reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

hellooooooooo!!!
chociaż tak mogę sobie pokrzyczeć, bo w rzeczywistości się nie da:no: dopadło mnie jeszcze bardziej:wściekła/y: ale spoko, poradzę sobie i z przeziębieniem:dry:

wpadłam tylko się przywitać
miłego dzionka

reklama
Jeju ale sie tu nadziało... :)
Toska o imprezie to sobie możemy pomarzyć, ja tylko dostaje zaproszenia na impressski, faceci to tępi są,myślą że jak urodziłam to mogę już iść balować hahahaha.
Kachasku- super! ogromne gratulacje i zyczę dalszych sukcesów :) zdolna z ciebie bestyja i tyle!
iza no gratulejszyn!!! co ty się o tę licencję nazabiegałaś i proszę wreszcie jest!!!!
Dzagud- mimo wszystko mi by sie nie chciało, chociaż generalnie mi się nic nie chce, no może jeść to mi sie chce cały czas:p
anielap- no my się nie chcemy dać małym terrorystom, niby Kotu bęben wyskoczył ale już zapowiedział że latem na prawko kat A idziemy. Przy Eryku już się ogarnęliśmy na tyle że zaczęliśmy znowu po koncertach jeździć, zobaczymy ile nam to zajmie z Tami...- jestem raczej optymistycznie nastawiona. Mam nadzieje że siedzenie w domu i gotowanie obiadków znudzi mi się wkrótce.
No i mam sukces do zakomunikowania- zmieściłam się w 2 pary spodni przedciazowych- fakt wyglądam jak baleron, ale jednocześnie mogę się normalnie ruszać :p
buziaki i miłego weekendu!!!

naiwnie sądziłam, że się wyśpię w szpitalu:dry:
o 22 atrakcje się nie skończyłu, o 24 było ktg, o 2.00 coś tam, a przed 6 pobudka: pobieranie krwi (udało sie za drugim razem:wściekła/y: - miłe, młode położne zatrudnili, ale mam wrażenie, że jestm ich królikiem doświadczalnym jeżeli chodzi w wbijanie się w żyły:dry:, fakt moje są wyzwaniem, to dziewczyny się uczą a ja cierpię:-(. Dalej był zastrzyk, mierzenie ciśnienia, temperatury, tetna płodu, sniadanie , obchód itd, itd. Nie powiem atrakcje zapewniają :-D

Cały dzień dochodziłam do sibie, taka śnięta byłam, mam nadzieję, że dzisiaj pośpię.

Z dobrych wieści to takie, że skurczy nie mam. Juz zaczynam się zastanawiać czy ja w ogóle je miałam:dry:, czy te twardnienie brzucha to nic poważnego nie było. Niepotrzebnie wspomniałam doktorkowi, a ten wpadł w panikę:zawstydzona/y:, no ale szyjka krótka nadal. Bo już bym myślała, że coś ze mną nie tak i panikę sieję:zawstydzona/y:

Toska-jedziemy na tydzien do PL i 2 tygodznie do Izraela, najwiecej czasu spedzimy w Tel Avivie, troche w Jerozolimie i Hajfie no i mam nadzieje ze uda nam sie skoczyc do Petry w Jordanii w ktorys z weekendow takze plany sa konkretne ale czy po drodze nie padniemy ze zmeczenia to sie okaze, szczegolnie ALusia. Takze tak naprawde na miejscu zobaczymy czy wszystko sie uda zaliczyc. Wylot w w niedziele :-) Normalnie wariatkowo. hehe, a zeby bylo jeszcze atrakcyjniej wracamy 6 marca a 8 marca przyjezdzaja do nas goscie na tydzien. hehe, atrakcyjny miesiac sie zapowiada.

brzmi super, bawcie sie dobrze i czekam na zdjęcia:tak:

Mówi się - skurcze nie wystąpiły :-p:-D
Jakaś taka rozdziabana jestem... Zaglądam do Was cały dzień i się zebrać nie mogę. Ble...

