reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
witajcie :)
dzięki za przywitanie :)
odzywam się dopiero teraz bo praktycznie cały dzionek nie miałam neta :wściekła/y:
ale nie ma tego złego - porobiłam kupę rzeczy zaległych :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
miło widzieć swojskie twarze :-):-)
i te nowe jak mnie miło przywitały :zawstydzona/y::zawstydzona/y: dziękuję :)

a teraz biorę sie za moja linijkę ze spóźnionym porodem o 176 dni :-D
ssak śpiocha, jego zabawki się piorą razem z matą edukacyjną
ale dziś popełzał :szok::szok: cały dzień mój Krzyś miał tak ruchliwy - ale tak pozytywnie bo śmiał się 2/3 całego czasu aktywności :tak: mamusia zakochana na amen - a dwa ząbki wyglądają jak niedojedzony ryż i tylko błyszczą ładnie z pysiaka :-) ale jeszcze mnie nie ugryzł :blink:

Pirzonek, zazdroszczę Ci aniołka. :tak:

Karolina była dzisiaj taka marudna, że myślałam, że sie potnę. Cały dzień buuuuuczała :-(. Mam nadzieję, że to tylko następstwo szczepienia i nie będzie tak już zawsze, bo będę łyyyyysa :szok:. Z jednej strony było mi jej bardzo szkoda, a z drugiej użalałam się nad sobą. I jeszcze Ada miała milon spraw do mnie. Oj, dziś miałam niefajny dzień. :no: Dobrze, że już wieczór.

Efilo, myślę, że Zosia nie jest już za duża na te puzzle. Z nich da się wyczarować różne rzeczy - np. kostki. Poza tym to świetna zabawka edukacyjna - Ada ma już 4,5 a czasami jeszcze się nimi bawi - ma takie z literkami i cyferkami.

Dziewczyny, czy Wam też od jakiegoś tygodnia świruje forum bb? Czy to może mój kijowy internet radiowy? Czasami muszę przeładować stronę 3 razy, żeby pojawiła się w całości.

Pirzonku
wsadziłaś mate normalnie do pralki? Zabawki tez? Pyatm bo na metkach jest ze nie mozna ich prac. Daj znac czy przezyly. No i jeszcze opis programu poprosze.

Moniczko - życze co by ten dzień był wyjątkiem. Biedna Karolinka. Tuli tuli.

Pirzonek, zazdroszczę Ci aniołka. :tak:

Karolina była dzisiaj taka marudna, że myślałam, że sie potnę. Cały dzień buuuuuczała :-(. Mam nadzieję, że to tylko następstwo szczepienia i nie będzie tak już zawsze, bo będę łyyyyysa :szok:. Z jednej strony było mi jej bardzo szkoda, a z drugiej użalałam się nad sobą. I jeszcze Ada miała milon spraw do mnie. Oj, dziś miałam niefajny dzień. :no: Dobrze, że już wieczór.
a może ona ząbkuje? teraz kolejne szczepionki to dzieci znoszą lepiej
mój aniołek tylko po pierwszej szczepionce był marudny i miał gorączkę i opuchniętą nóżkę
jak wychodziły mu ząbki 2 tygodnie temu to marudny był przez dzień - na szczęście nocami był i jest luzik :-) śpi od 19:30 odłożony do łóżeczka po kąpieli i jedzonku - zasypia sam w pokoju swoim i śpi do 6:20 budząc się guganiem do karuzelki :-):-)

Pirzonku
wsadziłaś mate normalnie do pralki? Zabawki tez? Pyatm bo na metkach jest ze nie mozna ich prac. Daj znac czy przezyly. No i jeszcze opis programu poprosze.
.

elficzku - na głównym opakowaniu maty jest opis jak uprać - tzn złożyć do tej czerwonej siatkowej torebki i włożyć do pralki na program: pranie ręczne w temp 30 stopni - taką zapakowaną matę włożyłam z tą siatką do pralki + zabawki - ale tylko wybrane, na tych co jest pozwolenie na pranie - czyli słonik, żabka, papuga - do tego dorzuciłam jeszcze takie inne pluszaki co mamy dla Krzysia, co można prać w 30 stopniach ;)
a pałąków i innych cudów z tej maty nie piorę, bo nie ma pozwolenia - czasem je przecieram wilgotna szmatką

jakby ktoś nie zauważył to już urodziłam :-):-) 176 dni po terminie :-D:-D:-D
i to od razu prawie półroczne dziecko - waga pomiędzy 7 a 8 kg, wzrost 72 - 74 cm :-):-) Synuś i Mamusia czuja się dobrze ;-);-);-);-)

Pirzonek, boszeee, jak ja Tobie i Martitce zazdroszczę tych nocek przespanych.
Ja postanowiłam, że dziś dam Karolce butlę ze sztucznym jak obudzi się 23.00-23.30. Może ja mam kolejny kryzys, bo mała budzi mi się od kilku dni jeszcze dwa razy i nic poza cycem nie pomaga.

A co do ząbkowania to możesz mieć rację, bo ostatnio też bywała marudna bardziej niż zwykle, choć nie tak jak dziś. I dziś cały dzień ręka w buzi i jeździła nią po dziąsłach jak szczoteczką, żel też nie pomagał.

Pirzonku witaj,rozgosc sie u nas spokojnie:tak::tak::-):-)

Efilo ja mate i pokrowiec od bujaczka tez pralam w pralce na krotkie pranie -30 min i na 30 stopni,wyglądaja oki,nic sie nie stalo,tylko nie wiem co z zabawkami zrobic:-D

Pirzonku witaj :tak:

Monika Maksio też się ostatnio buczeć nauczył i zamiast płakać to właśnie tak buuuczy :szok: dziś prawie cały dzień :szok:
Do tego nauczył się pluć na odległość :baffled: i opluł dziś panią w Urzędzie Skarbowym, jak robiłam korektę zeznania :szok::baffled:

reklama
Dorotka - dziękuję za gościnę :-);-)
Monika77: ja Krzysiowi na ząbki i dla ulgi dawałam po żelu lodowatego smoka z zamrażarki - aż go na chwilkę zatykało a zaraz potem gugał z radości :-):-)
i dawałam mu soczek w kubku niekapku - dzięki ząbkowaniu nauczył się z niego pić :-):-):-) chłodne picie - soczek z lodówki + woda w temp pokojowej 50%/50%
dziecko lubi sobie tak smoczkiem lub tym kubkiem dotykać po dziąsełkach i od czasu do czasu pociągnąć łyczek picia aby schłodzić sobie dziąsełko - to też pomaga

Do góry