reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

moje pierwsze skojarzenie było właśnie ze śniegiem. woda fajnie czasem zniekształca fotki :-)

reklama
hejka

Dzagud wczoraj jak wczoraj,ale to co dzis jest za oknem,bynajmniej u mnie to masakra

Kachasku chyba juz wszystko wyjasnione,a fotka superasna

Esia jakos malo Cie tu ostatnio,co jest

Gingeros super mieszkanko,kolory,tapert,meble,bardzo mi sie podobalo

Niuni u nas byl okres ze julka tez tak chodzila,ale ostatnio tak sie przestawila ze wstaje o 6.30,najdalej o 7 i chodzi spac tak po 21

Toska jejciu jak Ci fajniusio,juz tak niedlugo bedziesz miec maluszka,jak sie czujesz

a wszystkim milego dnia

Witajcie!!!
Napadało śniegu jak nie wiem co!!! Zu szczebiocze od rana że bedą sanki:wściekła/y:
No i chyba trzeba bedzie wyjąć spodnie na śnieg i rękawiczki:wściekła/y:
Brrrrr....
My jeszcze z katarem, szczerze mówiąc mag go już dość, no ileż można smarkać....Dwa tygodnie już nas męczy..
Miłego poniedziałku....

Elmaluszku hop, hop, dawno Cię nie było... Daj choćby znak że czasem jesteś....:tak:

Ostatnia edycja:
Hej!!!

My już po ciężkim weekendzie ;-) Bercik ochrzczony :tak: i chyba mu to na dobre wyszło, bo w końcu po dwóch tygodniach walki z katarem pozbyliśmy się paskudztwa :-)

Mały w kościele całą mszę nie spał, ale o dziwo był grzeczny ;-) więcej hałasu narobiła jego starsza kuzyneczka :-D
Maks od soboty nosi pieluchy :-( dopadł go chyba jakiś wirus :szok:

Ginger mieszkanko super :tak: bardzo mi się podoba :-)

Dorotko tobie też miłego dnia :tak:

Anielap no niestety katar ma to do siebie, że jeszcze długo po chorobie się ciągnie :wściekła/y:

No u nas też pięęęękna zima.:-D Wczoraj się zachmurzyło tak koło 15tej i jak nie zacznie sypać.:szok: Najpierw padał taki drobny ale gęsty, a potem zaczęły dawać taaaakieeee wieeeelkieee płaaaty. Oczywiście śniegu po kolana, ja wkurzona.:wściekła/y:Ale wiecie co, dziś rano jak wyszłam z Madzią do żłobka, to mnie zatkało z zachwytu.:tak:Piękne słońce, a drzewa są tak cudne w tej bieli, że normalnie całą drogę z klatki do samochodu szłam i robiłam tym drzewom fotki telefonem.:-D Przy takim pięknie mam humor fantastyczny po prostu.:tak:

Za to teraz nie wiem czy mnie coś nie dopadnie. Wczoraj jakoś tak mnie zaczął dusząco kaszel brać, a dziś rano obudziłam się z bólem gardła. No nic to, zobaczymy, może się nie rozwinie.

Ostatnia edycja:
Jolka to dobrze ze chrzciny sie udaly

Dzagud a wiesz ze od srody podobno ma byc kolo 10 stopni,ale masz racje ta biel w tym pieknym sloncu -rewelacja

zdrowka dla chorowitkow

oj, chorowitki, do zdrowia proszę wacać:tak:
hehe, moczyłam ten telefon wczoraj i efekt lustra owszem, rozmazania częsciowego owszem, obydwa razem- ni cholery:-D
ale za podowiedzią anni obstawiam mokrą rękawiczkę;-) ale wiecie co? tak głupio trochę, bo mój M. to fotograf z zawodu a na to nie wpadł:no: (no, ale on tylko z zawodu;-) może dlatego)
u nas wczoraj deszcz padał. dzisiaj wstaję, a tu co? śnieg leży:dry: no, ale ładnie słoneczko świeci:tak:
miłego poniedziałku:-)

aaa... pamiętacie jak jęczałam o tatuaż? na pewno ;-) więc tutaj to, co mam do powiedzenia w tej kwestii ;-) nie przepisuję ;-)
przepraszam tylko, że tyle wam marudziłam (choć nie powiedziane, że nie pomarudzę jeszcze:-))

Ostatnia edycja:
kachasku świetne tatuaże!!! Idealne rozwiązanie :tak:
A o co chodzi z tymi uczuleniami? Kiedyś trafiłam na lakoniczne "jeśli robiłaś sobie kiedykolwiek rysunek henną, to zapewne jesteś na nią uczulona" ale nic więcej nie było napisane :sorry2: Miałam taki "tatuaż" parę lat temu, ale wtedy nie widziałam żadnych efektów ubocznych. Wiesz o co biega?
jola super, że chrzciny się udały :tak: Widziałam zdjęcia - Albercik ma niesamowitą fryzurę :-D Cudny jest :-D
Dzagud też mnie zachwyciła dzisiejsza aura :tak: Pod żłobkiem wpadłam w kałużę po kostki, całe szczęście, że nie założyłam kaloszy, bo jeszcze by mi zachwyt zimą pozostał :dry:
toska bardzo chętnie! A jak Ty mobilna jesteś? Z domu na kawkę się w weekend możesz wybrać, czy raczej podejmujesz nią u siebie?
anielap ja jeszcze ani razu Piotrka na spacer w spodniach nie ocieplanych nie wzięłam, więc nie miałam czego wyciągać :dry: Pełny asortyment zimowy aktualny :dry:

Wczorajsza moja relacja pogodowa nie nadawałaby się do żadnej publikacji. J siedział i rżał (cholera wie czemu), a mnie szlag trafiał...
Znajoma na blogu napisała, że musi przestać pic, bo wchodzi do lokalu - wiosna, wychodzi - zima...
Na tarasie mam śniegu powyżej kolan, wczoraj co kilka minut wielkie zaspy spadały z dachu :dry:
Nie no, pięknie jest, pięknie kur.wa pięknie :dry:

reklama
Esia:-D:-D:-D:-D:-D:-D też rżę:-D:-D:-D dobrze, że mąż śpi po pracy, bo by się uśmiał - ze mnie:-D

a z tą henną... Troszkę już kiedyś czytałam, mega znawcą nie jestem, ale... Nie musisz mieć uczulenia, ale możesz je nabyć, nawet jeśli nie wystąpiły o razu objawy. PPD to Parafenylenodiamina, która bardzo często używana jest do produkcji farb do włosów (w niektórych krajach UE zakaz tatuaży czarną henną i stosowania PPD) i o ile wiem, jej dopuszczalne (UE) stężenie wynosi 6%. Jeśli chodzi o tzn czarną hennę do tatuaży, ponoć często gęsto jest to 8% albo i więcej:confused2: jest trochę artykułów na ten temat:tak: tutaj o uczuleniach po farbie do włosów
tu np wycinek z jednego forum
mam artykuł z jakiegoś konsylium lekarskiego, ale nie chce mi załączyć:no: w każdym bądź razie w sieci jest tego sporo. ale w tym artykule jest jakoś w połowie krótko o alergii, to alergia, którą można nabyć i jak się nabędzie raczej się jej nie pozbędzie:no:

Do góry