reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Nie ma się czym martwić.
Dzwoniłam do GSK i wszystko jest w porządku.Zadnemu dziecku po podaniu feralnych serii nic się nie stało.
Szcepionki, jeśli nie zostaną natychmiast podane po rozpuszczeniu, mogą mętnieć i rozwarstwiać się i jest to całkiem normalne.Natomiast błąd firmy polegał na tym, że nie umieścili tej informacji na ulotce i zaniepokojone wyglądem szczepionki pielęgniarki zaczęły zgłaszać do Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego(GIF).Zgodnie z procedurami GIF musi zlecić badania tych szczepionek i do czasu ogłoszenia się wyników szczepionki te muszą zostać wstrzyame.
Jeśli by się okazało, że coś jest nie tak(tfu, tfu) to zostaną one wycofane
Myślę, że wszystko dobrze się skończy
Mam nadzieję, że was ( i siebie) trochę uspokoiłam.:-)
Uffff.... dzięki wielkie za dobre wiadomości, a wiesz może jak to jest z tymi rozpoczętymi seriamii, jak Maks dostał wycofaną serię to kolejne szczepienie jest już z innej serii?

za 10 min mam wizytę u chirurga:szok::dry: mam stracha jak nigdy
idę:sorry:
Trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze.

Nie chodzi o to, żeby podawać te same serie, tylko ten sam preparat.Np, jak zaczęło się szczepienie Infanrix IPV+ Hib to powinno się nim szczepić do końca i nie powinno się zmieniać na inny preparat np.Infanrix Hexa albo Pentaxim.Tak w każdym razie zaleca producent.

Martitka wkleiłam twojego posta na niemowlaki, mam nadzieję, że się nie gniewasz
uznałam, że pomoże to wielu rodzicom się troszkę uspokoić:tak:

wróciłam
za tydzień wycinanie pazurów (kawałków) więc za tydzień dopiro przydadzą się tak naprawdę te kciuki:dry:

Kachasek, trzymam kciuki przez cały czas. Mam nadzieję że nie będzie tak źle.

Co do szczepionki, to Magda też była tym szczepiona, ale nie znam serii, bo nasza pielęgniarka nie wpisuje ani do książeczki zdrowia ani szczepień. Pytałam ją o pierwszą szczepionkę przy pierwszej informacji, to powiedziała że to nie ta. A teraz nie wiem.

Gosia, Nuna i Goździczek, już macie dostęp do zamkniętego.

Co do szczepionki, to Magda też była tym szczepiona, ale nie znam serii, bo nasza pielęgniarka nie wpisuje ani do książeczki zdrowia ani szczepień. Pytałam ją o pierwszą szczepionkę przy pierwszej informacji, to powiedziała że to nie ta. A teraz nie wiem.

Dzagud z tego co wiem pielęgniarka ma obowiązek wpisać serię szczepionki.

(to w razie "W" musi być w książeczce obligatoryjnie)

reklama
Do góry