reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Anni, ja to się nawet trochę cieszę że Magda jeszcze nie raczkuje i nie spaceruje, bo śmietniczka w buzi murowana. Już Weronice zapowiedziałam, że jak tylko Magda zacznie sama wędrować to robimy generalny remont w jej zabawkach i wywalamy wszystkie małe rzeczy (typu zabawki z kinderniespodzianek i inne śmietki). Boję się tego że ona naprawdę coś połknie i się zakrztusi. No i ponownie wspominam o zorganizowaniu na wakacjach Tatusiowej Brygady Plażowej (w skrócie TBP:-D), która będzie nam oczyszczać teren zanim pójdziemy nad morze, żeby nasze ukochane Maluchy nie sprzątały plaży z petów i pozostałych odpadów buziami.

Jolka, czy nam się dzieci zdublowały???:confused: Wygląda na to że Weronika i Jacek są klonami idealnymi. Weronika też je rok z okładem każdy posiłek. Nawet Pani w przedszkolu mówi o Weronice że ona jest bardzo grzeczna, zdyscyplinowana itd, tylko .... taaaaaaakaaaaa pooooowooooolnaaaaa. Nigdy jej się nie spieszy, ostatnia zjada, ostatnia myje ręce, ostatnia się ubiera i ostatnia wychodzi. Ot widać taki temperament (lub jego brak):baffled:. Zastanawiam się, czy aby nasze dzieci na pewno powinny być razem, bo jak oboje są tacy to kto będzie tym kto nakłania do działania? Każda czynność w ich wykonaniu będzie trwała wieki. W takim tempie to wnuków prędzej doczekamy od Madzi i Maksa niż od nich.:-D:-D:-D

reklama

ISZATR a jak wasze plany przeprowadzkowe ???

:-D
Skoro juz mnie publicznie zdradziłas, to pochwalę się, że mamy zamiar przeprowadzić sie latem do Wrocławia Mąż dostał tam ciekawa propozyjcję pracy, a ja będę na wychowawczym - ciekawe jak długo :-D Ciekawe jak zapotzrebowanie na księgowe ;-) Mam nadzieję, ze mamusie z Wrocławia - przyjma mnie i Franusia :-)

Gingeros, dawaj M, albo go wyprostujemy albo zrobimy zrzutę na wózek :-D Ja dostane podwójne odliczenie, a Kornel wózka juz nie potrzebuje ;-)

a u nas supcio, supcio :tak: mimo że od 6 na nogach ;-) paniczyk oczywiście spiocha, a ja siedzę i czekam aż wstanie ;-) muszę poodkurzać przeciez :rolleyes2:

goście do nas zjeżdżają :tak: Maciejka moja kochana ma dzisiaj urodziny :tak: tak więc sprzątanko, pieczenie i gotowanko ;-) i jak tutaj schudnąć :rolleyes2: gdy ma sie takie smakołyki w planach kulinarnych ;-)

wczoraj znowu pomęczyłam temat spacerówki i nie powiedział nie :-D jakiś mały sukces ;-) pewnie sam zauważył, że wózek nie jest super spacerówką :-D bo on chodzi na spacery z Antonkiem w dni wolne :tak: a ja sie wtedy byczę :-D dla niego przede wszystkim obecny wózek jest za duży :-) no, skoro wielkość dla niego ważna ... ;-)

ANNI ;-)

Skoro juz mnie publicznie zdradziłas
nie chciałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie zdradziłam, ale spytałam o plany ;-)​

Brawo Suri
Ginerosku to juz jakis sukces napewno bedzie nowa spacerówk dla Antonka -całuski od Livki

No i ponownie wspominam o zorganizowaniu na wakacjach Tatusiowej Brygady Plażowej (w skrócie TBP:-D), która będzie nam oczyszczać teren zanim pójdziemy nad morze, żeby nasze ukochane Maluchy nie sprzątały plaży z petów i pozostałych odpadów buziami.

