reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

cześć laski!
melduję, że przyjechała moja mama i mogę mieć teraz mniej czasu na neta. dorotko dziękuję za eska (niestety nie słyszałam):no: przeczytałam o północy i nie chciałam tak późno odpisywać. po wizycie u gina: rozwarcie na 2 palce, zafundował mi mały masażyk (ałaaa i do dzisiaj plamienie) i powiedział, że do 6go nie powinnam donosić (ponoć fizycznie niemożliwe). no i dobrze:tak:
pozdrowionka od Pyci:-D

Kachasku 2 palce to 4cm - to ty już jesteś w połowie rodzenia ;-) Z takim rozwarciem to pewnie poród pójdzie gładziutko :tak: Trzymam kciuki by tak było!

reklama
Kachasek no to zdecydowanie prowadzisz!
A po co on Ci ten masaż zafundował? I o co chodzi? Bo jedyny masaż szyjki macicy o jakim słyszałam jest wykonywany ew. podczas porodu w celu zwiększenia rozwarcia :eek:

Kachasek no to zdecydowanie prowadzisz!
A po co on Ci ten masaż zafundował? I o co chodzi? Bo jedyny masaż szyjki macicy o jakim słyszałam jest wykonywany ew. podczas porodu w celu zwiększenia rozwarcia :eek:
Esiu on mi nie powiedział co robi, ale tak czułam i się troszkę bawił w jakieś ugniatanie szyjki (bolesne na dodatek), a śmiał się, że nie chce mnie już więcej widzieć i dlatego chwilkę muszę pocierpieć;-)

No dziewczynki ... oto co wiem na temat herbatki z lisci malin - ojoj nie straszcie ze bardzo przyspiesza...zaraz ide szperac na necie o wiecej info;
porod

zalewam liscie - naprawde dobre - mozna dodac miodu...

yoyo, zgodnie z zapewnieniami mechnika, lafirynada jedzi i dowiozła mni na ktg które jest BARDZO ŁADNE , znaczy tetno płodu około 140 i 2 ładne skurczyki i jeden malutki przez 30 minut. Badania mi nie zrobiła a KTG kazała powtórzyć- czyli chyba jeszce nie rodzimy ale macica się ładnie przygotowuje.
W ramach pomocy dla mojej macicy udałam sie do koleznaki i na zakupy- zakupy w ramach zemsty na lafiryndzie, na nia tyle poszło to i na mnie można!!!, mam piżamke -słodziutka, bluzke kopertowa do karmienia ( z wyprzedazy - 20PLN) i śmietnik na pieluchy do Eryka pokoju :p
I jestem zadowolniona:-):-D:-)
Buziakuje i witam Czerwcówy Kochane;-)

yoyo, zgodnie z zapewnieniami mechnika, lafirynada jedzi i dowiozła mni na ktg które jest BARDZO ŁADNE , znaczy tetno płodu około 140 i 2 ładne skurczyki i jeden malutki przez 30 minut. Badania mi nie zrobiła a KTG kazała powtórzyć- czyli chyba jeszce nie rodzimy ale macica się ładnie przygotowuje.
W ramach pomocy dla mojej macicy udałam sie do koleznaki i na zakupy- zakupy w ramach zemsty na lafiryndzie, na nia tyle poszło to i na mnie można!!!, mam piżamke -słodziutka, bluzke kopertowa do karmienia ( z wyprzedazy - 20PLN) i śmietnik na pieluchy do Eryka pokoju :p
I jestem zadowolniona:-):-D:-)
Buziakuje i witam Czerwcówy Kochane;-)

Sorga strasznie sie ciesze
a ja zmykam do pracki
do wieczora dziewczyny:-D:-D:-D

reklama
Sorga no to ładny wynik :-)
A kosz kupiłaś z tych zgniatających pieluchy, czy taki zwykły?

Mózg mi się lasuje od upału...

Do góry