reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Anielap i jak minął wieczór zasnełaś w końcu sama czy czekałaś na męża? Wyobraź sobie że ja przez 8,5 miesiąca siedziałamz Laurą w Polsce, a mąż był tutaj w Niemczech. Do wszystkiego mozna się przyzwyczaić, choć było ciężko;-).

Jakoś przysnęłam i tak co godzinkę się budziłam, bo mi zimno było:-(
A ta cholera moja wróciła o 2 i telewizor sobie włączył, bo musiał "spowolnić obroty i się wyciszyć":wściekła/y::angry::wściekła/y:
Ach ci faceci... Dziś na znak protestu idę spać do Zuzki. Jeszcze bardziej sie nie wyśpię na tym mikrym wyrku, ale niech wie, że nie on najważniejszy!!!​

reklama
Kurczę, szukam i szukam i nie wiem gdzie mam zapytac:zawstydzona/y:

Jak jest u waszych dzieciaczków z drzemkami dziennymi... Bo moja Zuzka przestawia sie chyba na jedną drzemkę w ciągu dnia. Wydaje mi sie że to trochę mało i za wcześnie żeby spała tylko raz dziennie...
Jak to u Was wygląda?​

Anielap-U nas wyglaa to tak:jak nakarmie okolo 7-8 rano To klade Amelke i spi do 10-10.30(czasem 11) Wstaje i bawi sie ale okolo 12.30 juz trze oczka wiec ja klade.Spi do 14 czasem z hakiem.A potem jeszcze okolo 17.30 ale to tak na godzinke czasem pol.I wieczorem idzie spac kolo 20-21 juz do rana tylko mleko okolo 1 w nocy podaje ale to na śpiocha:tak:No wiec ze spaniem to u nas jest tak;-)

Kurczę, szukam i szukam i nie wiem gdzie mam zapytac:zawstydzona/y:

Jak jest u waszych dzieciaczków z drzemkami dziennymi... Bo moja Zuzka przestawia sie chyba na jedną drzemkę w ciągu dnia. Wydaje mi sie że to trochę mało i za wcześnie żeby spała tylko raz dziennie...
Jak to u Was wygląda?​

Anielap
u nas do dziś były dwie piękne ok. 2 godzinne drzemeczki, a dziś po południu strajk i zabawa do wieczora bez zmrużenia oka :baffled: Nie wiem czy to faktycznie pora na jedną drzemkę czy jakieś chwilowe wyskoki.. A Zuzka od kiedy drzemie tylko raz?

Drugi dzionek taki mieliśmy. Wcześniej były dwie półgodzinne drzemki w ciągu dnia.
A teraz pobudka o 8rano i spanko dopiero o 12godz. I tu :szok: bo mi dziecie przesypia 1,5-2godz. I jak sie budzi o 14 to do wieczora hulanko. Co prawda o 18 jest już strasznie marudna, ale jakoś wytrzymyje do 19. I przed 20 do łóżeczka.

I tak się zastanawiam czy to może wiosna tak działa;-) Że szkoda czasu na spanie...​

Anielap u nas jest baaaardzo podobnie. Od 14 juz nie ma spania chociaz nie wiem co by sie działo. A jak jemy kolację po 19 to pociera nosek i nieraz zasypia w krzesełku z łyżeczką w buzi - komicznie to wygląda :-D
Moze dziacki już czują wiosnę tralalala...

Anielap
u nas do dziś były dwie piękne ok. 2 godzinne drzemeczki, a dziś po południu strajk i zabawa do wieczora bez zmrużenia oka :baffled: Nie wiem czy to faktycznie pora na jedną drzemkę czy jakieś chwilowe wyskoki.. A Zuzka od kiedy drzemie tylko raz?
Alunia potrafi tez nie spac prawie wcale. bywają dni ze pospi 15minut i uważa że jej wystarczy... a ja chodze jak zombie bo budzi mnie o 6-6:30.

A my jedziemy dzisiaj z Wojtusiem na mecz siatkówki do Bełchatowa, finał PLS Skra z kimśtam gra.
Trochę się obawiam z tym jego qpcianiem, ale doktor powiedział, że możemy jechać.
I jeszcze nie wiem jak zareaguje, jak wejdziemy na halę pełną rozwrzeszczanych ludzi :dry: Może być tak że się od razu zawiniemy do domu.

reklama
Zazdroszcze!Bawcie sie dobrze!
Mysle ze Wojtek zareaguje entuzjastycznie...jak na prawdziwego kibica przystalo:-)

Do góry