reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Kachasku ja też mam taką nadzieję. Tym bardziej, że zawsze pięknie pił z butelki. A teraz jest pisk, wrzask i wielkie prężenie się...oczywiście jak dotrę smoczkiem do buzi... A łyżeczką jest ok...chociaż wieczorem też przy niej się denerwuje...

to zęby, u nas też codziennie płacz przy wieczornym jedzeniu

reklama
Dziękuję kochane...uspokoiłyście mnie...bo już się martwiłam, że jest coś nie tak...
Mały zjadł kaszkę i zasnął w łóżeczku w przeciągu minuty hihihi

Po przeczytaniu waszych postów przypominałam sobie właśnie, że kiedyś wyczytałam, że w wieku 7-9 miesięcy dzieci przechodzą kryzysy nocne. Często się budzą, nie chcą zasypiać i takie tam.... Więc niczym sie nie przejmujcie - taki urok wieku średniego (niemowlaka).
Może to takie niemowlęce przekwitanie? ;-)

Hmmm.... Ja też o tym czytałam. Tylko w tym artykule było o przełomie 9-10 miesiąca. Więc wyjmijmy średnią od 6 do 10:-D Tak na pocieszenie:-)

a potem roczne dziecko nie chce spać, bo jest jeszcze bardziej ciekawe świata, dwulatek przechodzi okres totalnego buntu itd itp;-)

Emmila, no proszę - ciekawa sprawa z tymi naszymi dzieciakami...te same problemy mamy:-D:-D Ooooby to ten kryzys wieku jakiegośtam...poszerzmy te granice od razu od 6 mies do kilku lat i bedzie jak znalazl na kazdy wiek :-D
efilo, no podobno to od tego wirusa, ktory tez spowodowal nam dzis katar :baffled: Stasiek znów cały dzień robi kupę za kupą więc cieszę się, że byliśmy u lekarza i dostał Lakcid i syropek Calcium. Jak jutro dalej będzie tak kupował to idziemy znów. Właśnie znowu zrobił kupę :baffled: Teraz tata przewija :tak::tak:

Oj wstyd mi, DLA JAKUBA RÓWNIEŻ WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO!!!:zawstydzona/y:

Isia, idź koniecznie jeszcze raz, bo Staś może się odwodnić. Może będzie konieczne podanie elektrolitów jak Zosi - rzadkie ohydztwo, ale to i tak lepsze niż wizyta w szpitalu i kroplówka (wierz mi, bo to przeszłam).:baffled:

Magda też przechodzi chyba ten kryzys, bo od 3 dni zasypia bardzo późno i po długim marudzeniu i popłakiwaniu. Myślałam że to przez te leki, które bierze, ale w dzień śpi nawet nieźle, więc może to to o czym piszecie?:confused:

No, a ja dziś jestem szczęśliwa z jednego powodu i muszę się pochwalić. Zarezerwowaliśmy sobie już wakacje!!! Wprawdzie na zagranicę nas nie stać, ale i wypad w Polsce to czasem nie lada finansowe wyzwanie. No, ale rok temu nie byliśmy z wiadomego powodu, dwa lata temu z racji przeprowadzki też byliśmy tylko 5 dni na Mazurach (za którymi nie przepadam) i do tego z moją Rodzinką:cool: (za którą.... patrz jak wyżej:zawstydzona/y::-p), więc to też był żaden odpoczynek. A poza tym, Magdzie z uwagi na jej dolegliwości przyda się nasze polskie nadmorskie powietrze. Znalazłam fajne (mam nadzieję) i wcale nie za drogie miejsce - z opinii wynika że ludzie są zadowoleni. Na przełomie lipca i sierpnia jedziemy sobie do Chłapowa. Jupiiiii! Już się nie mogę doczekać!!! Chyba zmienię sobie na razie suwaczek z odchudzacza (bo nic mi na razie nie idzie:zawstydzona/y:) na wakacyjny, który przynajmniej codziennie będzie mnie wprawiał w dobry humor.

reklama
Dzagud super!! A i ja wstawiłam aż suwaczek :) Urlop!! Tylko my wybieramy się od połowy do końca maja... chcieliśmy później ale niestety mogliżmy jeszcze w moją sesję lub dopiero we wrześniu...no to z tego wszystkiego najlepszy maj :) Teraz zastanawiamy się gdzie... Mieszkamy na mazurach więc do morza niedaleko...zajedziemy tam na trzy dni...a na tydzień myślimy o Czechach lub Słowacji... No ale jeszcze myślimy jak Jakub zniesie podróż...

Do góry