reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

u nas znów zadziałała kołysanka:tak: położyłam Miśka, niby już zasypiał, pocałowałam a on w śmiech, a za chwilę bunt. co prawda po kołysance nie usnął od razu, leżał i patrzył na mnie a ja stałam i patrzyłam na niego:-D no i jak mi się wydawało, że odpływa, to dałam buziaka, powiedziałam "dobranoc kochanie" i chciałam wyjść z pokoju, a tu bunt:sorry2: no to zawróciłam, jak mnie zobaczył cisza, postałam jeszcze chwilę, raz zanuciłam... patrzył, patrzył, oczka się zamykały i zamnkęły:tak: no, coraz lepiej to zasypianie idzie:-)

reklama
Jejku dziewczynki ale fajnie ze się umawiacie na wakacje. Na pewno będzie super. Ja też myślałam o wakacjach nad morzem, ale znając mojego męża to najpierw bede musiała go bardzo długo nakręcać i jak sie zdecydujemy to wyruszymy w przeciągu tygodnia. Więc nie ma szans na ustalenie teraz terminu. Ale jakby co ten tego ;-) sie odezwę. I też mam nadzieje że do tego czasu Krzysio się odseparuje od cyca i będę mogła se w koncu porzadnie walnąć..... ale mi sie marzy.
Isia - musisz być konsekwentna. Próbuj kłaść Staśka jak ma dobry humor... w ogóle to ułoż sobie procedurę zasypiania, to bardzo pomaga. My po kąpieli gasimy światło, włączamy kołysanki, wyglądamy przez okno, przytulamy się i śpiewamy jedną kołysankę. Kołysanka się kończy, buzi do łóżeczka i wychodzę. I młody wie że to pora spania. Oczywiscie czasem jest tak, że jęczy i w koncu płacze. Wtedy go nie męczę (każdy może mieć zły humor) tylko daję pierś.
Przez kilka dni pod rzad powtarzaj ze Stasiem określony schemat. Oczywiście że będzie się buntował, ale z każdym dniem zauważysz że zaczyna łapać i coraz mniej lamentuje. Nawet się zdziwisz jak szybko się tego nauczy. Powodzenia. I pamiętaj musisz być konsekwentna, ale nie wredna.;-)
Pycia- gratki.:-)
Dzagud - też znam to uczucie. Tatuśki to tchórze i zawsze uciekają się do najprostszych rozwiązań. Ja też jak mały ryczał to słyszałam głos męża z wyrzutem "no daj mu jeść" . No nic tylko...... :growl:, sami się o to proszą.

k005.gif
TA DAM..
k005.gif
pokój zarezerwowany
k005.gif

noo fajnie, że jedziecie :-). Mnie ta Chorwacja przeraża, jak nie znajdziemy połączenia lotniczego, to nie ma szans żeby mnie ktoś zmusił do 1200km z dzieckiem w aucie.

Esia, bardzo się cieszę, że się poukładało :tak:. Wreszcie wyspana, co? :cool2:

noo fajnie, że jedziecie :-). Mnie ta Chorwacja przeraża, jak nie znajdziemy połączenia lotniczego, to nie ma szans żeby mnie ktoś zmusił do 1200km z dzieckiem w aucie.

Blanes nie ma się czego bać. My jechaliśmy ponad 1100 km i niunia całą drogę przespała (jechaliśmy w nocy) budziła się co 3 godzinki na jedzonko i dalej spała. Jak Maksio znosi jazdę samochodem? Lubi jeździć? Jeżeli tak to raczej nie powinno byc problemu:tak:.

[Blanes nie ma się czego bać. My jechaliśmy ponad 1100 km i niunia całą drogę przespała (jechaliśmy w nocy) budziła się co 3 godzinki na jedzonko i dalej spała. Jak Maksio znosi jazdę samochodem? Lubi jeździć? Jeżeli tak to raczej nie powinno byc problemu:tak:.
podpisuję się pod tym:tak:

dziewczyny, ratujcie!!! jutro o 8 koło zaliczeniowe ze statystyki, potem angielski (notatki dostałam dzisiaj, bo jakoś tak wyszło, że mieliśmy w tym sem 2 razy ang i nie byłam na żadnym), a mi się oczy kleją i ledwo siedzę:baffled:

reklama
Kachasek, super, że już macie pokój zarezerwowany :tak::tak::tak:no ja czekam do poniedziałku co u męża w pracy powiedzą:dry:

A co do statystyki, to moja droga, co ja się z tym cholerstwem umordowałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Cały sierpień jeździłam na korki ( m.in. przez to nie mogłam porządnie dziecka piersią wykarmić, bo przecież musiałam jeździć czasami na pół dnia, żeby zaliczyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, no i coś czuję, że ten stres się też przyczynił do tego że miałam za mało pokarmu :-:)-:)-:)-( a zaliczyłam chyba za trzecim podejściem :baffled::baffled::baffled:
No to tak w ramach pocieszenia;-):-D:-D:-D. Nie, no serio trzymam kciuki, żeby się od razu udało ;-)

Do góry