reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Olla, Ty jesteś rehabilitantka, to mi na pewno będziesz umiała powiedzieć. Czy ten śpiworek, który kupiłaś Amelci przydałby się Madzi na to napięcie mięśniowe? Pierwszą rehabilitację mam dopiero 26tego, a teraz mam ją nosić tak, aby trzymać jej bardzo ściśle łapki przy sobie, np. robić huśtawkę z ramion, tak że dłonie są pod pupą, a ja mam ramiona wyprostowane i niejako łokciami trzymam Madzi łapki, przyciskając je do tułowia. No i tak sobie myślę, że skoro sprawa polega na tym, aby utrzymać jej rączki przy tułowiu, to taki bet byłby bardzo przydatny w nocy jak ona śpi. Co Ty o tym myślisz? Warto, czy nie?

Zosia i Efilo gratki z okazji skończenia 3 miesięcy,
i oczywiście dla wszystkich innych trzymiesięczniaków, które uszyły moim bacznym oczom ;-)
Jolka no zauważyłam :-D bystrzaku ;-)

Wszystkiego najlepszego dla Ryskowej Alicji

Zosia tez stawia szampanika :-):tak:

n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif
n015.gif

Wszystkiego naj naj kochane bobaski!!!!!!!!!!!!!

Dziagud jesli takie byly wskazania neurologa to na pewno spiworek sie sprawdzi,ja jestem suuuper zadowolniona,Amelka jest spokojniejsza,dluzej spi...tak wiec TAK spiworek powinien sie sprawdzic szczegolnie przy takich zaleceniach lekarza.
Amelka co prawda juz rozpracowala ten spiwor i malymi kroczkami dazy do celu czyli do uwolnienia sie z wiezow i czasem jej sie udaje a w tedy ho ho .... drapanko i szarapanko hehehe
Dziagudku na pewno nie zaszkodzi a moze wspomoc,no chyba ze Madzia jest spastyczna ale nic o tym nie wspominalas wiec oki...buziak

Olla, help! Co to znaczy "spastyczna"??? Znaczy się że co???
Neurologa nie pytałam o ten śpiwór, bo byłam tak zakręcona i załamana wynikami badania (i wyciem Magdy przez całe badanie, bo mi zgłodniała po drodze i nie zdążyłam jej nakarmić przed wejściem do gabinetu), że mi nawet do głowy to nie przyszło. Dopiero jak wróciłam do domu to pomyślałam o tym śpiworze. No a następna wizyta u neurologa dopiero za 2 miechy na kontrol, a rehabilitacje zaczynamy za 2 tygodnie.:-( No i co w takim razie?
Może rzeczywiście kupię, bo zaszkodzić to raczej nie może, chyba że mi wyjawisz co to ta spastyczność i wtedy figa.:baffled:

Dziagudku jesli lekarz o tym nie wspomnial to problemu nie ma :) nic sie bojaj,Amelcia podobnie do Madzi ma z tym nierownomiernym napieciem miesniowym ale to pozostalosci z zycia plodowego i wszystko minie z wiekiem,ale stymulacja Vojta sprawi ze ani sie obejzysz a te problemy beda tylko wspomnieniem.Kupuj spiworek jest ekstra i wspomoze rehabilitacje Madziorka a nawet jak nie to nie zaszkodzi.

Ide obudzic moja panne bo spi jak zakleta juz od 10.30 ,jadla o 7 rano,o 9 i 10 plula mlekiem i gardzila cycem(zwyzywala go okropnie) i zaczynam sie martwic ,juz mi w oczach chudnie hehehe

reklama
Do góry