ha, ha , ha :-D
dzieki za kckiuki,
i jak dzisiaj też rozdziabana jesteś? Wpadnij do mnie podzielę się z Tobą kroplówką z magnezu, niezłego kopa daje:-D

hej hej musze sie pochwalic ze wlasnie dostalam LICENCJE farmaceuty na stan Oregon :-) :-) :-) brakuje mi teraz emotki podskakujacego pajacyka :-) Oficjalnie moge szukac pracy jako farmaceuta, hihihihi, no i w resume inaczej bedzie wygladac ze mam licencje oregonska :-)

GRATULACJE!!!!! wreszcie......;-)

Toska i jak dzisiaj się czujesz? W kolejnych ciążach skurcze odczuwa się wcześniej i silniej - oby to było to u ciebie i niech cię fenoterol i isoptin ominie :tak:

jak na razie wygląda, że mnie ominie, skurczy brak:tak:
dlaczego zwiedziłaś tylko lotnisko w Tel Avivie?

Jeny, moje dziecie jeszcze śpi:szok::szok::szok: Czasem budzi się o 7, bleeee, a czasem właśnie śpi do 9-9.30. Tylko nie wiem jeszcze od czego to zależy.

Stasiek naprawdę taki histeryk jak moja Zu????

ja bym na Twoim miejscu zrobiła wszystko, żeby to rozszyfrować i spać z Małą do 9 ... codziennie:-D

tak, jakby się urodzili tego samego dnia, można by ichza bliźniaki brać;-):-D więc jak Zu robi Ci histerie pocieszaj się, że prawdopodobnie w tym samym momencie w Warszawie mały chłopczyk o imieniu Staś wyprowadza swoja mamusię z równowagi:-D

Toska o imprezie to sobie możemy pomarzyć, ja tylko dostaje zaproszenia na impressski, faceci to tępi są,myślą że jak urodziłam to mogę już iść balować hahahaha.

to Ty jeszcze nie byłaś na imprezie od porodu Tami :dry:;-):-D:-D:-D

No i mam sukces do zakomunikowania- zmieściłam się w 2 pary spodni przedciazowych- fakt wyglądam jak baleron, ale jednocześnie mogę się normalnie ruszać :p
buziaki i miłego weekendu!!!

gratuluję :tak:

Dorotka Ty jesteś usprawiedliwiona jeżeli chodzi o imprezę, reszta nie :dry::-D, ale dzisiaj to ja chyba nie dam rady:zawstydzona/y:

Sorga super ze w mniejsze ciuszki wchodzisz,szybko zrzucasz znaczy sie i duzo pewnie przy maluchach roboty masz:tak:a tak wogole to duzo z Tamarką przybralas

Toska i ja dzis rozbeblana jestem i snieta przez caly dzien tak strasznie,i placze mi sie na wszystko,ja zwariuje normalnie dzis:-(

Dzagud i jak tam praca:tak:

milego wieczoru dziewczyny bo mnie jakos znowu na placz sie zbiera

Dziewczyny dzieki za gratulacje, niesamowite uczucie zobaczyc moje nazwisko i pieczec Oregon Board of Pharmacy :-) Same wiecie ile to trwalo, te wszystkie przeszkody po drodze, normalnie uffffffffff. Szkoda ze akurat wyjezdzam ale prawde mowiac akurat jest kiepska sytuacja na rynku i wszystkie firmy odpisywaly zebym sie zglosila w marcu, no to sie zglosze :-)

Toska-czyli wyglada na to ze bedzie dobrze, a pielegniarek wspolczuje choc wiesz co takie swiezutko po szkole to sie zato bardziej staraja. A to czy mialas racje czy nie z tym twardnieniem brzuchem to sie nie przejmuj trzeba takie rzeczy sprawdzic i juz. A jak dlugo bedziesz lezec jeszcze?
Sorga-no pieknie, sluchaj ja bardzo dlugo nie miescilam sie w swoje spodnie sprzed ciazy, dopiero gdzies tak po 1,5 roku zaczelam je nosic znowu. Ostatnio cos nas wzielo na obejrzenie filmiku jak sie Alusia urodzila, ale sie nasmialismy, jaka ona byla mala i takie smieszne piski wydawala i nawet nam sie przypomnialo ze ja piszczaleczka nazywalismy :-) A jak te pecherze u Tamarki?
Anielap-moja Ala codziennie do 8 ale dzis zrobila niespodzianke i wstala o 9, a my razem z nia, hehe.
Kachasek-zdrowka!

