reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Witajcie w ten mroźny i śnieżny dzień :szok: Nagła zima nas dziś napadła - wyglądam rano za okno a tam białe dachy i auta i widoczność na maks 100 metrów do przodu. Dobrze, że ogrzewanie działa i mam flanelową piżamę. :cool2:
U nas znów stresik w związku z Tymkiem, bo odebrałam posiew w piątek i jak zwykle coś się wyhodowało i teraz czekamy na wyniki powtórzonego badania.:eek: Zaliczyliśmy przy okazji kontrolę u okulisty i okazało się że jest wszystko ok. i oko przestało zezować - zasługa intensywnej rehabilitacji.

Elmaluszek cieszę się, że wynik tego badania genetycznego jest dobry i życzę siły i szybkiego powrotu do sił tobie i Amelci.:tak:

Jolka
zdrówka dla chłopaków i oby Ciebie nie dorwało:tak:

reklama
A ja w tych pięknych okolicznościach przyrody muszę się zerwać z pracy ok. 10.30, bo o 11.00 Weronika ma ślubowanie pierwszoklasisty, więc muszę być. Tym bardziej, że jest wyznaczona do stania na środku, przy Sztandarze szkoły.:tak:Dumnam jak nie wiem co! Tylko nie wiem jak ten dzieciak w galowym stroju - cienkich rajstopkach i spódniczce do szkoły zaleci!:szok:

hihi Jacek taż miał taką funkcję :-D całe szczęście nie występował w rajstopkach :laugh2::laugh2::laugh2:

Szopka bidulko ciągle coś się was czepia, dużo zdrówka dla was
zazdroszczę flanelowej piżamy :zawstydzona/y: ja tylko w koszule aktualnie się mieszczę :-D

Zakupy małe zrobione (dla chłopaków oczywiście) ;-) buty nie kupione :zawstydzona/y: jakoś tak zawsze mi żal kasy na siebie ;-) a kurtkę zimową to chyba poszukam starą, była większa niż ta co mam teraz (rozm. 34), trochę już zniszczona jest ale bez sensu coś kupować :sorry:

Dzagud pewnie też byłabym dumna:tak: wczoraj był śnieg z deszczem dzisiaj tylko śniegiem sypie bez przerwy:crazy:
Jola a mniejszych kurtek to ty nosić nie możesz:-D rozmiar 34 hmmmmm... meeeeega rozmiar, nie ma co:laugh2:
na zamkniętym w wolnej chwili wam napiszę co i jak:tak:

Buziaki dla naszych nauczycielek :tak::-D

zimno, zimno ;-) ale dzięki bogu nie widzę żadnych śnieżnych opadów za oknem ;-) muszę buty Antonkowi na zimę kupić :zawstydzona/y: wstyd się przyznać, ale Anto pogina w skórzanych adidaskach do kostek :sorry: ja ubrałam swoje trekingi już jakiś czas temu ;-) bo butów jesiennych nie mam :zawstydzona/y: ja jak Jola, skoda mi wydać kasę na siebie ;-) a trekinngi w dobrym stanie, nieprzemakalne i leciwe, ale nadające się jeszcze do życia i biegania ze mną :tak:

kurczę, jeszcze rajstopki muszę młodemu kupić :sorry: dobrze, że kombinezon na zimę mam ;-) jeden wydatek mniej :-)

Nadejszła zima...
Za oknem zawieja, temp spadła już do zera, więc śnieg się nie topi. No miodzio :cool2:
A mój dobry humor stąd, że chyba pogoda sprawiła (dlatego nie zamierzam na nią narzekac), że poza smoczkową pobudką o 6, dzieciarnia wstała o 8 :szok::cool2:
Ledwo się wyrobiłam z Piotrkiem do żłobka ;-)
Za to Małgosia teraz sobie odbija - usnęła w aucie, obudziła się w trakcie przekładania do łóżeczka i jakoś już ją sen odszedł... No nic - zajmie się przez chwilę sama sobą, mam nadzieję...
Dzagud też zmokłam z jednym na ręku, drugim za rękę, a śnieg na łeb ;-)
jolka Tobie to dobrze - możesz sobie ciuchy w smyku kupować :-D A dziecięce są takie ładne... :-p
Dźwiganie rozumiem i nie krytykuję :zawstydzona/y: Sama, nawet z przodującym, jak musiałam to dźwigałam - pewnych rzeczy się nie przeskoczy :sorry: Staraj się to tylko minimalizować jak się da :sorry:

