reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hej dziewczynki, a ja wlasnie gadalam z moja siostra i pokazywala mi ubranka jakie mi przysle (po siostrzenicy) wszystko jest tak sliczne i slodkie, hehe, niektore to prezenty ode mnie. Ma tego caly worek i wszystko w dobrym stanie wiec juz nie kupuje ciusszkow bo mala pewnie szybciej wyrosnie. Zato chce dzis wybrac ostatecznie lozeczko i/lub wozek:tak: :-p Oczywiscie z mezulkiem, czekam az wroci z pracki i jedziemy na zakupy, mam nadzieje ze uda sie tym razem.

reklama
Izka powodzenia :-)

Kotek znam stanikowy ból... Wczęsniej nosiłam 70C, potem kupiłam 2 szt. 75D (bo 70 misek D nie produkują w tych tańszych firmach) a teraz mam kolejne 2 75E i już się martwię :baffled: Bo 75F chyba nie mają a na pewno będzie potrzebne...
Namiot sobie potnę :baffled: ;-)

Esia to masz gorzej niż ja. Ja nosiłam 80 D, a teraz kupiłam 85 E, jak już pisałam żeby mieć zapas. Ale z własnego doświadczenia wiem jak ciężko w Polsce kupić takie duże rozmiary (nawet w Triumphie). A Ty masz dodatkowo trudno ze względu na mały obwód pod biustem.
Mój mąż powiedział że weźmie 2 berety i gumkę i będzie stanik jak znalazł :-D.

Kotek ja mam świetną gorseciarkę nieopodal, niestety kolejka u niej jest na 3-4h stania :baffled: No więc teraz nie ma szans - zwłaszcza że połowa klientek to ciężarne albo z niemowlakiem na ręku ;-)
No więc u niej kupię właściwie każdy rozmiar (z resztą, to ona mnie "zdiagnozowała" na 70C, wcześniej nosiłam 75A/B), ale nie za 20-30zł :zawstydzona/y: A szkoda mi trochę kasy na tak szybko zużywającą się bieliznę...

A patent z berecikami do wykorzystania!!! :-)

Witam kwietniowo :-)

Ja też mam problem z namiotami. Miałam do tej pory 70 D. Teraz kupiłam 70E bo się w żaden dotychczasowy nie mieściłam. I zrobiłam błąd bo niestety gdzieś te 10 kg się musiało upchnąć - pod biustem też się coś nie coś odłożyło :zawstydzona/y:
Kolejny już kupię 75. A swoją drogą w życiu nie miałam jeszcze tylko jednego stanika. Problem nieustannego prania tegowoż mnie dobija.:wściekła/y:

Esia
co to jest tańsza firma? Bo ja od zawsze 70D noszę i nawet w hipermarkecie za 30 zł takie kupowałam :confused:

Efilo to zazdroszczę... Wiesz, w supermarkecie nigdy nie sprawdzałam :zawstydzona/y: Najtańszą firmą dla mnie do tej pory był Triumph ;-)
No a teraz kupuję głównie firmy Amazonka - w hurtowni Chaber za 19zł - takie od razu do karmienia, na zwykłe szkoda mi kasy...
Ale się "oszczędna" na siebie zrobiłam :zawstydzona/y:

kurcze, to ja przy was jestem płaska prawie jak deska;-) przed ciążą miałam 75 A/B (zależy od firmy) teraz mam C ale gorzej z tym 75, bo już zalicza się do 80 jak nie 85. nie wiem dokładnie, bo kupiłam jeden stanik 75 C jak byłam chyba w trzecim m-cu (w międzyczasie dostałam 2 od mamy, bo były na nią za małe) a teraz poszłam do pasmanterii i kupiłam zwykłe zapięcie do stanika, żeby przedłużyć te za małe. Nie doszywałam do stanika tylko zszyłam 2 części razem i pasują do każdego za małego:tak:

a tak w ogóle, to dzisiaj taka ładne pogoda, a ja nie wiem, co mi jest. psychicznie czuję się już od wczoraj, jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. nie mam na nic ochoty, wszystko mnie denerwuje:wściekła/y: idę szykować obiad, może mi przejdzie
a wam miłej niedzielki życzę, gdybym pojawiła się dopiero wieczorem:tak:

Oj dziewczyny widzę że nie jestem sama z moim problemem co do staników. Ja się tylko modlę zeby po porodzie piersi mi już nie urosły, bo nie wiem co to będzie?:szok: Wy musicie miec małe D skoro nie macie problemu z kupnem stanika w Polsce. Ja w D nigdy w Polsce nie mogłam się zmieścić, za to tu w Niemczech bez problemu.
Kachasek mam nadzieję że humorek Ci się poprawi:tak: .
Ja spędzam dziś tutaj ostatnią niedzielę, jest mi trochę smutno z tego powodu, ale wiem że za około 6-8 miesięcy przyjadę tu z Niunią i będzie super. Pocieszam się że ten czas na pewno szybko zleci, tym bardziej że przy takim maleństwie jest dużo roboty, więc nie bedę miała czasu mysleć za dużo i tęsknić. Życzę wszytkim udanej niedzieli;-) .

reklama
O kurcze.. Zapomniałam że jest coś takiego jak przedłużka :szok: :-) Tylko gdzie ja znajdę pasmanterię :-(

Esia - no i dobrze, że tanie - staniki farbują się od mleka - takich plam nie da się potem sprać więc nie ma sensu wydawać na to fury kasy. Widziałam śliczne z kolorowej koronki w kwiatuszki itd... za kilka stówek. Prawda jest jednak taka że będziemy marzyć o czymś naturalnym i mięciusim :-)
P.S. A triumpha nie lubię. ;-)

Do góry