Jestem tak podekscytowana ze sie wczoaj spakowalam, mimo ze jedziemy jutro. Na wszelki wypadek spakowalam gore zimowych ciuchow, moje dziecko zobaczy prawdziwy snieg i ulepi balwana !!! :-) A z drugiej strony musialam spakowac wiosenno-letnie ciuchy bo w Izraelu jest okolo 20-25 stopni, no wiec walizki sa ogromne, hehe. A dzis mi sie snily Tatry (mimo ze jade nad morze, hehe) i ogorki kiszone, wiem ze to smiesznie brzmi ale dla mnie jakis taki sentymentalny ten sen byl :-D:-D:-D

Ale nasmarowalyscie!:-D Az milo.

Ja sie zglaszam. Esia mnie odwiedzila -milutko i az mi sie glupio zrobilo, ze tak sie nie odzywam;-):sorry2:Wiec jestem.
Kachasku ty to jestes zdolniacha! Wielkie Gratki!
Dzagud Gratki fuchy! Jasne, ze fajnie! Nie moge sie doczekac relacji:tak::-D
Izka - Tobie tez gratuluje! Bardz bardzo! Zasluzylas sobie:tak:
Esia - moja kochana mordko wpadaj czesciej mi na Blogowisko.
Toska - moje bidactwo. Ciesze sie, ze wszystko na dobrej drodze i abys szybciutko wychiodzila do domku. Calusy Wielkie.

Aniajw - dobrze, ze to byla jednodniowa histeria, u mnei dzialaja sposoby Niani - Su jak wie, ze zle zrobila idzie sama do kata. Histerie na szczescie sie nie zdarzaja.:blink:Poki co ;)
ide na zamkniety.:-)

Ostatnia edycja:
Dobra - Esia - raz dwa trzy mi tu do porzadku! a czemu ty sie nie wypowiadasz na temat Majowki? Czy to przez ten snieg???:-D

Dziewczyna Stanowe i Britiszowe - jak dorwac dodatek literek do klawiatury po polsku? Czyyy macie jakies pojecie?:confused: Please please???

Sorga no żesz kurka! Ale Ty masz tempo :szok: A z tymi imprezami to się nieźle uśmiałam... Jeszcze leżę :-D:-p
toska widac, że Ci się nudzi :-) Szpitalnego trybu współczuję - zasuw od świtu (albo i przed), a po południu życie zamiera... Zawsze mnie to fascynowało :dry: Oszaleć można... Super, że skurczy niet - nawet jeśli to był fałszywy alarm, lepiej wszystko sprawdzić i zadziałać :tak: A w poniedziałek wrócisz do domu
:-)
anni ja tam goszczę codziennie :-p
A na zamknięty zaraz idę - korzystam z opcji wyświetlania najnowszych postów, co nie uwzględnia nowych wątków :sorry2: I pewnie dlatego do tyłu jestem... :sorry2:

Stan rozdziabania trwa :sorry2: Nieco do życia przywołała mnie Małgosia... gryząc z całej siły w szyję :baffled: Spuchnięta jestem, jakby mnie coś jadowitego pożarło - nomen/omen :-D

anni NO W KOŃCU się odezwałaś :-D:-D:-D

kachasek jak zdrówko???

