reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Mi lekarz kazał zrobić teraz ,czy nie za wczesnie ,bo cukier mam 101 i ide w poniedziałek mam wypic75g tego swinstwa:szok:

reklama
W niektórych laboratoriach pozwalają do rozpuszczonej glukozy (bleee ...) wycisnąć sok ze świeżej cytryny :tak:.
Nie wpływa to na jakość badania, ale znacznie ułatwia wypicie tego świństwa.
Warto zabrać ze sobą cytrynę i zapytać czy można, niż mieć wątpliwą przyjemność picia cukru w takiej ilości :szok:.

mnie też to czeka w 26-27 tyg .... i zabieram cytrynkę :confused:

pozdrówka.

Dziewczyny, dzięki że napisałyście o tej cytrynie... Żyłam w głębokiej nieświadomości co to za badanie - a mam je za 1,5 tygodnia :eek:

Jolka dobry plan! Trzymam kciuki! :-)

Dorotka daj znać co i jak po badaniu :happy:

w 100% popieram Malvinke,.cytryna nie wplywa na samo badanie,poprawia smaczek przepysznej glukozy,buziaczki:-):-):-)

dziewczynki moje kochane,jak tylko wróce od gina to dam Wam znac,sam fakt oglądania dzidziorka sprawia wielką frajde,no i moze cosik sie dowiem o plci,ale nie napalam sie,bo moze malenstwo nie bedzie chcialo zdradzic kim jest

Kotek gratuluje półmetka,ja jutro

Dziewczyny mam zaśiwadczenie :-) i jestem bardzo ciekawa miny dyr w poniedziałek :tak:
Mi lekarz kazał wypić glukozę w herbacie z cytryną. Tylko nic nie mówił o pobraniu krwi przed glukozą :szok:

Hej dziewczynki

Dorotka - trzymam mocno kciuki.

Jolu - mam nadzieję że zdasz nam relację jak tam jego mina :-)

O cytrynce też słyszałam - u mnie w laboratorium pozwalają.

A co do pobierania krwi przed - niektórzy lekarze zlecają tylko badanie po spożyciu glukozy. Wtedy nie ma krzywej cukrowej a jedynie wynik po. Nie jest to super miarodajne ale niektórym lekarzom starcza. Są to jednak naprawdę wyjątki. Ja do tej pory słyszałam o jednym takim przypadku - moja przyjaciółka dostała takie skierowanie. :confused:

:-) chciałam się pochwalić, że kupiliśmy dzisiaj brykę dla naszego maleństwa :-) wiem, że jeszcze jest czas, ale chciałam już, no i mam :tak: jeszcze nie w domciu bo nam autko nawaliło i musiałam zostawić u taty, ale to juz mały szczegół ;p

kachasek nie jesteś pierwsza :-) ja już moją brykę mam od początku roku :tak: i dało mi to ogromny komfort psychiczny: po pierwsze, że coś już mam, a po drugie że nie muszę już decydować jaką kupić :-D
Teraz skupiam się na łóżeczku :-)

reklama
Do góry