reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

A ja się chciałam Wam pochwalić, że grupa taneczna Weroniki wytańczyła 1sze miejsce. Dziś rozmawiałam z Panią od tańców i mi powiedziała w tajemnicy;-), bo dzieci nic nie wiedzą jeszcze. Podobno zawojowały wszystkich i dostały pierwsze miejsce jednogłośnie.:tak:

reklama
już znalazłam, czyli trzeba wchodzić w zaawansowaną edycję, tak???? :baffled::dry::confused:
Tia... Z własnego doświadczenia - idzie się przyzwyczaić ;-)
Sorga strateg z Ciebie :-D
Współczuję tych kolek...
kachasku ano nie ma filcowania ;-) Zdechła jestem, przy kompie siedzę, "robić" mi się nie chce ;-)
A jak Ci idzie sprzedawanie rękodzieła? Jakoś się to rozkręca?
Dzagud no pięknie! Musisz być dumną mamuśką :tak:

Byliśmy dziś z Małgosią u ortopedy - kontrolnie - i jest okazem zdrowia :-) Rozwija się książkowo :-)
Dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy. Pan dr jest bardzo kompetentny, więc mu ufam.
Otóż: mitem i walką z wiatrakami jest zmuszanie dziecka do siedzenia po turecku - nie ma dowodów, że siedzenie z nóżkami wygiętymi do tyłu jest szkodliwe :)szok: kończę z przesuwaniem nóżek); do 2-giego roku życia najlepiej, by dziecko chodziło boso (ew. w skarpetkach) po każdej powierzchni, potem brak dowodów, by bose chodzenie po płaskich powierzchniach było korzystne (czyli po domu można pomykać w kapciach); w butach ważne są jedynie 2 rzeczy - miękka podeszwa i usztywniony zapiętek (czyli wyprofilowanie wkładki niczemu nie szkodzi).
No proszę, medycyna się rozwija - co tam jestem, słyszę o nowinkach...

dzień dobry :-)

później się odezwę, teraz się jeszcze budzę:sorry2: kawa już wystygła, chyba sobie podgrzeję i będę zaklinać śnieg, żeby przestał padać:angry:

miłego dzionka:tak:

Kachasek usmiałam się z trabki do pierdzenia :-D, teraz na prawdę trzeba uważać na to, co się mówi, bo Maluchy powtarzają wszystko i nawet jak nam sie wydaje, ze nie słuchają to to konkretne słowo wyłapią, ostatnio Stasiek wyłapał "choleja". :-D

Dzagud gratuluję małej gwiazdy, następny etap to you can dance ;-) wszystkie ciocie będą wysyłać smsy:tak:

Sorga nie przejmuj się oczami Tami, Staśka oczy też wzbudzały różne reakcje ( o tych wschodzących czy cuś też słyszałam), badaliśmy też zeza itd, a okazało się, że taka jego uroda, oczy ma duże a robią się jeszcze większe jak jest zdziwiony, albo kogoś dyskretnie obserwuje:-D Trzymam za Was kciuki.

Esia gdzie byliście w grocie solnej?
Jeżeli chodzi o ortopedę, to prosze, potwierdza się kolejny raz: co lekarz to inna teoria:dry::confused:

Dzagud! gratulejszyn! musicie być dumni jak cholera! super!
Esia mnie emotikonek nie brak, jakoś nigdy ich nie używałam za wiele, powinno tak jak w gg symbol np. ;) zmieniać się w emotkę...
Mam wyniki z krwi, bilirubinka (żółtaczka) spada, kinaza (niedotlenione komórki)spada, TSH (tarczyca) nie spada wiec zaczynamy podawanie tabletek (mamy rozgniatać i podawać dogębnie i potem dać popić- będzie la masssakre :(), morfologia słaba :( ale na razie nic nie można zrobić, a jeszcze fizjologicznie bedzie spadac, przyczyn może być kilka włącznie z koniecznością upuszczania jej tej krwi co i rusz :(. Powtórka z rozrywki za 4 tyg :(

Do Dupy jest ta nowa grafika. Nie podoba mi sie zupelnie. POjujalo ich czy co? Toz to kuzwa nic nie widac na tym?

Ide sobie kawke zrobic i za chwile bede spowrotem Was nadgonic - bo wypadlam z rytmu. ;)))

Dziękujemy za słowa uznania. Pewnie że jestem dumna i się cieszę, choć Weroniki w tym zasługa nie jest wielka, bo to taniec grupowy.:tak:Nie mniej jednak dzieciaczki były naprawdę świetne - dużo lepsze niż te starsze z klas 2-3, które zajęły zresztą drugie miejsce. Te maluchy były takie skupione i pełne entuzjazmu, a te starsze to już takie zmanierowane, z miną "nieee chce mi się":-D.
Najgorsze jest to, że wręczenie nagród i medali oraz występ przed Burmistrzem w Ratuszu jest w przyszły czwartek, a tego samego dnia jest też w szkole konkurs przedstawień obcojęzycznych. No i Weronika gra tam pieska z "Rzepki" - pamiętacie jak stroju szukałam dla Niej? Jeśli jakoś czasowo tego nie zgrają to Weronikę ominie taniec, bo tu jest jedną z wielu a tam gra rolę i musi być.:-(Szkoda by było bo to wielkie przeżycie. No chyba że jakoś to dopasują do siebie.:dry:Wiem że Pani od tańców będzie się starała to dopasować, bo Ona też ze starszymi ma jakiś konkurs na Mokotowie tego samego dnia, więc może coś da się zrobić.

kachasek rozwalila mnie historia z trabka :-) u nas podobne klimaty :-)
Dzisiaj rano na sniadaniu Alusia oczywiscie wiercipieta najwazniejsza sprawa dla niej bylo wchodzenie, schodzenie z krzesla, zagladanie do stolika obok, itd. Moj malz sie wkurzyl i mowi: siadaj normalnie i jedz sniadanko a ta mu na to : "tatus oj nie mow mi co mam robic"...:szok:
Po poludniu zwalila 2 kupy zycia do kibelka oczywiscie, ja mowie no pieknie, pieknie, brawo a mloda: "wygralam, wygralam, mama a gdzie medal"
Potem sie przebierala w sukieneczki, oczywiscie tance przed lustrem to normalka i tak cos jej zabraklo i wola: "mamusia ja ciem pufufelki" czyli pantofelki :-)

reklama
Izka, niezła gadułka z Alusi....:-D:szok: No i proszę, Magda kiedyś przodowała w gadulstwie, a widzę że coraz więcej dzieciaków Ją przegania.:tak:No i Michaś z trąbką wymiata.:-D:tak:Ale wiesz co Kachasku, ja zmieniłam ten tekst na potrzeby dziewczyn (bo też znam), i mówię "kup se trąbkę do trąbienia" i nie ma problemu.:-D

Do góry