reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Kobitki, uważajcie z tymi manicurami i pedicurami. Chodzi mi konkretnie o malowanie pazurków. Ja miałam operację kilka lat temu i miałam pomalowane pazury. No i jak po mnie przyszli i zobaczyli że paznokcie pomalowane to kazali zetrzeć, dlatego że muszą mieć możliwość widzenia naturalnego koloru paznokci, bo pierwszym objawem że coś się dzieje nie tak jest podobno sinienie paznokci. Porodu to pewnie nie dotyczy, ale raz, że wolę na zimne dmuchać, a dwa, że nigdy nie mamy pewności czy nie skończy się to cc - a to już operacja. Może jak macie możliwość to spytajcie lekarza lub położnej czy można.

Dzagud dokładnie tak jak piszesz mówili w programie "Mamo już jestem", nawet do porodu nie wolno mieć pomalowanych. Ja ostatnio bardzo zawzięcie maluję u nóg i rąk i tak sobie myslałam, że może wystarczy mieć jedne nie pomalowane ale widze ze to nie przelewki więc nie będę kombinować i jak zaczną się skórcze to szybciutko zmyje lakier.
Spałam dziś u siostry, bo to ostatnie chwile kiedy możemy nagadać sie do nocy, więc trzeba korzystać;-). Za oknem piekne słoneczko byle by nie było za upalnie bo nóżki znowu spuchną:tak:. Miłego dnia Wam życzę i może skoro Kachasek już rozpakowała worek z czerwcowymi dzieciaczkami to dzisiaj tez się posypią maleństwa?! Dzagud teraz Twoja kolej:-D!

reklama
Ja nie maluję na kolor - wolę 'frencha'. Faktycznie jest tak że do porodu nie można mieć pomalowanych - w znaczeniu zakrytych. Wydaje mi się jednak że głównie chodzi o dłonie. Tak przynajmniej nam mówiła położna na szkole rodzenia. Ale pewnie co szpital to obyczaj :-)

Izka - nie żartuj nawet. :-D Ja ledwo co sobie je myje :zawstydzona/y: Jak próbowałam pomalować to się bałam że pół śródstopia będę mieć w lakierze. Obcinania nawet się nie chwytam co by sobie krzywdy nie zrobić. Poszłam grzecznie do gabinetu - tam się pani zajęła moimi stópkami bez zbędnych wygibasów. :-D

Gosiu - życzę co by Ci smuteczki odpłynęły. Ciesz się każdym dniem z Livią. Pięćdziesięciodwucentymetrową ;-)

Efilo-ja myslalm ze Ty taka sprezynka jestes i troche sie przerazilam ze u mnie cielsko hipopotama nie pozwala na takie wygibasy :-)
A swoja droga to tez sie juz zastanawialam jak to bedzie jak zacznie rodzic Dorotka i Efilo-na forum nie bedzie informacji ani tabelki...dziewczyny jestescie niezastapione :-)

Dzisiaj jest dobry dzień! Dowiedziałam się, że mój młodszy Brat zostanie tatą! :-) Strasznie się cieszę!!! :-) Maleństwo pojawi się w styczniu - będę miała komu oddać sterty ubranek po Piotrusiu :-D

Esia gratulacje dla brata. Dla Ciebie to też fajnie, będziecie mogli sobie dzieciaczki podrzucać na wieczorki we dwoje ;-).

Esia to super gratulacje dla brata:-D Piotruś będzie miał niewiele młodsze kuzynostwo do zabawy ;-)
Ja też sie dzis dowiedziałam o ciąży mojej koleżanki z podstawówki też ma termin na styczeń. To była długo oczekiwana ciąża ponieważ jest ona najmłodszą 5 córką, która jeszcze nie ma dzieci, więc teraz już wszystko jest jak być powinno. Już zapomniałam jakie to fajne dowiedzieć się o czyjejś ciąży:-).

Esia to super! Ja już w rodzinie nie będę miała komu rozdawać ciuszków - chyba że siostrzenicy, bo wszystkie siostry sporo starsze.

Co do zabiegów pielęgnacyjnych nóg muszę pochwalić się że mój mąż doszedł do takiej wprawy że oprócz obcinania, opiłowania i nałożenia odżywki robi mi świetny masaż kremikiem na zmęczone stopy - naprawdę polecam taki masaż!! ;-)

Esia superancko, fajnie że będzie Piotruś miał tak bliska rodzinke w swoim wieku, i na pewno bedzie fajnie na wszystkich dziwciaczkowych imprezach:tak::-D

Dzięki :-)
Blanes mamy wspaniały "pretekst" że będą musieli przecież poćwiczyć :-D
No właśnie bardzo się cieszę także dlatego, że Młody będzie miał towarzystwo :-) Mój drugi brat ma 11-latka i na więcej się nie zanosi i już się troszkę martwiłam, że Piotruś taki rodzynek wśród dorosłych będzie - a tu proszę! Strasznie się cieszę, zwłaszcza że bałam się czy u nich wszystko ok (nauczona doświadczeniem nigdy nie pytam a pewne "symptomy" były...). No ale ok i to z super wynikiem!
Kotek to pierwsza ciąża wśród bliskich mi (rodzinki czy znajomych) więc nawet nie znałam tego uczucia - ale faktycznie fajnie poryczeć się z radości na czyjeś szczęście!!! :-)
Szopka mój Małż nauczył się na sz.r. robić masaż stóp, dłoni i pleców - cudo... I wspaniale redukuje opuchliznę :-)
Sorga dokładnie! U nas rodzinka duża, więc z ich Maleństwem to przy zwykłym obiedzie będzie już 12 osób :-D Strasznie się na to wszystko cieszę!

reklama
Esia-gratulacje, ja mam podobnie w domciu, bo siostra tez rodzi niedlugo (wlasciwie juz jest tydzien po terminie i straszliwie sie niecierpliwi) wiec wiem jakie to fajne uczucie, tez sie ciesze, ze moja mala bedzie miala kuzynostwo w tym samym wieku :-)
Szopka-z tym masowaniem i malowaniem stop to tez mam dobrze, moj malz bawi sie w robienie modeli samolotow i uwaza ze tysiac razy lepiej i dokladniej potrafi mi pomalowac paznokcie i wszystko opilowac wiec mam darmowa manucurzystke , hehe ;-)

Do góry