reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Filipianka

Zosia tylko na cycu. Je ptrzeciętnie co trzy godziny chyba że jej wmuszam specjalnie (przed spaniem) to co dwie, ale wtedy się buntuje bo nie jest głodna. Cyca opróżnia w trzy-cztery minuty max. Musi sie najadac bo nie marudkuje że głodna i przybiera ładnie na wadze koło 120g tygodniowo. A Twój synuś ostatnio średnio na tydzień ile?

toska iszatr esia
melduję że zasada trzech nocy odpukać działa. Dzisiaj Zosia obudziła się o 7:30. Ale jest z niej spryciula. Ponieważ wywaliłam jej to karmienie z okolic 4:00 to sobie przesunęła to wieczorne karmienie z 0:00 na 2:00 :-D Wie że musi jej do 7-mej starczyć :-)

Emilia
myślę że powinnaś się zebrać w sobie i coś z tym zrobić. Na pewno wystarczy odrobina konsekwencji :tak:

Martaja
nie denerwuj ludzi ;-)

reklama
toska iszatr esia
melduję że zasada trzech nocy odpukać działa. Dzisiaj Zosia obudziła się o 7:30. Ale jest z niej spryciula. Ponieważ wywaliłam jej to karmienie z okolic 4:00 to sobie przesunęła to wieczorne karmienie z 0:00 na 2:00 :-D Wie że musi jej do 7-mej starczyć :-)
Ja myślę, ze Zosia chciała koniecznie, żeby mama do niej wstała, a wie że o 24.00 jeszcze nie śpisz to zrobiła Ci pobudkę o 2.00 :-D

Emilia
myślę że powinnaś się zebrać w sobie i coś z tym zrobić. Na pewno wystarczy odrobina konsekwencji :tak:
Efilo
heh, tu nie chodzi o konsekwencję (bo tego mi raczej nie brakuje), tylko o pomysł!!!
zupełnie nie wiem co z tym robić,
dzisiaj spróbuję podać mu wieczorem kaszkę, jakiś ma dziś dobry humorek, nie marudzi i ładnie sam się bawi to może a "nóż widelec" dłużej pośpi w nocy
a jak nie to odczekam jeszcze ze 2 nocki i chyba zakupie stopery do uszu ;-)

moja teściowa właśnie mnie poinformowała, że ma super pomysł: kupiła strój dla mikołaja dla .......Stasia. Mamy go w niego przebrać, zrobić zdjęcie i wysłać rodzinie jako kartkę świąteczną:baffled:

efilo gratuluję
ja chwilowo odpuściłam sobie kombinowanie : "co tu zrobić, żeby Staś przespał całą noc" nie wiem, czy pamiętacie, ale już próbowałam różnych sposobów m.in: kasza przed snem, woda w nocy zamiast mleka itd, itp.
czasami coś zadziała i Stasiek budzi się raz w nocy, innym razem co 1,5h:szok:
wydaje mi się, że mój syn jest "nie do ułożenia":-)
poobserwuję go przez kilka nocy, może zauważe COŚ:-D, co mi pomoże przekonać go, że w nocy fajnie się śpi.
a jak nie:-(, to juz powoli przyzwyczajam się do myśli, że w najbliższym czasie to się nie wyśpie:-D

Nie było mnie od czwartku i znów musiałam nadrabiać przez godzinę sam czerwcówkoland :-D:-).

Witam nowe czerwcóweczki :-).

Efilo, gratuluję samozaparcia, ja chyba też w końcu zabiorę się za budzenie Karolinki. Pół roku nieprzespanych nocy :szok: + te ostatnie 3 miesiące z ciąży to chyba za dużo;-).
Dzisiaj mnie co prawda zaskoczyła, bo obudziła się na cyca dopiero o 3.40:szok: a potem o 7.15, ale coś czuję, że to był jednorazowy wyskok. Pójdę za waszą radą i dziś w nocy dam jej raz butelkę z wodą - może zadziała. No chyba, że powtórzy mi wczorajszą niespodziankę, to na razie nie będę eksperymentować.

Jolka, żeby cię pocieszyć odnośnie kaski, to powiem Ci, że osób (czyt. matek) prowadzących działalność nie dotyczy coś takiego, co nazywa się urlopem wychowawczym. Czyli mimo tego, że nie pracuję i siedzę w domu z dzieckiem, muszę płacić pełną składkę do ZUSu, czyli ok. 770 zł. Lepiej Ci troszkę?? :-(

Idę nadrabiać dalej .........

Hello!!
Ja mama wolne!! Jakub wykapany, najedzony zasypia w łóżeczku...Przytula swoją przytulaneczke...ooo juz ma oczka zamknięte :)
Mąż zaraz wraca z pracy...i na 22 idzie znowu... Buuuu
Monika nie fajnie masz z tym ZUs-em

Toska wyluzuj - pomysł wcale nie jest zły - na pewno chciała dobrze :tak: (ja też kupiłam podobny strój - ale na wigilię - sukieniusię z czapeczką :-D)

Dziewczyny - dziekuje za gratulacje - pewnie przedwczesne, ale ja sie nie dam :-)

Emmilia - ja miałam pomysł prosty. Nie ma cyca :-D

Witaj Filipianka :-)
Hej!
Naprawdę nie zazdroszczę nocnych pobudek!! Boziu mój synek jako noworodek budził się o 1i4 w nocy... A wczoraj jak zwykle poszedł spać pzred 20 i wstał przed 8 rano...bez pobudki :)

U mnie jest identycznie :-D. Też wstawał ok 1 i 4. Potem zgubił karmienie o 1. później to o 4 powoli się przesuwało do 5.30. A teraz już wstaje ok 7, 7.30.

Btw Martaja czym zajmuje się twój mąż, że go tak gonią w tej pracy?

ja miałam pomysł prosty. Nie ma cyca
Efilo ty Hitlerze :-D

Monika, :szok:ile Ci ZUS zabiera??? To się w głowie nie mieści. A jak miałaś na macierzyńskim też musiałaś płacić?

reklama
efilo a to wolisz karmienie o 2 od tego o 4? Pytam poważnie, bo ja bym chyba wolała już z dwojga złego to o 4...
Niemniej, zapamiętam że jest nadzieja na efekt "trzech nocy" i wypróbuję, zależnie od utrwalania się reakcji na wieczorny Sinlac :tak: Bo jeśli zostanie taka jak wczoraj, to na razie dam mu spokój :tak:

moja teściowa właśnie mnie poinformowała, że ma super pomysł: kupiła strój dla mikołaja dla .......Stasia. Mamy go w niego przebrać, zrobić zdjęcie i wysłać rodzinie jako kartkę świąteczną:baffled:
a065.gif

Ja rozumiem - w rodzinnym gronie ubrać zabawnie Malucha, ale takie pomysły "zewnętrzne" mnie powalają :-D
W ogóle, krytyczna jestem wobec teściowych ;-)

Do góry