reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Agik jestem, jestem, dzieki za pamięć.

Pisałam Wam chyba, że zostałam sama bez nianiek, więc muszę pogodzic pracę z opieką nad Stasiem. Całkiem nieźle mi to wychodzi, znalazłam nawet czas, żeby spotkać się z Esią w parku (potwierdzam: Małgosia jest cudowna, a Piotruś uroczy), niestety na BB nie mam juz czasu:zawstydzona/y: Dzisiaj M został z małym, a ja nadrabiam zaległości w firmie. A za oknem taka ładnia pogoda :-( Jeszcze godzinkę i lece do domu :-)

Postaram sie wejśc wieczorem i Was poczytać.

Buziaki, miłego dnia i zdrówka wszystkim:tak:

reklama
Anielap-nafaszeruj ja czyms np. vit c lub wapno :tak:
Szopka-
ja Cie podziwiam, ja z tym moim malym Diablem w cielonym nieraz nie moge sobie dac rady(chociasz drugie dziecko to M,tez musze mu wszystko do raczki podac itp,)a z trzecim :-D ło matko wybieralabym sie jak sojka za morze.W niedziele wlasnie z M rozmawialismy na ten temat,bo mijalismy taka Rodzinke Mama prowadzila karoce i trzymala dziecko za reke(chlopiec jakies 2 latka),Tatus moze mialo 6mies na raczkach,i trzecie na rowerku.

My po pierwszym spacerku, Miki spi zjey obiadek i prawdopodobnie pojedziemy (autobusem)do M na dzialke zawiesc mu cos do jedzenia-co by mi sie chlop zmarniał.Aha dostalismy namiary na lekarke ktora zajmuje sie Mikrobiologia, robi wymazy z grdla z nosa i jezezeli jest jakas bakteria to robi na tych szczepach bakteryjnych autoszczepionke, slyszalam duzo pozytywnych opini od znajomych co uniej byli.Zobaczymy jak to bedzie z Mikolajem.

Esia, wygląda to fantastycznie!:tak:Ja wprawdzie nie mam żadnych problemów z dziewczynami - Weronika od początku uwielbiała chodzić do "pani fryzurki", a Magda jak na razie była ciachana tylko 2 razy i oba przesiedziała bardzo grzecznie. Nie mniej jednak chętnie bym wypróbowała wizytę w takim salooonie...:-) Tylko powiedz mi jeszcze ile taka radocha kosztuje, bo coś mam przeczucie że więcej niż dla dorosłego...:baffled: A, i czy starsze dzieci - takie jak Weronika - też są tam obsługiwane, czy tylko maluszki?
Podobno właśnie różnica polega na tym, że dziewczynki są zachwycone, a chłopcy wrzeszczą :-D
Strzygą dzieci chyba bez górnej granicy wieku, na stronie jest nawet info, że w razie czego mamę też ostrzygą - więc spoko możecie z Weroniką iść :tak:
My zapłaciliśmy 50zł (na stronie podają, że koszt to 50-60 i 15 za samą grzywkę). Ja wiem, czy to drogo...? Jak na mój gust, pani fryzjerka solidnie zapracowała i pewnie wolałaby ostrzyc 2 dorosłych ;-)
anielap jak Zu? Kciuki odpalone...

Po 3h spaceru lecę na ryj... Dzieciarnia u siebie i zachowuje ciszę, to teraz mogę iść poprasować :dry: Ale mi się nie chce...

A ja tam pierdole prasowanie,jak cos trzeba wygladzic to przed wlozeniem prasuje i wsjo...Ty tez Esik powinnas :p

Frycek super :) u nas ni mo co obcinac heheh :DDD

Zdrowka dla Zu zeby sie nie rozlkozyla przed majowka!!!!!

Szopka jestes moim idealem :))))

Do lekarza idziemy dopiero jutro, na dzis już mnie nie wcisnęli. Narazie wszystko w miare, ale czasem coś tak sobie kaszlnie jakby ją co w grdle dławiło.... Wolę jednak ją przebadać zeby tam się czasem nic nie ukluło.

Esia zabiorę od Ciebie prasowanie:tak: Uwielbiam wręcz. Ale niech mi ktoś gotowy obiad podrzuci....:-p

Zu ma katar:-:)-:)-( Obudziła sie z dziennej drzemki z zawalonym nosem...
Jutro na 9.45 idziemy do lekarza.
Błagam odpalcie kciuki żeby nic doktorka nie wysłuchała...
Jak mam przywieźć zakatarzone dziecko na majówkę... Przecież jak sprzeda innym dzieciakom chorobę to mnie odstrzelicie:-(
Ale mam doła...​

anielap - polece ci cos super na katar - nazywa sie Euphorbium - kup bo super:tak: Nie martw sie - na pewno to lekkie przeziebienie. Uwazaj na nia i tyle Vit C podalas kobitko?

Esia - odzyskalas kochana ten plik z kompa? Nie wiem tak mi sie przypomnialo..

Ja ma dzis kupe pracy i chyba zarwe nocke tak porzadnie:-:)sorry2: A jutro musze wstac o 4 rano:szok: moze przezyje hehehe

Wiecie tak z nowosci - Suri zaczela sie zamykac w swoim pokoju. Poprostu jak sie zdenerwuje lub jej sie znudze to trzaska drzwiami do swojego pokoju i sie odcina od swiata. Siedzi tam i sie bawi sama:szok: a Gowniaz ma 2 lata dopiero ...

reklama
Dzięki Anni...
Podałam już wapno raz, Bioaron C raz, wit C, i Euphorbium właśnie do nosa.

Pozdrawiam wszystkie Was gorąco... Idę spać...​

Do góry