Kiedy przeczytałam na głos mojemu o TBP to powiedział( specjalnie i na żarty oczywiście, żeby wywołać skandal chyba:szok::-D), żebym napisała, cytuję: "weź zapomnij kobieto"- i nie wiem czy to miało być do Dzagud czy do mnie:confused::dry:.
I powiedział, że oni, czyli tatusiowie to będą jedynie lodówki turystyczne z piwami nosić, i że jak on to zaproponuje to go na pewno prezesem TBP od razu wybiorą:angry::angry::angry::baffled: On nie jest normalny :no:;-)

A poza tym to już nawet nie wspomnę, że przed chwilą szanowny pan tatuś sobie na cały weekend wyjechał, bo grają jakiś turniej finałowy w siatkę. A ja mu jeszcze bułeczki na drogę zrobiłam, żeby czasami biedactwo nie zgłodniało:dry: Moja mama stwierdziła, że jestem głupia, że go puszczam, teściowa to już w ogóle się wkurza na niego za te mecze i treningi, a ja.... A ja chyba faktycznie jakaś nienormalna jestem:wściekła/y:

Kiedy przeczytałam na głos mojemu o TBP to powiedział( specjalnie i na żarty oczywiście, żeby wywołać skandal chyba:szok::-D), żebym napisała, cytuję: "weź zapomnij kobieto"- i nie wiem czy to miało być do Dzagud czy do mnie:confused::dry:.
I powiedział, że oni, czyli tatusiowie to będą jedynie lodówki turystyczne z piwami nosić, i że jak on to zaproponuje to go na pewno prezesem TBP od razu wybiorą:angry::angry::angry::baffled: On nie jest normalny :no:;-)

:wściekła/y:

Dziwne - moj Mezczyzna - tak samo zareagowal i wspomnial o piwie na plazy... co ciekawe ciekawe:-D

dzien dobry wieczor:-)

pomyslalam,ze bede sobie czasami do Was zagladac...moje chlopaki mialy sie urodzic pod koniec czerwca,ale powitaly swiat na poczatku maja, pewnie im sie ciasno w brzucholu zroblo. Z racji tego sa tez troszke do tylu...porownujac ich z maluchami majowek, z ktorymi pisze, czasami zaczynam sie dolowac,ze chlopcy nie raczkuje itp. Wiec pomyslalam,ze moze popisze trszke z wami? W koncu gdyby urodzili sie w terminie byliby mlodsi o prawie dwa miesiace. Przyjmiecie mnie do swojego grona??

A poza tym to już nawet nie wspomnę, że przed chwilą szanowny pan tatuś sobie na cały weekend wyjechał, bo grają jakiś turniej finałowy w siatkę. A ja mu jeszcze bułeczki na drogę zrobiłam, żeby czasami biedactwo nie zgłodniało:dry: Moja mama stwierdziła, że jestem głupia, że go puszczam, teściowa to już w ogóle się wkurza na niego za te mecze i treningi, a ja.... A ja chyba faktycznie jakaś nienormalna jestem:wściekła/y:

Agik - jestes normalna. Spokojnie. Ufasz mu? To oki... Oczywiscie co za czesto to nie zdrowo...Ale od czasu do czasu oki. Ja znajac siebie jakos bym to sobie odbila. Napewno bym mu pogledziala tez... nastepnym razem sie zastanowi czy wyjazd jest warty mojego gledzenia przez tygodnie - hehehe u mnie tak jest ;-)

reklama
Wszystkiego najlepszego dla 9-o miesięcznego (już!!!) Maksia i Zuzi:-)!

Zielono mi (fajny nick:-D) witaj, pewnie że Cię przyjmiemy:tak:. Niedawno też dołączyła do nas mama wczesniaczki Elmaluszek, nie masz sie co dołować każde dziecko rozwija się w swoim tempie;-).
Coś nie chce mi się dziś pisać, w dodatku nie ma nikogo, to sama do siebie nie będę pisała:-p.

Do góry