reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

A czy ktoras z Was zostala ugryziona przez dziecko??. Ostatnio wzielam Dawida na rece chcialam dac mu buzi a on nagle zlapal za usta tzn, gornym dziaslem bez zebow przycisnął a dolnym z zebami mnie ugryzl, mowie wam bolało jak nie wiem az krzykełam dobrze ze sie nie przestraszyl, i lubi jeszzce łapac mnie z usta i ciagnac bo o włosach to juz nawet nie wspominam, bo to juz normalka.

reklama
Ale chyba tak czy siak dziecku nie pozwoliłabym leżeć bezpośrednio na dywanie...

Pożyjemy zobaczymy. Ciekawe co powiesz jak dziecko zacznie raczkować :-p

Witaj Pirzonek, chyba niedługo nam się dwa fora połączą :-D;-).
Oby nie. Jest fajnie i fajnie by było jakby tak zostało :baffled:

A czy ktoras z Was zostala ugryziona przez dziecko??. Ostatnio wzielam Dawida na rece chcialam dac mu buzi a on nagle zlapal za usta tzn, gornym dziaslem bez zebow przycisnął a dolnym z zebami mnie ugryzl, mowie wam bolało jak nie wiem az krzykełam dobrze ze sie nie przestraszyl.

I dobrze że krzyknelas - dziecko w ten sposob sie uczy co dobre a co zle. Podobno jak dziecko ugryzie sutka to należy wyraźnie skarcić żeby wiedziało że tak nie wolno.

Ja już przyzwyczaiłam się do myśli, że Antonek dywan/podłege liźnie nie raz ;-) juz kilka razy wyciągałam go spod biurka i stolu, a raczkowac jeszcze nie potrafi ;-) tu sie turlnie, tam przekręci, tu zafoczkuje :-D dlatego zmieniłam mu dzisiaj miejsce i mam go teraz bardziej na oku ;-) wczoraj bawił się na macie, ja na necie, nagle czuje, że mnie ktoś w kółeczka od krzesełka wali ;-)

Staś też mimo, że ma dwie maty i puzle zawsze ląduje na podłodze:-) (a co to dopiero będzie jak zacznie raczkować:baffled:)
muszę chyba dokupić więcej tych puzli, jeszcze troche i cała podłoga w salonie będzie wyłożona kolorowym "parkietem":-D

U nas też Jakub wypada z maty i puzzli...W kojcu przestało mu się podobać...bo nie wykulga się za daleko:)
zjęcie naszych puzzli i z Jakubem są na blogu ;)

Dzięki za linka. Fajne to. Nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Teraz to juz Zoska chyba z tego wyrasta. Bo też mi śmiga z maty. :baffled::-D

Efilo Zosia jest niestety na nie za mala
bo na opakowaniu jest napisane ze jest to zabawka powyzej 3 roku zycia
ja kupilam takie tylko ze z cyferkami
narazie traktuje j jako mata i miejsce do trzymania grzechotek ktorymi Julciak bawi sie na macie edukacyjnej lub jako przedluzenie maty w miejscu gdzie Julciak ma nogi bo lubi przemieszczac sie do tylu:-D

reklama
Efilo te puzzle są fajne, ponieważ teraz moga słuzyć jako mata... Ale można je też składać np w kwadrat lub zrobić płotek...no i cyferki czy literki sa wyjmowane ze środka :)

Do góry