie ze brawo bilas i wylas z zachwytu :D
Ekstra sprawa :))
Amela tez sie wydziera z byle powodu,najchetniej w sklepie :/

Aha! Mam nadzieje ze Mela bedzie milosniczka koni a nie ''koni'' heheheh :pPP

reklama
Olla kupiłam, ale na razie mogę sobie 2 miseczki założyć na 1 pierś, a i tak wystaje :baffled: Mam miesiąc na skończenie karmienia i spadnięcie biustu - jak się nie wyrobię, będziemy mogły zamienić się stanikami :-D

Piotrek zrobił już dziś 2 qpy, Małgosia też. Zdecydowanie, przesrany dzień ;-)

Do góry