Toska i ja dzis rozbeblana jestem i snieta przez caly dzien tak strasznie,i placze mi sie na wszystko,ja zwariuje normalnie dzis:-(

rozumiem, ja bym mogła jako płaczka na pogrzebach dorabiać ;-):-D

Toska-czyli wyglada na to ze bedzie dobrze, a pielegniarek wspolczuje choc wiesz co takie swiezutko po szkole to sie zato bardziej staraja. A to czy mialas racje czy nie z tym twardnieniem brzuchem to sie nie przejmuj trzeba takie rzeczy sprawdzic i juz. A jak dlugo bedziesz lezec jeszcze?

mam nadzieję, że do poniedziałku, jeszcze zostały mi dwie dawki dzisiaj o 22 i jutro o 6 i kończę kurację sterydową. Skurczy niet, więc nie będą mi nic na to podawać, dzisiaj dostałam jeszcze kroplówkę z magnezu, ale jutro juz chyba nie. No ale w weekend nie ma tu za bardzo z kim pogadać, czekam do poniedziałku kiedy mój gin zjawi się w szpitalu. Mam mieć jeszcze usg, ale to też raczej w poniedziałek.
Cieszę się dla Was z wyjazdu, bawcie się dobrze. W sumie to dobrze się złożyło, teraz urlop i wypoczęta pełna energii możesz rozpocząć karierę zawodową:tak::-)

toska widac, że Ci się nudzi :-) Szpitalnego trybu współczuję - zasuw od świtu (albo i przed), a po południu życie zamiera... Zawsze mnie to fascynowało :dry: Oszaleć można... Super, że skurczy niet - nawet jeśli to był fałszywy alarm, lepiej wszystko sprawdzić i zadziałać :tak: A w poniedziałek wrócisz do domu
:-)

Stan rozdziabania trwa :sorry2: Nieco do życia przywołała mnie Małgosia... gryząc z całej siły w szyję :baffled: Spuchnięta jestem, jakby mnie coś jadowitego pożarło - nomen/omen :-D

racja, lepiej wszystko sprawdzić, teraz napewno będę spokojniesza.

jak szyja??? :-D:-D:-D
i jak p. Luda? (nie chce mi się na pw pisać, dlatego pytaam tutaj:zawstydzona/y:)

reklama
Esia - aaa ty cwaniaczku! hehe ja nawet nie wiedzialam, ze taka opcja jest:zawstydzona/y:

Apropos histerii bo tak mi sie przypomnialo. Wiecie u mnie bardzo dziala metoda niani - kat. I tlumaczeni Suri. Ona choc nie rozumie, to strasznie ja lechta to, ze z nia gadam jak dorosly z doroslym (no prawie) i probuje sie doroslo zachowac ;)
Mowi 'yes mama masz racje' - choc widze po niej, ze sie zgrywa i nie wie o co mi biega. :-D

Ogolnie to musze sie wam pochwalic tfu tfu, ze mam dziecko aniola - no nei wiem co jej sie stalo??:sorry2: Od pol roku nie mam problemow w ogole z jej zachowaniem. Nigdy nei byly mega - ale kilka razy histeria byla.
teraz to caluje mnie non stop, tuli, mowi prosze, dziekuje i przepraszam... A jak wychodzi do zlobka rano - G ja odprowadza wraca sie czesto, daje buzi i przytula mowiac, ze mnie kocha. Bosheee wiecie, pewnie nie raz beda bunty itp, ale jak na razie mam super super dzieciaka. Jestem z siebie bardzo dumna, bo okropnie duzo staram sie jej poswiecac duzo czasu i sie z nia bawie, tancze - a ledwo na oczy widze czasami - doslownie. Poza tym staram sie wprowadzac zdrowa dycypline - jestesmy na luzie - duzo zabawy, ale regoly sa i nie ma wymuszania.
Nie wiem czy to wychowanie czy charakter dzieciaka, ale oby tak dalej a bede mega szczesliwa. :tak:
No to sie wam wychwalilam (i juz pukam w niemalowane:-D):-p

Ostatnia edycja:
Do góry