reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Kotek kciuki będą zaciśnięte. Co do spacerów z katarem - wychodź z Laurą o ile nie ma silnego wiatru. Chłodne powietrze obkurcza śluzówkę, więc jest jak najbardziej wskazane. Niemieccy pediatrzy (nie wiem jak polscy) zalecają wręcz spanie przy otwartym oknie jeśli dziecko ma katar, o ile temperatura powietrza nie spada poniżej 5 stopni (+) - wtedy należy co godzinę otwierać okno na 5-10 minut
Kurcze własnie jest dziś silny wiatr ale i 12 stopni:confused:. Laura śpi już w ogrodzie w razie czego wezme ja do domu, na spacer nie mam siły bo czuję się osłabiona przez przeziębienie.
Ale jak z tym spaniem przy otwartym oknie, dziecko ma być cieplej ubrane czy normalnie i przy nim otwierać?
O kachasku niedobry;-)...ubieglas mnie z odpowiedzia,a chcialam byc najpierwsiejsza!Ale tak to jes jak sie jednym palcem pisze;-)
a mnie ubiegła niedobra toska:-p a ja przypaliłam w międzyczasie ryż do zupy:dry: ale ryż się ostał, garnek również, więc nie jest tragicznie
Ło matko tyle zamieszania narobiłam:-D.
A swatowa tez podpadzioche walnela(teraz zauwazylam) :)
Ale o co chodzi bo nie kumam:confused:.
Dzagud skąd bierzesz takie ładne obrazki?
Elmaluszek ja tak jak Anni tez typ samotnika. A cóż to Ci za głupoty ciągle chodza po głowie:confused::-)? No i miłego spacerku.
Kto wie co się dzieje z Blanes?

reklama
Dzagud, a ja to bym chyba tatusia z Weroniką wysłała. Zawsze jedna na głowie to lżej. Mam na myśli, że jak zostaniesz tylko z Magdusią i odejdzie wojna przy jedzeniu z Werką to sobie i tak odpoczniesz. Chociaż, może to dziwnie zabrzmi, ale ja jestem straszną zazdrośnicą i właśnie w trakcie pisaniami wpadło mi do głowy, że to może nie do końca dobry pomysł puszczanie chłopa samego na wyjazd ;-):confused::baffled: Ale jak u Was nie ma tego problemu to ja bym była za wyjazdem męża z Weroniką.

A dziewczyny, co do moich spacerów na obcasach. Uśmiałam się widząc jakie poruszenie na forum wzbudziłam. I dla ścisłości podaję, że buty moje to nie żadne 15 cm szpilki tylko cuś w podobie do tych: KOZACZKI WIĄZANE CHIX 5679 BLACK ROZMIAR 40 (313085082) - Aukcje internetowe Allegro I zazwyczaj też w adidasach biegam, ale czasami mam dni kiedy faktycznie mam już dosyć być, to ciągle rozchłestaną, zalataną mamusią. Wczoraj to sobie nawet makijaż walnęłam na spacer. I naiwna myślałam, że to pomoże:-( Spotkałam w sklepie kolegę. Nawet mnie nie poznał, bo jak stwierdził "przytyłaś jakoś":szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zabiję, tylko nie wiem czy jego powinnam czy siebie może zagłodzić na śmierć :dry: ja nie chcę być takim obleśnym grubasem hlip hlip :-:)-:)-(

Z innej beczki. Wojtek wczoraj zasnął 20.15 i spał do 7 rano!!!! Więc jednak można:dry:
Tylko, że dzisiaj jego drzemka o 10.30 trwała pół godziny i zaraz go przez okno wyrzucę ;-)(wiecie jak to jest, niby chce mu się spać, a nie chce i tylko marudzi albo wyrywa mi włosy garściami.:wściekła/y:)

I oczywiście wielkie buziole dla ośmiomiesięcznego Wiktorka :tak::tak::tak::-)

Kotku ,chodzi o to ze Toska tez odpowiedziala za nim ja wyklikalam odpowiedz jednym palcem,a pisze ze swatowa(czyli tesciowa mojej corki,oczywiscie przyszla)bo Amelka jest Stasiowi pisana:-):-D:tak:....ehhhh...chyb za wiele nie wyjasnilam:zawstydzona/y:aaaaa tam... bystra jestes,wykumasz:-D.Ja niezbyt,, na lepsza odpowiedz mnie nie stac:zawstydzona/y::-p

Agik co ty opowiadasz!Widzialam zdjecia Twoje i jestes SEXY MAMA:tak:!!!Nie wiem jak wygladalas przed ciaza ale wiem jak teraz, i powiem Ci ze marzylo by mi sie wygladac jak Ty!!!Kolega przeuroczy:baffled:wie jak kobiecie poslodzic:dry:

Olla juz kumam. Myślałam że miało być światowa a nie swatowa (nie znałam tego słowa:zawstydzona/y:) no i ta podpadziocha jeszcze tego nie znam:confused:, wyjaśnisz jeszcze to plisss:-D.
Agik na własnie jaki obleśny grubas co Ty gadasz, chciałabym tak wyglądać:tak:, my baby to potrafimy się dowartościować:-D.
A tak przy okazji odkąd tu przyjechałam to babka która nam wynajmuje piętro (mieszka nad nami) ciągle mi jakieś komplementy prawi, a to że mam śliczne włosy (ostatnie pióra które mi zostały), a to że ładne oczy a to że cała jestem śliczna i jeszcze taka młodziutka, normalnie mąż mi przez cały kores małżeństwa tyle miłych rzeczy nie powiedział co ona przez miesiąc:-D. Jakaś ciepła czy co? Mieszka sama, jest po rozwodzie więc nie wiadomo:-p:-D hihi.

Troche sie boje ze jej zaniedlugo taka pomarszczona mordka zostanie:szok::-p
nie zostanie;-) Michał jeszcze kilka dni temu robił tak non stop (tylko nie wiem od kogo się nauczył)

kotek podpadziocha, to... po prostu podpadziocha, czyli, że podpadła, czyli ma minusa, krechę czy jeszcze jakoś inaczej;-)

reklama
Aleście znowu naprodukowały! Czy nikt tu nie pracuje???;-):-D:-D:-D

Kotek, ja sobie wpisuję w googlach hasło "gify" i wyskakują stronki z takimi fajnymi obrazeczkami. Ja korzystam akurat ze stronki

Świecące gify - bloog.pl

Trochę to dziecinne i kiczowate, ale fajnie załączyć na jakieś okazje, nie?:-)

Do góry