reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Fantazja trzymaj sie cieplutko i powodzenia,nie martw sie za wczasu napewno wszystko bedzie oki,zresztą sama zobaczysz,ja tez bardzo sie balam,zwlaszcza ze w moim zyciu nerwów do tej pory jest mnóstwo,glowa do góry i jak tylko wrócisz daj znac,czekam z niecierpliwoscia

p.s. wiem ze to 3d wiec jak bedziesz miec jakies fotki i bedziesz mobla to wklejaj,buziaczki:-):-):-)

reklama
Fantazja myślę że nie musisz się obawiać (wiem że łatwo powiedzieć:tak: ), w 5 miesiacu dziecko jest juz rozwinięte i nie sądzę aby te chwilowe nadużywanie papierosów i piwa mogło źle wpłynąć na maluszka. Ale teraz lepiej juz dbaj o siebie i nic sie nie martw będzie dobrze;-) .

dzieki Wam za slowa otuchy. Teraz juz dbam o siebie bardzo, zreszta od kiedy poczulam ruchy dzidzi to na dobre dotarlo do mnie, ze jestem w ciazy. Bo wczesniej jakos tego nie czulam. Tez sie pocieszam, ze przez pierwszy trymestr nic nie grzeszylam i na usg w 12 tc wszystko bylo super. Zdam Wam dzis relacje na pewno.

o ile mi wiadomo, moja mama jak była ze mną w ciąży, to cały czas paliła (nie piła) i urodziłam się zdrowiutka, a łożysko zabrali na leki :) na dodatek ja nie palę (nigdy nie paliłam) i takiego zamiaru nie mam, a słyszałam, że jak przyszła mama pali, to dziecko też będzie :confused:

hej dziewczyny...Ja palilam 1,5 miesiac i bylo widac na lozysku...Zeby lozysko zabrac do lekow lub kosmetykow musi byc calkowicie czysciutkie...I z tego co slyszalam mozna swoje lozysko nawet ubezpieczyc...

Zas moja bratowa palila przez cala ciaze i teraz jej mala non stop choruje...

no więc ja się jeszcze dowiem, może jednak paliła jak była w ciąży z moim braciszkiem:baffled: ale gdyby nie to, że był przenoszony, byłoby wszystko w porządku... no i nie chorował tak samo jak ja

Moja szwagierka też paliła przed ciążą w trakcie ciąży i pali do dzisiaj czyli kilkanaście lat i jedno dziecko tez jest chorowite a drugie ma problemy z nauką, więc cos w tym jest. Ale ona paliła paczkę dziennie podczas całej ciąży więc nie ma się co dziwić:szok: .

Fantazja, slyszalam zeby alkohol mial dzialanie uboczne na dzieko to trzeba pic od 2 drinkow dziennie (ponoc) a i tylko 11% dzieci ma wlasnie FAS. Choc wydaje mi sie ze moga byc inne powiklania. No lepiej uwazac :-) jesli chodzi o papierosy to moja mama palila jak komin ze mna w ciazy i miala ciaze potrzymywana i tak urodzilam sie w 8. Czy to przez papierosy - hmm nie wiem. Ja w kazdym na zdrowie nie narzekam Dzieki Bogu wiec chyba nie ma jakis dlugo okresowych pozostalosci w moim wypadku. No, ja nigdy nawet sie nie zaciagnelam, poprostu mam wstret do papierosow. hehehe moze to przez moja mame wlasnie!

glowa do gory pozdrawiam i uwazaj na siebie i na Kruszynke :-)

reklama
nie chciałabym, żebyście mnie źle zrozumiały :/ nie popieram żadnego palacza (a szczególnie w ciąży), alkohol dla mnie może nie istnieć (w ciąży tym bardziej, chociaż pozwoliłam sobie na odrobinę szaleństwa na imprezie w 2gim m-cu, tyle, że nie wiedziałam, że jestem w ciąży:-( )
fantazja, mam po prostu nadzieję, że nic się nie będzie działo

Do góry