reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No co jest Jolka, co Ci na wątrobie leży?
Pisz, a ja idę szykować Wojtka do kąpania, bo mój pan mąż sobie na trening poszedł i jak zawsze sama se muszę radzić :dry::dry::wściekła/y:
Jak się wykąpiemy to coś poradzimy na Twoje marudzenie ;-)

reklama
A mam chyba jakiś miesiąc pechowy :wściekła/y:
W zeszłym tygodniu popsuło się auto (nic nie pisałam, pomyślałam: zdarza się) tylko co chwilę okazuje się, że to coraz więcej kosztować będzie:wściekła/y: a kaski brak :-(

No a dziś zostałam uświadomiona, że za urlop dostanę tylko podstawową pensję, bez nadgodzin :no:, no i prze dwa miesiące dostanę 2/3 wypłaty :wściekła/y:

Kurcze już nie wiem co mam robić...wiem, że kasa to tylko kasa, ale zo coś żyć trzeba :zawstydzona/y: no i M czymś do pracy musi jeździć

Się wyżaliłam, może mi lepiej będzie

Ehhh te pieniądze...:dry: podobno szczęścia nie dają. Co ja Ci tu będę ściemniać dziewczyno, trza przeczekać kryzys i...grać w totka - dzisiaj kumulacja 9 ml :szok::szok::szok:, puściłam, a co tam ;-)
Trzymam kciuki, żeby i do Was się jak najszybciej dobry los odwrócił :-)

hejka Toska :-), fajosko że jesteś i jeszcze raz się muszę przyznać, że zazdroszczę urlopu. Koniecznie pokaż zdjęcia!!!

Jolka, świetnie Cię rozumiem. Dostałam właśnie pół wypłaty :szok: i jeszcze taki grudzień mnie czeka. Polityka prorodzinna hahaha :wściekła/y: równie dobrze mogą żyletki dawać kobietom na wychowawczym....

agik to podzielisz się tu z nami jak wygrasz?

Toska witaj w zimnicy! :-) Ale zazdroszczę takiego urlopu - naciesz nasze oczy upalnymi zdjęciami! :tak:

Jolka ej ta kasa... :baffled: A wydatki zawsze łażą całą klasą (bo na parę nigdy nie trafiłam ;-)).

Ja z kolei dostałam wreszcie sensowniejszą wypłatę - bo za urlop. Ale spoko, zaraz zaczynam wychowawczy, to się wyrówna ;-) Polityka prorodzinna tego państwa mnie rozwala...
A czytałyście, że od przyszłego roku jest odliczenie od podatku na każde posiadane dziecko? Coś koło 1200zł ale jeszcze nie grzebałam w szczegółach, na razie tak ogólnie czytałam :tak:

Esia, istotnie tak właśnie jest. Możemy odliczyć sobie po 1200zł na dziecko, czyli Jolka szykuj się na 2400 :-)

jolka ja wierzę w równowagę w przyrodzie:-) jak teraz jest źle, to niedługo przyjdzie moment, że będzie lepiej, i trzeba w to wierzyć a tak będzie:tak::-D

agik25 i pozostałe dziewczyny grajace w totka, trzymam kciuki.

esia, blanes nie ma co zazdrościc. Aż tak fajnie nie było:-p

a oto kilka zdjęć:
spacer o wschodzie słońca:-)
pierwsza kąpiel w oceanie

cdn:tak::-D

Normalnie BLOGÓW powinni zabronić!
Naogląda się człowiek zdjeć- jest super- czyta sobie teksty- wciąż jest super- dochodzi do fragmentu:
Dzisiaj mamusia jest znowu ze mnei dumna... Już nie mówię, ze dlatego, ze przespałem całą nockę...bo to robię codziennie...

i... AAAAAAAaaaaaa! WHY? DLACZEGO? ALE O CO CHODZI?!? To tak można? To jest wykonalne? :szok: :szok::-D:szok::szok:

reklama
Witajcie.
Oj tak kwestia "dofinansowania" mam jest tragiczna u nas... I chyba ni będze się wypowadała...
Melasa....kochana to jest wykonalne!! Mój szkrab przesypia całe noce odkąd skończył dwa miesiace... A teraz ma taka wprawę, ze przesypia po 11-12 h pod rzad... Np dzisiaj!! Położyłam go wczoraj spać przed 20 (dodam, że sam zasypia w łóżeczku) i wstałam po 8 rano bo mały sobie "gadał w wyrku... Ale zanim ja się do niego wygrzebałam...to minęło z pół godziny :)

Do góry