Butów zimowych Piotrek też nie ma :confused2: To się długo nie nachodził w jesiennych - ciekawe czy na wiosnę będą dobre :dry:

Buziaki dla naszych nauczycielek :tak::-D
oj taaaak :)
muszę buty Antonkowi na zimę kupić :zawstydzona/y: wstyd się przyznać, ale Anto pogina w skórzanych adidaskach do kostek :sorry:

Michał też:sorry: ewentualnie w kaloszach:-D
wczoraj razem z mamą pożegnałam dowód osobisty i legitymację ubezpieczeniową:szok: zapomniałam, że ma w plecaku. muszę dziś załatwić rehabilitację i będę próbować bez dokumentów (skierowanie mi się ostało), może się uda:confused2: w sumie i tak tylko odpłatnie, więc może obejdzie się bez:confused2: a jak nie to będę czekać aż poczta się zlituje i nie będzie zwlekać z przesyłką:sorry:

U nas śniegu nie ma :szok::-) ale jak taka pogoda uwas, to pewnie od razu z moich szmacianych trampek przejdę na kozaki :-p
Chłopaki całe szczęście na zimę przygotowani :tak: nawet jak robiłam porządki w ciuchach, to znalazłam kilka par kalesonów po Jacku, dla Maksa jak znalazł :-D i starą kurtkę w sam raz na sanki i podwórko :-p

Dziękuję za życzenia ;-):-D czy oprócz mnie ktoś jeszcze ma dziś święto???

A my już byłyśmy na dworze;-):-) i efekt taki, że dwa bałwany na podwórku stoją:tak:, a ja i Natalia całe mokre, kurtki przemokły o rękawiczkach nie wspomnę:-D. No i założyłam Natalii buty zimowe z zeszłego roku są takie akurat:-p:eek: przez parę dni może pochodzić, a w niedzielę coś kupimy większego:-D.
Ja tam zawsze się cieszę z pierwszego śniegu:-), a i potem też lubię:tak:, tylko nie lubię jak nam sie zima za długo trzyma niż powinna:crazy:.

Jola pochwal się zakupami;-) A co do święta to ja też mam dziś ;-);-) tylko że takie jak Dzagud;-);-);-).
Dzgaud gratuluję Weronice odpowiedzialnej funkcji, co by tylko bidulka nie zmarzła.

Ok idę jakiś obiadek zrobić:-):-p

Aniajw to Wszystkiego Dobrego, spełnienia marzeń i grzecznego dzieciątka ;-)

A zakupy, to takie wykończeniowe do pokoju ;-) firanki i kocyki :tak:
Muszę jeszcze do ikei się wybrać i łóżko kupić Maksowi, do tej pory w nowym pokoju spał w turystycznym, ale jak się dobrze rozbuja, to po całym pokoju jeździ :szok:

Mam dziś dzień kanapowy :-p jak za dużo chodzę to brzuch boli :no:

reklama
aniajw noooooooo to wszystkiego najlepsieszego:tak:

ja właśnie siedzę w miśka ciuchach, bo ma sajgon w szafce:sorry: i przy okazji robię segragację. nie chce mi się, ale już szlag mnie trafia jak po raz kolejny wyciągam za małą i pogniecioną bluzkę (prasowanie zostawiam na kiedy indziej)

u nas bałwana jeszcze zrobić się nie da:no: śnieg topnieje po spotkaniu z glebą:confused2: i dobrze:tak: Miałam plany pozbierać z bąblem liście ale takich paskudnych mokrych to ja nie chcę:sorry: już nie narzekam, zmykam. Wieczorkiem powinnam się odezwać:tak:

Do góry