reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Już pod koniec listopada miałam podobą sytuację i powiedziałam szefowi, że nie wiem czy dam radę ale wtedy zapewniał mnie, że to tylko 2tyg i koniec, ale wpadłam na pewien pomysł: skoro po polsku nie rozumie, to może po lekarsku :tak: załatwię sobie zaświadczenie, że nie mogę chodzić po schodach i wtedy będzie musiał posiedzieć nad planem żebym miała wszystko na jednym poziomie, no i dyżury automatycznie odpadną.
Taki mam plan i mam nadzieję, że nie będzie problemu z tym zaświadczniem, szczególnie że od chodzenia po schodach mam zawroty głowy. Trzymajcie kciuki żeby plan się powiódł.

reklama
jolka ja mialam identyczna sytuacje w zeszlym roku co Twoja kolezanka. a to dlatego ze w zusie zmienili przepisy ze nie bierze sie sredniej z ostatnich 6 miesiecy tylko z ostatnich 12 miesiecy. a ja w tamtym czasie mialam awans na mianowanego i myslalam ze jak z 6 miesiecy to bedzie niezle i tak na poczatku zrobili a potem poprawili ze ma byc z 12 i mi obcieli buuu. ale teraz Tobie po prostu nalicza z ostatnich 12 wiec nic nie stracisz :)))) z drugiej strony wiem wiem jak to jest z siedzeniem w domu. a zaswiadczenie od lekarza bierz ze jestes w ciazy. moja kumpela z tego tytulu nie mogla miec dyzurow w ogole!!!! powo!!! i sprawdz przepisy Karte Nauczyciela jakie masz prawa.

a ja tylko chce powiedziec ze jutro o 11 bede miec połówkowe usg,trzymajcie kciuki za mnie,szczególnie jutro,moze czegos sie dowiem wiecej o mojej kruszynce,ale z dystansem do tego podejde:-):-):-)

dorotka powodzenia :-)

Asylan wiem, że jak jest awans lub zmiana ilości godzin to średnia jest mniejsza, ale moja kumpela nic takiego nie miała i przez pierwsze 3 miesice dostawała normalną pensję, a dopiero potem jej obcięli. Nie wiem na czym to polega. Nawet moja mama, która jest księgową w szkole nie bardzo potrafiła mi wytłumaczyć jak to się stało. Mam pewne podejrzenia, że może to mieć związe z tym, że od września jest nowy przydział obowiązków i dyr zmniejszył jej godziny w przydziale, ale czy tak można jak jest na chorobowym???
Ja się w takim razie martwię, że przykręcą mi kasę jak będę na macierzyńskim, a później na wypoczynkowym :-( no ale z tym to już nic się nie da zrobić

właśnie jestem w trakcie testu obciążenia glukozą:baffled:, zaraz spadam na drugie pobranie krwi... ale ni eto jest w tym najgorsze, tylko wypić tą glukozę:baffled: błeee... miłego dzionka mamuśki
jolka głowa do góry!!!
dorotka kciuki oczywiście trzymam:)

Jolcia plan jest genialny :D trzymam kciuki:tak:
Dorotka, czekamy na dobre wieści;-)

Kachasek i jak to sie robi bo mnie tez to czeka za 2 tyg i kazali zabrac ze soba cytryne!:szok:

sorga, a po co cytryna??:confused: idziesz na czczo, pobierają krew, rozpuszczają 50g glukozy w kubku wody (fuj) każą wypić i za godzinę pobierają krew drugi raz, w między czasie nie można jeść, pić, ani się wysilać (można chodzić, ale nie np na zakupy - utrata energii, więc niemiarodajny wynik). potem lekarz porównuje wyniki i stwierdza czy masz cukrzycę, czy nie. tyle wiem. ale o cytrynie pierwsze słyszę:baffled:

reklama
O kurczę, zupełnie zapomniałam o tym paskudnym badaniu. Faktycznie, w pierwszej ciąży też to miałam koło 6tego miesiąca i mało się nie shaftowałam po tej glukozie. Bleeeee.:eek: Wszystkie nas to czeka niestety.

Dorotka, czekamy niecierpliwie na wyniki.:-D
A ty Jolka się nie przejmuj tylko daj jasno dyrowi do zrozumienia "o co się rozchodzi" i jakby co olej jego i pracę. To Ty się masz przejmować czy on sobie poradzi??? Bez przesady. Jeśli ma tak dobrego pracownika, to niech o niego dba.

Do góry