reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Esia podkulam ogon i jestem....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Kopniak w dupkę się należy:tak:

Moja Zu wczoraj wieczorem troszkę mnie wkurzyła, więc mówię do D "zabierz mi to dziecko bo jak ją kopnę w dupkę to w kosmos poleci", a ona mi na to "mamusiu nie polecę w kosmos, bo przecież rakiety nie mam.... Kupicie mi rakietę?":szok::szok::szok:

Byłam wczoraj u onkologa, bo potrzebuję zrobić usg piersi. Myślałam, że załatwię wszystko ot tak, na raz, ale niestety nie w naszej służbie zdrowia:no: Badanie usg mam wyznaczone dopiero za 3tygodnie.

I jak się ta pieprzona zima nie skończy szybko to czeka mnie zakup kolejnych butów zimowych:wściekła/y: Strasznie mi Zu podskoczyła. Ledwo już pasują zimowe butki.

Kachasku zdrówka, zdrówka... Mnie tabcin szybko podniósł na nogi, a na gardło Hascosept.

Jolka jak zwykle szaleje:-D Podłogi myje, faworki piecze:szok:
Jak Albercik się czuje? Lepiej już?
Ja się porwałam ostatnio i zrobiłam ciasto z pudełka Straciatellę. Paskudztwo i tyle, bo zjedzeniu bitej śmietany reszta wylądowała w koszu.

Dzagud napewno z kacem, bo się nie odzywa:-D:-D

Szopka u nas jest sytem kar, ale oprócz ataków histerii to ona raczej nie broi, przynajmniej nie tak co by mi za skórę zalazło;-) A jako karę odstawiam ją do jej pokoju, i ma tam siedzieć dopóki się nie uspokoi.

Agik potrzebny Ci jest teraz dobry masaż. Chyba że mycie lodówki Ci pomoże;-) Zostaw tą lodówkę i poleż trochę i poleniu****:tak:

reklama
Dziewczyny doradźcie jakiś termometr, bo mi zaginął w akcji :zawstydzona/y::eek:
Muszę coś kupic, a wogole się na tym nie znam :no:

:-D O takim rozwoju kariery do tej pory nie myślałam, ale może pora? :laugh2: Tvn na pewno byłby wdzięczny za kary za moje słownictwo :cool2:
szopka Olla stosowała taką tablicę z nagrodami, pisała o tym kiedyś i podobno skutkowało :tak:
Ja stawiam Piotrka do kąta, wkurza się i wrzeszczy, potem przeprasza i... robi to co robił :sorry: No ale kary ma, kojarzy czemu, może kiedyś skojarzy czego nie robić, żeby ich nie mieć ;-) W żłobku karą jest siedzenie na krzesełku przy stole z łapkami na stole. Też to przeżywają i robią co robili ;-)
kachasku ja na bromku nie czułam się za dobrze :no: Raz nawet fiknęłam w pracy :baffled:
anielap usg kontrolne, czy coś się dzieje?
Uświadomiłaś mi, że dawno Piotrka stóp nie sprawdzałam :confused2: Jak mi jeszcze zimowe buty dojdą, poznacie czym jest moje słowotwórstwo ;-)
jolka ja termometru nie doradzę, bo nic dobrego nie mam :baffled: Mam rtęciowy (już nie do dostania), elektroniczny pod paszkę lub do buzi (ten jest w miarę ok, szybko mierzy) i elektroniczny do ucha i czoła, któremu raczej nie wierzę ;-)
A ta gorączka to z czego? Po szczepieniu ciągle? Biedactwo...

Zakopałam się dziś pod żłobkiem :baffled: "Pod" oznacza w odległości 10min spacerem przez zaspy z Małgosią na ręku :baffled: Kuźwa, żłobek na zadupiu, a aut jakby to city było :baffled: Na szczęście mam mocny wsteczny, więc jakoś wyjechałam nie taranując nic po drodze. Ale szczęśliwa z 2 na pokładzie to nie byłam :baffled: Uff, to za mną na dzisiaj...

Esia dobrze że się odkopałaś bez szwanku:tak:Mój małż tej zimy już dwa zderzaki na śniegowych zaspach uszkodził, oj kosztuje nas ta zima :confused2:

Jolka
nasz termometr poległ w akcji (Tymek go posikał) i kupowałam niedawno nowy.Nie wiem ile chcesz wydać, ale mogę polecić nasz:Bezdotykowy termometr THERMOFOCUS wys ubezp 0zł (913870975) - Aukcje internetowe Allegro Dokładność sprawdzałam ze szpitalnymi pistoletami, bardzo szybki, wygodny, przydaje mi się teraz do sprawdzania temperatury obiadku czy kaszki.

Hejka dziewczynki:tak:

Jolka rteciowy jak najbardziej,ale dobre są z microlife,zdrowka dla Albercika:tak:

Anielap niezle teksty ma Zu ,moja czasami jak cos do mnie powie to sie zastanawiam skąd tak ma:-)

Agik matko lodowka,jak Ci sie chce:szok:

Dzagud i jak po pracy i imprezce:-D

Kachasku zdrowka:tak:

Toska co u Ciebie:tak:

Esia jak sie ostatnio zakopalam pod praca dzwonilam po malza,mam w samochodzie naped na tyl i ni jak wyjechac nie moglam,masakra,a ile @#$@#$^ slow polecialo,dobrze ze Ci tak sprawnie poszlo:tak:

ja dzis nie powiem od rana zero mdlosci i prawie wszystko moge jesc,a najlepsze jest to ze od 3 dni wcinam non stop lososia,tak mi slone wchodzi:szok:

Ostatnia edycja:
Właśnie skończyłam smażyć faworki:-D
Joluś dzieki za natchnienie i przepis, są pyszne:tak::tak::tak:
Jeśli chodzi o termometr to ja mam taki zwykły elektroniczny pod paszkę i ten do ucha/czoła (wogóle go nie używam bo jakieś bzdury pokazuje;-)).
Buziaczki dla Alberta.

Esia mi się szykuje weekendowa wyprawa 80km za miasto. Zapowiadają spore opady śniegu i zawieje:wściekła/y: I nie wiem czy się z Zuzką sama zdecyduje na tą wyprawę.
Ty to już wprawiona jesteś manewrować w śniegu... Nie zazdroszczę.
A usg niby kontrolne. Od zawsze mam znamię na prawej piersi, a teraz coś się mojemu ginowi nie spodobało i kazał porobić badania. Nie panikuję na razie.

Dorotko super że dzień wolny od mdłości:tak: I niech już nie wrócą.

Gośka witaj. Co u Was?

reklama
Kachasku do Dzierżoniowa:-)
Moja mała kuzynka kończy 10lat. A jak miała 3miesiące to byłam dla niej niańką przez pół roku. Ogromny sentyment mam. Ale ten czas zapieprza:szok:
Ale jak mi drogi zawieje to jak dojadę?:-( A miałyśmy z Zu zostać tam cały weekend.

Do góry