reklama
Cały brzuch boli i do tego dochodzi też często ból w krzyżach :sick:. Ale to ja tak tylko teoretycznie i poproszę jakąś, doświadczoną w tym względzie, mamę o komentarz.A numer 5 myslałam ze wszystkie skurcze są od dołu, a porodowe w takim razie w którym miejscu się odczuwa?
Kotek, tak mi dzis położna powiedziała że te od dołu pracują nad szyjką, a rodzisz od partych i krzyżowych, parte są z góry albo cała macica. Druga sprawa że przepowiadajace sa nieregularne. Zaczynamy rodzic gdy odstępy między skurczami sa co raz krótsze i same skurcze co raz DŁUŻSZE!!! przepowiadajace mogabyc tez co 5 minut przez pół godziny i potem nastepny za 20 min, i tu właśnie ważna jest długość skurczu. Tyle mi powiedzieli dzis w szpitalu, bo sie wnerwiłam i spytalam to skad ja mam wiedziec czy rodze. Wiecej grzechów nie pamietam...
Dzagud ja nie wiem co bym zrobiła więc ciezko mi doradzać, chyba poczeklałabym tak jak mówisz...
Jola a ja juz czekałam na ogłoszenie o narodzinach od ciebie a ty tak o!
Dzagud ja nie wiem co bym zrobiła więc ciezko mi doradzać, chyba poczeklałabym tak jak mówisz...
Jola a ja juz czekałam na ogłoszenie o narodzinach od ciebie a ty tak o!
U mnie to pewnie jak zwykle fałszywy alarm. Od tego czasu byłam już w klo dwa razy i więcej się te plamki nie powtórzyły. Wprawdzie faktycznie były nie brązowawe tylko w takim jasno czerwonym kolorze, ale tylko raz się pokazały i znowu nic. Może mi się robi rozwarcie i czop przygotowuje się do wylotu? Skurczy brak, coś tam mnie rwie w pachwinach, ale to przecież nie pierwszy raz. No i tyle, że mam takie "śliskie" odczucie w majtkach, ale to może po prostu już przewrażliwienie. Ciągle czekam...
Witaminka ależ masz słodkie te małe Witaminki! :-)
Sorga ufff... Zanim dobrnęłam do finału to się zdenerwowałam... Czyli nieodrodny Synek Tatusia ;-)
A najbardziej przemawia do mnie "morał nr 4"
Dzagud zanosi się na upragniony koniec - a właściwie Początek! Trzymam kciuki żeby to było TO! :-)
Sorga ufff... Zanim dobrnęłam do finału to się zdenerwowałam... Czyli nieodrodny Synek Tatusia ;-)
A najbardziej przemawia do mnie "morał nr 4"
Dzagud zanosi się na upragniony koniec - a właściwie Początek! Trzymam kciuki żeby to było TO! :-)
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Sorga dzieki za wyczerpujace wyjaśnienie, teraz wiem kiedy mogę zacząć panikować :-). Mój lekarz tylko wspomniał że właśnie bóle z krzyża są oznaką porodu, ale o tych z góry nie mówił.
Dzagud u Ciebie wielki dzień zbliża sie wielkimi krokami.
Dzagud u Ciebie wielki dzień zbliża sie wielkimi krokami.
reklama