reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ja też nie na porodówce. Za to dzisiaj dalszy dzień przygotowań. Kupiliśmy właściwie ostatnią brakującą 'dużą' rzecz - stojak na wanienkę.
I założyliśmy już w autku bazę do fotelika co by się tego pozbyć z domu. Wózio też już tam jest. Będę się czuła w aucie z tym brzuchem i bazą jak schizofrenik :-D

reklama
Melduję się z rana. Zmykam zaraz na badanka, po wyniki z krzepliwości i na konsultacje z anestezjologiem.

I trzymam kciuki za wszystkie dwupaczki. Szczególnie za to, żeby się zaczęło u tych co o niczym innym już nie myślą. :tak:

swoja droga zastanawiam sie która przerwie ten chole....ny zastój:wściekła/y:
pierszwe majowe czerwcówiątka juz z nami:tak:
a reszta czerwcówiątek:szok:
siedzi se w brzuszkach zamiast na swiat przychodzic:wściekła/y:
normalnie sie w glowie nie miesci:baffled:
juz 4 czerwca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Też się nad tym zastanawiałam :tak:
A swoją drogą, to po wczorajszych skurczybykach, to chyba brzuch mi się obniżył (jak siedzę przy biurku, to mam wrażenie, że leży mi na kolanach :szok:) i czuję jak mały zaczyna kombinować przy wyjściu ;-)
To wszystko przez mojego M bo mnie wczoraj zbałamucił :zawstydzona/y: a ja nie potrafiłam mu odmówić :zawstydzona/y:

No cóż co ma być to będzie...

Dziewczyny, czy Wy macie zrobione w ostatnim krótkim czasie badanie WR i HBs? mi połozna ze szkoły rodzenia kazała miec aktualne z końcówki ciąży, a mój gin powiedział, że ..." jak taka mądra to niech sama wypisze takie skierowanie"... no więc teraz niewiem co kurka wodna z tym fantem zrobić. W końcu dał mi tylko skierowanie na mocz...

Hbs mam z początku maja, a to drugie to nie wiem co. Nie przejmuj się mój mi za to nie dał na grupę krwi i nawet nie zapytał czy mam. Całe szczęście zachowałam z poprzedniej ciąży

Ja na szczęście mam te badania a lekarz powinien dać Ci skierowanie pod koniec ciąży bez żadnego gadania. Z tego co słyszałam, w Krakowie w każdym szpitalu wymagają tych badań. Czasem jak słyszę co lekarze robią to mi się nóż w kieszeni otwiera :wściekła/y:.

U mnie na Izbie Przyjęć, gdzie robią KTG wisi kartka, że kobieta przychodząca do porodu MUSI mieć ze sobą: grupę krwi + odczyn Rh, aktualne badanie WR i HBs. Nie rozumiem czemu lekarz nie dał Ci skierowania na te badania. Mój gin, przy każdej wizycie wyciągał ściągawkę, na której miał jak wół napisane, co w którym miesiącu musi zlecić i koniec!

reklama
heh, no to fajnie, mam nadzieje że jednak nie będe miała z tego powodu jakiś problemów na izbie przyjęć :) a mój gin to starej daty Pan... powiedział że on bedzie decydował na co i kiedy bedzie mi dawał skierowania i ze odkąd pracuje nie zdarzyło się żeby ktoś miał dodatni WR a HBs zdarzyło się pare razy, ale że mialam robione w lutym to nie potrzeby tego ponawiać... :-)

Do góry