reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Monika a ty pewna jesteś, bo mi się o uszy obiło że wprowadzili wychowawczy dla osób prowadzących działalność

A ja się dałam naciągnąć na robienie szalika na drutach dla siostry (zażyczyła sobie od gwiazdora) i teraz siedzę całymi wieczorami i macham drutami :wściekła/y: ręcę mi odpadają :szok:

reklama
Blanes to możemy sobie ręce podać...no chociaż jedna. Twój maluszek też przesypia 11-12h pod rząd? Kochane maleństwa :) A moj mąż prywatnie jest elektrykiem a "służbowo" (tzn praca) jest ratownikiem chemicznym...No i tak biega z prywatki do pracy i na odwrót.
Jolka a mi też zrobisz?? Chyba sobie zakupię druty albo szydełko i będe się uczyła...no ale najpierw obiecałam ślubnemu płutno i farby...bo jakieś takie gołe sciany mamy...Ale to po nowym roku :)

Jolka, :-D:-D:-D:-D jak słyszę hasło druty to mi się okropny kawał przypomina. Tak straszny i głupi, że go uwielbiam ;-).

Martaja, tak dobrze nie ma. Maks dostaje butlę ok 22-23, je przez sen. Nawet porządnie oczu nie otwiera i od razu śpi dalej. Próbowałam już kiedyś opuścić to karmienie, ale się obudził ze strasznym płaczem ok 2 w nocy. Tak więc póki co nie ryzykuję powtórki, bo jak i u Esi 2 w nocy to dla mnie najprzyjemniejszy sen :tak:

Martaja, tak dobrze nie ma. Maks dostaje butlę ok 22-23, je przez sen. Nawet porządnie oczu nie otwiera i od razu śpi dalej. Próbowałam już kiedyś opuścić to karmienie, ale się obudził ze strasznym płaczem ok 2 w nocy. Tak więc póki co nie ryzykuję powtórki, bo jak i u Esi 2 w nocy to dla mnie najprzyjemniejszy sen :tak:

Hmmm n to chyba mój głodomorek odsypia to co zjada w dzień hihihi Na moje szczęście oczywiście... tak więc zasnał kilka minut przed 20 i pobudka około 7 rano...Na szczęście nie poczułam koszmaru nocnego wstawania :tak:

Martaja, Blanes, ale macie fajnie z tym spaniem maluszków - zazdroszczę, ale nie zapeszam - tfu tfu ;-)

Apropo's ZUSu (tudzież zdziercy, jak ja nazywam tą szanowną instytucję) to niestety tyle muszę płacić co miesiąc. Na macierzyńskim płaciłam za siebie tylko składkę na ub.zdrowotne (ok.150 zł) a od nich dostawałam zasiłek (ok.1000 zł), czyli +850zł.

Jolka, dowiadywałam się, kiedy kończył mi się macierzyński - na początku października - wtedy nie było wychowawczego dla mam prowadzących działalność. Ale skoro mówisz, że Ci się o uszy obiło, to muszę znów sprawdzić. Jeśli tak, nie omieszkam nie skorzystać :-):tak:

Właśnie znalazłam projekt ustawy - jeśli weszła w życie, mogę iść na wychowawczy i nie opłacać składek, jeśli zaprzestanę na ten czas prowadzenie działalności. No a u mnie nie ma takiej możliwości. Cholerka...

Robiła baba na drutach. Przejechał tramwaj i spadła :-D:-D:-D
o080.gif
Stare i dobre!!!
o080.gif

Ja tego całonocnego spania to nawet nie komentuję... :dry:

reklama
efilo a to wolisz karmienie o 2 od tego o 4? Pytam poważnie, bo ja bym chyba wolała już z dwojga złego to o 4...

Kochana, wierz mi ze na moim miejscu zdecydowanie wolalabys drugą. A to z tego powodu ze Zosia po pobudce w nocy zasypia natychmiast a nad ranem - po dwoch godzinach. Wybor prosty, czyż nie? :-)

Do góry