reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Luka kochana!Mam nadzieje ze nie wypadna i tak drasyznie jak u mnie!Trzymam kciuki!!!

Aha jesli bierzesz tabletki antykoncepcyjne(progresteron)to natychmiast przestan,bo ten hormon jeszcze przyczynia sie do intensywniejszego wypadania wlosow!!!!!!!!!!!!!Ja nie biore od wczoraj,dostalam @ drugi raz w tym miesiacu i dupa..tylo w lep sobie szczelic!

Olluńka, nie załamuj się tak strasznie, widocznie tak ma być. Mnie też wylatują garściami już od jakiś 3 tygodni. Chodzę po domu i rozsiewam owłosienie, (Mąż się wścieka, bo to on jest od odkurzania, a włosy włażą w dywan). Za to po myciu to mi całe pasma wychodzą. Wprawdzie zakoli jeszcze nie widać, ale jak tak dalej pójdzie, to ufff.... Kochaniutka, pomysl że większość z nas tak ma, za to potem jak nam odrosną to będziemy miały cudnej jakości, grube i lśniące kudły!!! Całuję mocno i nie pękaj Ciotka!

dziewczynki 3majcie się ciepło
włoski odrosną, a na łyso też nie jest źle (tylko kijowo, że zima za pasem);-) a tak na serio, to taki urok ciąży i po ciąży...:sorry:
mi na szczęście nadal nic nie wychodzi, ale też się obawiam, że wyjdą:wściekła/y:

Blanes zazdroszczę tego piwka, ja póki co raczę sie karmi;-). A po tym piwku karmiłas cycem czy odciągnełas wtedy pokarm?
Kotku, ja Maksowi daję na noc butlę (to taki mój mały egoizm :zawstydzona/y:;-)) i przez to, że wypada mi to jedno karmienie to skusiłam się na piwo. Nie odciągałam, rano karmiłam normalnie, ale jeśli byś miała ochotę na piwko to wypij je zaraz po karmieniu a pokarm z kolejnego odciągnij i wylej (a wydaje mi się, że jak wypijesz jedno piwo, a niunka będzie spała kilka godzin, to też się jej nic nie stanie jak nie odciągniesz :cool:).

Co do pomocy M, to w zeszłym tygodniu miał urlop i rano wstawał uszykować Juniora do szkoły, w tym czasie ja w łóżku karmiłam Maksia, po karmieniu zabierał małego, a ja dosypiałam :-) jak wstawałam to kawka już na mnie czekała, a Maks przewinięty i przebrany, często już drzemiący słodko w łóżeczku :-D Z tym przebraniem to pod warunkiem, że wieczorem uszykowałam ciuszki ;-).

Gdzie ty znalazłaś męża :-D. Mój się zalicza do pielucho-płochliwych :sick:, jak kupa w majtkach to od razu mnie woła "Matka pomocy", ale tak ogólnie to nie mogę narzekać, przynajmniej lubi się z Maksem bawić :happy2:.

Wróciłam (choć chyba nikt nie zauważył, że mnie nie było ;-))
Esia wiiiiiiitttttttajjjjj :happy:

Widzę że powspominałyście troszkę - to ja tylko napiszę, że rok temu, nasz Piotruś już od 2 dni BYŁ :zawstydzona/y: Przywieźliśmy go sobie z wakacji w ciepłych krajach - polecam :-D
hihi, nasz też przyjechał z Bułgarii :blink:, tylko coś za blady jak na Bułgara....

C
Ja mam giga dolka,placze calymi dniami...moze to nie jest powod wystarczajacy ale baaardzo mnie to dotknelo-nie wspominalam Wam wczesniej ze wlosy zaczely mi wypadac bo po ciazy to raczej normalne...mi wypadly do lysego:-( na zakolach nie mam nic(taki duzy obszar jak dlon),musze chodzic w chusteczce na glowie,bylam u lekarza i powiedzial ze to trzeba przeczekac...czekam,lysieje i zalamuje sie coraz bardziej.Wkleilam bym wam zdjecie ale sie wstydze.Wyglada to strasznie,ale teraz juz nikt nie ma watpliwosci ze Amelka jest moja coreczka:zawstydzona/y:(lysolek mj slodki)
Olla nie płacz, będzie dobrze, mnie też wypadają i też mam zakola, a kucyk taki cieniutki mi się zrobił, że muszę go trzy i nawet cztery razy gumką wiązać, choć wcześniej wystarczyło dwa razy :-(. Jeśli masz możliwość kupienia u siebie Loxonu, to spróbuj, mojej koleżance bardzo po ciąży pomógł.

Olla przynajmniej trudna decyzja o nowej krótkiej fryzurze dla Ciebie nie będzie taka trudna ;-) A poważnie, przykro mi strasznie, że Cię tak dorwało... Mam nadzieję, że Dzagud ma rację i te nowe włosy będą piękne, gęste i mocne! :tak:

Blanes dziękuję :-D Na Ciebie zawsze można liczyć :-D
A Bułgara macie dorodnego :-D

Piotruś aklimatyzuje się do domu... Po tych 2 dniach zupełnie się rozregulował, zapomniał że śpi się w łóżeczku i generalnie jest poprzeczny. Czekamy aż mu przejdzie...

Kochane,
mała przerwa w budowaniu bo nam pogoda psikusa zrobiła więc mam troszke czasu żeby do Was zajrzeć. A stęskniona jestem okrutnie. Właśnie przebrnęłam przez wątek o ząbkach. No no no... gratulacje Mamuśki :-)

U mnie też sierść się wala po kątach. Może jakieś makatki zaczne robić ;-)

Idę pogrzebać w innych wątkach co nowego. :-)

powiem szczerze ze i ja jestem przerazona bo od jakiegos tyg tyle wlosow mi wylatuje ze szok,a tak ladnie sie poprawily podczas ciązy i na początku pologu:szok::wściekła/y::szok::wściekła/y:

Ponieważ mamy kilka nowych osób, mam pytanie, czy ktoś jeszcze chciałby się dostać na dział zamknięty. Wiem że Nuna jest chętna, a czy ktoś jeszcze????

reklama
Dzagud ja jestem chetna
A my juz po chrzcinach ,Livka była super smiała sie do ksiedza i zadziornie podnosiła sukieneczke do góry:-D
Mała robi postepy podnosi wysoko łepek i plecki jak do siadania,moze za miesiac jej sie uda:szok:

Do góry