A czy ktoras z Was zostala ugryziona przez dziecko??. Ostatnio wzielam Dawida na rece chcialam dac mu buzi a on nagle zlapal za usta tzn, gornym dziaslem bez zebow przycisnął a dolnym z zebami mnie ugryzl, mowie wam bolało jak nie wiem az krzykełam dobrze ze sie nie przestraszyl, i lubi jeszzce łapac mnie z usta i ciagnac bo o włosach to juz nawet nie wspominam, bo to juz normalka.
reklama
E
efilo
Gość
Ale chyba tak czy siak dziecku nie pozwoliłabym leżeć bezpośrednio na dywanie...
Pożyjemy zobaczymy. Ciekawe co powiesz jak dziecko zacznie raczkować
Oby nie. Jest fajnie i fajnie by było jakby tak zostałoWitaj Pirzonek, chyba niedługo nam się dwa fora połączą ;-).
A czy ktoras z Was zostala ugryziona przez dziecko??. Ostatnio wzielam Dawida na rece chcialam dac mu buzi a on nagle zlapal za usta tzn, gornym dziaslem bez zebow przycisnął a dolnym z zebami mnie ugryzl, mowie wam bolało jak nie wiem az krzykełam dobrze ze sie nie przestraszyl.
I dobrze że krzyknelas - dziecko w ten sposob sie uczy co dobre a co zle. Podobno jak dziecko ugryzie sutka to należy wyraźnie skarcić żeby wiedziało że tak nie wolno.
Ja już przyzwyczaiłam się do myśli, że Antonek dywan/podłege liźnie nie raz ;-) juz kilka razy wyciągałam go spod biurka i stolu, a raczkowac jeszcze nie potrafi ;-) tu sie turlnie, tam przekręci, tu zafoczkuje dlatego zmieniłam mu dzisiaj miejsce i mam go teraz bardziej na oku ;-) wczoraj bawił się na macie, ja na necie, nagle czuje, że mnie ktoś w kółeczka od krzesełka wali ;-)
Staś też mimo, że ma dwie maty i puzle zawsze ląduje na podłodze:-) (a co to dopiero będzie jak zacznie raczkować)
muszę chyba dokupić więcej tych puzli, jeszcze troche i cała podłoga w salonie będzie wyłożona kolorowym "parkietem"
muszę chyba dokupić więcej tych puzli, jeszcze troche i cała podłoga w salonie będzie wyłożona kolorowym "parkietem"
E
efilo
Gość
a te puzzle to taka karimata do cwiczen?
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
Efilo, te puzzle to coś takiego:
Puzzle Piankowe 30x30cm-10 sztuk-4 wzory-BABY MIX (277204240) - Aukcje internetowe Allegro
są różne - literki, cyferki, zwierzęta, itp.
Puzzle Piankowe 30x30cm-10 sztuk-4 wzory-BABY MIX (277204240) - Aukcje internetowe Allegro
są różne - literki, cyferki, zwierzęta, itp.
E
efilo
Gość
Dzięki za linka. Fajne to. Nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Teraz to juz Zoska chyba z tego wyrasta. Bo też mi śmiga z maty.
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Efilo Zosia jest niestety na nie za mala
bo na opakowaniu jest napisane ze jest to zabawka powyzej 3 roku zycia
ja kupilam takie tylko ze z cyferkami
narazie traktuje j jako mata i miejsce do trzymania grzechotek ktorymi Julciak bawi sie na macie edukacyjnej lub jako przedluzenie maty w miejscu gdzie Julciak ma nogi bo lubi przemieszczac sie do tylu
bo na opakowaniu jest napisane ze jest to zabawka powyzej 3 roku zycia
ja kupilam takie tylko ze z cyferkami
narazie traktuje j jako mata i miejsce do trzymania grzechotek ktorymi Julciak bawi sie na macie edukacyjnej lub jako przedluzenie maty w miejscu gdzie Julciak ma nogi bo lubi przemieszczac sie do tylu
reklama