reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Monika :-) Pewnie nie będzie mu łatwo :-D
My całą ciążę (od kiedy wiemy, że mamy dziewczynkę) mówimy do brzucha Zuzia - ale to było juz postanowione jeszcze dwano temu na studiach jak posiadanie maleństwa było bardzo odległym planem :tak:

reklama
właśnie "wróciłam" zakupów:-D mąż mnie w końcu zabije:szok: ale tym razem nie na allegro tylko na ********** :-) i w sumie wyszło mi taniej, niż bym chciała to wszystko kupić na allegro:-D jak nie chcecie stracić kasy, to tam nie wchodźcie:laugh2:

Witajcie po długiej - za długiej nieco - przerwie :-)

Jak uprzedzałam ze 100 stron wstecz - przyjechała moja Przyjaciółka i załatwiałyśmy jej ślub sierpniowy. Bardzo udanie :-) A od poniedziałku podjęłam próbę powrotu do pracy. Bardzo nieudanie :baffled:
Tak więc w sobotę przyspieszona wizyta u gina i L4 - koniec umartwiania się i przebywania na siłę we wrogim środowisku...

Obiecuję nadgonić co u Was - ale jeszcze chwilę mi to zajmie :zawstydzona/y:

Buziaki!

:-) dorotko same "potrzebne na gwałt" rzeczy:laugh2: suszarkę do butelek, termoopakowanie na butelkę, smoczki ortodontyczne do but., wkładki johmsona (30+20), emulsję z filtrami przeciwsłoneczn. i po opalaniu z chicco:-) tak jakbym nie mogła tego później kupić:blink: no ale później to już pewnie mi się nie uda:eek:

Welcome back Esia:)
a ja napisałam jeden podrozdział, jeszcze bagatela 6 :-p chyba nie zdążę do końca maja, wczesniej urodze niż ta prace napiszę ;/. hahaha chciałabym, dziękuję za ofrty pomocy ale ja tu musze tworzyć, a materiałów mało bo temat chyba nowatorski wrrrr.- dobrze ze dobrze płacą hehe. a propo butelek to co myślicie o tych? to sa teutrudniające ssani żeby dzidzi mimo wszystko i tak chciała piers na smoczkach jest chyba lepiej opisane

Sorga też je oglądałam, ale póki co mama kupiła 3 zwykłe i dokupiłam w razie czego smoczki silikonowe (tylko kurcze teraz zgłupiałam, jakie zamówiłam:eek: )
a ja poproszę o pomoc, żeby się któraś za mnie nauczyła;-) :tak: ja juz sobie prace napiszę:-p

reklama
Sorga, na zamkniętym pytałaś co to za dieta, to odpowiem już tu. To ta moja cukrzycowa, czyli nie można nie tylko rzeczy słodkich - żadnych słodyczy (w tym lodów, dzemów, nutelli, miodów, płatków śniadaniowych - chyba że zwykłe kukurydziane, kisieli, galaretek, budyni), ale także: soków, napoi gazowanych, jogurtów, serków ani innych produktów mlecznych (ewentualnie naturalne, kefiry czy mleko, ale i to nie wiele), białego pieczywa, ziemniaków, ryżu, makaronu, kaszy, żadnych potraw mącznych (naleśniki, placki), mięsa ani innych rzeczy smażonych, owoców słodkich (a inne tylko do godz. 16tej), nawet niektórych warzyw (w tym np. marchewki, cebuli, więcej nie pamiętam). Generalnie najlepiej jeść gotowane mięso i sałatę i popijać wodą, oraz jeść 5 posiłków dziennie (śniadanie do 8,30, II do 10,00, obiad do 13,30, podwieczorek do 16,00, kolację do 18,30 i ewentualnie ostatnią kanapeczkę do 22,00 - ale to dotyczy ciężarówek, żeby dzidzi do rana nie zagłodzić). I co? Idziesz na taką dietę????:baffled: Ja gdybym przestrzegała tego tak dokładnie i do końca to bym schudła chyba z 10 kg, a nie tylko 4. Tyle że badam cukier i patrzę po czym rośnie a po czym nie. Więc jak coś nie powoduje podwyższenia to jem mimo teoretycznego zakazu.

Do góry