reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud dopiero dostrzegłam twojego posta. Moim zdaniem jak krew nie brunatna tylko taka świeżutka to leć niezwłocznie do szpitala nie czekając do 16, bo może ci się łożysko odklejać. :baffled:

reklama
A numer 5 myslałam ze wszystkie skurcze są od dołu, a porodowe w takim razie w którym miejscu się odczuwa?
Cały brzuch boli i do tego dochodzi też często ból w krzyżach :sick:. Ale to ja tak tylko teoretycznie i poproszę jakąś, doświadczoną w tym względzie, mamę o komentarz.

Kotek, tak mi dzis położna powiedziała że te od dołu pracują nad szyjką, a rodzisz od partych i krzyżowych, parte są z góry albo cała macica. Druga sprawa że przepowiadajace sa nieregularne. Zaczynamy rodzic gdy odstępy między skurczami sa co raz krótsze i same skurcze co raz DŁUŻSZE!!! przepowiadajace mogabyc tez co 5 minut przez pół godziny i potem nastepny za 20 min, i tu właśnie ważna jest długość skurczu. Tyle mi powiedzieli dzis w szpitalu, bo sie wnerwiłam i spytalam to skad ja mam wiedziec czy rodze. Wiecej grzechów nie pamietam...
Dzagud ja nie wiem co bym zrobiła więc ciezko mi doradzać, chyba poczeklałabym tak jak mówisz...
Jola a ja juz czekałam na ogłoszenie o narodzinach od ciebie a ty tak o! :p

U mnie to pewnie jak zwykle fałszywy alarm. Od tego czasu byłam już w klo dwa razy i więcej się te plamki nie powtórzyły. Wprawdzie faktycznie były nie brązowawe tylko w takim jasno czerwonym kolorze, ale tylko raz się pokazały i znowu nic.:baffled: Może mi się robi rozwarcie i czop przygotowuje się do wylotu? Skurczy brak, coś tam mnie rwie w pachwinach, ale to przecież nie pierwszy raz. No i tyle, że mam takie "śliskie" odczucie w majtkach, ale to może po prostu już przewrażliwienie. Ciągle czekam...

Dzagud plamienie nie wywołane badaniem czy sexikiem brunatne, brązowe albo blado różowe to na 100% symbol skracania i zmiękczania się szyjeczki :tak: Oj chyba zbliża się na ciebie pora... :-)

Witaminka ależ masz słodkie te małe Witaminki! :-)

Sorga ufff... Zanim dobrnęłam do finału to się zdenerwowałam... Czyli nieodrodny Synek Tatusia ;-)
A najbardziej przemawia do mnie "morał nr 4" :-D

Dzagud zanosi się na upragniony koniec - a właściwie Początek! Trzymam kciuki żeby to było TO! :-)

Sorga dzieki za wyczerpujace wyjaśnienie, teraz wiem kiedy mogę zacząć panikować :-). Mój lekarz tylko wspomniał że właśnie bóle z krzyża są oznaką porodu, ale o tych z góry nie mówił.
Dzagud u Ciebie wielki dzień zbliża sie wielkimi krokami.

Oby, dziewczynki, oby! Mam już tego dość, zaczyna mnie łapać straszny dół psychiczny i już bym chciała mieć Malutką przy sobie.

reklama
cholera jasna. odebralam wyniki i mam tego pieprzonegp gronkowca:wściekła/y: i poza faktem, ze sie boje to nic na ten temat nie wiem:eek:

Do góry