reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Esia ciesze się że zabieg przebiegł szybko i pomyslnie, super że trafilaś na fajną obsługe , to cholernie ważne w takich stresujących sytuacjach. Buziakujemy !
iza a nie mówiłam! :tak::-) u mnie też goście się samoobsługują, a mimo to wracają:p taki nawyk ze starych ciężkich czasów kiedy żyło sie i o chlebie z pasztetowa , byliśmy z Kotem we dwójkę tylko i przyjaciele też byli mniej zalatani, studiowali, bez wiekszych zobowiazan to i czasu mieliśmy wiecej wszyscy dla siebie, przychodzili do nas czesto bo tylko my z Kotem chyba bylismy na swoim bez rodziców, i kazdy chciał być czescia domu który tworzylismy i każdy chciał cos od siebie wnieść, to mi odkurzyli, to pozmywali, to ktos coś ugotował, ahhh gdzie te czasy gdy chalupa pelna ludzi byla :blink: teraz kazdy goni... ale cóz na tym chyba dorosłośc polega.
szopka gratuluje postepów i konsekwencji, musi być ci cieżko, ale jak widzisz efekty to chyba serduszko nie boli tak bardzo :)
elmaluszku jak pobranie krwi??? udało się? i no i jak zakupy? mam nadzieje że się spełniłas jako kobieta :)
anni trzymamy kciuki!!! polecam się jakby co :p daj tam czadu !

Kurde Eryk chyba zaczyna przezywac tę całą adaptację przedszkolna bo już drugą noc budzi się z płaczem i laduje u nas w łózku :( teraz mamy 3 dniprzerwy bo w poniedziałek maja dzień organizacyjny przed pierwszym, wiec mam nadzieje że się chlopak wyteskni za przedszkolem i odreaguje:D dziś była chwila płaczu jak wychodziłam z przdszkola ale nie biegł za mną, raczej sobie cierpiał taki pogodzony, no kryzys ma:( ale pani w przedszkolu powiedziała że płakał może minute po moim wyjściu i potem było super i znowu nie chciał wychodzic jak wróciłam :tak: No ciekawy weekend prze nami, jak będzie pogoda to jedziemy na safari do świerkocina. A od poniedziałku mam zajechanie bo moj przyszły potencjalny szef przyjezdza i się bede produkować :zawstydzona/y: juz dla niego robie pare rzeczy... zobaczymy czy sie dogadamy.

reklama
Witam.
Ogłaszam nieoficjalne zakończenie pracy mgr:-) (oficjalne będzie jak już wydrukowane złożę w dziekanacie), ale uważam, że to już. Więcej już nie wycisnę. Drukowanie ma być po weekendzie.
Jeszcze mi kupę do nauki do obrony zostało, ale najważniejsze już za mną ufff
I tak chodzę i myślę, co ja będę z czasem robić jak się obronię;-):-D

Przepraszam, że nie odpiszę wszystkim, ale.... no właśnie chciałam napisać, że jeszcze coś muszę poprawić w mgr:szok:, kurde jak najszybciej do druku bo mi zaraz się znowu nowa koncepcja czegoś tam urodzi:szok:

Spadam na razie, może poczytam do obrony.
Buziaki dla Wszystkich.

Esia, super że po wszystkim.:tak:Masz rację, dzieci szybko zapominają, z rodzicami gorzej.;-)A gdzie robiliście zabieg, skoro taka super obsługa???:szok:
Elmaluszku, jak pobranie krwi? Udało się mam nadzieję????
Izka, podoba mi się podejście.:-D Nie ma to jak zagonić tych niezadowolonych do roboty.;-)
Anni, trzymam kciuki za jutro. Twoje opowiadania mnie się bardzo podobają i choć nie jestem znawcą, to myślę że powinno się udać.:tak:
Szopka, współczuję Tymusiowi i Wam. Nas też chcieli na tego Vojtę wsadzić, ale udało się bez. Metoda podobno okropna dla dziecka, ale rzeczywiście daje efekty. Oby szybko się poprawiło, żebyście nie musieli się męczyć.
Agik, nieoficjalnie gratuluję ukończenia pracy. I ciągle nie mogę się doczekać żeby ją przeczytać. Pamiętaj nam przesłać, bo w końcu o nas pisałaś.:tak:
Sorga, zazdroszczę takich przyjaciół. Ja czegoś takiego nigdy nie doświadczyłam, ale to może dlatego, że ja z kolei późno założyłam dom, a i to mieszkam z Teściową.:-( Trzymam kciuki za nową pracę i nowego szefa - coby się okazał "ludzki pan".;-)

Elmaluszek jak Amelka, pobrali krew? No i jak zakupy udały się?
Szopka ja bym tak nie chwaliła bo z reguły to później mały diabełek:-p, jak gdyby przeczytał, ze jest grzeczny i zrobi na przekór. Ja tak mam często, więc staram się rzadko chwalić.
Esia ufff, dobrze że juz po wszystkim i że jest oki
Anni powodzenia:tak:
Izka no wreszcie wyszkoliłaś gości, bardzo dobrze, możesz odpocząć;-).

Apropos chwalenia, Natalia od paru nocy już przesypia całe i właśńie jak była siostra to się pochwaliłam:baffled:, że nocki przespane:tak:, pobudki dopiero po szóstej i jeszcze drzemiemy do ósmej:tak:. No i dzisiaj były dwie pobudki plus trzecia o szóstej:wściekła/y:, więc chwalenia dość:no:. Ciekawe jaka dziś nocka będzie:dry:?

A zapomniałam napisać Natalia przedwczoraj wyciągnęła body które miałam juz schować, bo za małe:tak:. I kazała sobie założyć:-p o dziwo pasuję (bo bez pieluchy), i ciągle w tym chodzi dzień i noc:-), jeszcze pół biedy gdyby było z krótkim rękawem ale jest długi (na taki gorąc):baffled:. No więc pomyślałam że skoro jej się body spodobało to pajac też, więc wyjęłam obcięłam stópki i pokazałam radości było co nie miara na sam widok (choć jeszcze nie wiedziała co to jest:-p), a jak założyłam to w tym do miasta chciała jechać:-D. Na spanie idealne, dziecko przeszczęśliwe:tak::tak::tak:

a ile godzin w tygodniu ma Piotrus? Czy jest zadowolony?
Planujemy wysyłać go na 4-5h dziennie i przynajmniej 3 dni w tygodniu - z wahnięciem na 5 ;-) Zadowolony jest jak najbardziej - za każdym razem gdy wychodzimy z domu jest awantura, że on chce "do auta" (w domyśle - jechać do żłobka :-D). Z resztą, panie się starają - był 3 razy i już zaliczył 2 przyjęcia. Najpierw 2 urodziny jakiegoś chłopca, a w czwartek pożegnanie jednej z dziewczynek :-) Fajnie, wszystko w balonach, serpentynach i z tortem :-) Podobno grzecznie siedział przy stoliku podczas "uroczystości" :-D
A Ty przerzucasz się na częstsze posyłanie Suri?
Kciuki za spotkanie :tak:
izka nie no, tak to ja rozumiem :cool2:
Sorga a czym się zajmujesz? Kciuki za nową współpracę :tak:
Dzagud na Niekłańskiej - zdecydowanie ekipa na okulistyce jest super :tak:
aniajw niezła jest Natalka :-D

Smaruję tego posta z godzinę :eek: Lecę z nóg - schodzi zdenerwowanie i czuję zakwasy w udach (nieświadomie zaciskam mięśnie gdy się stresuję)... Pa...

Hej!!!

Izka brawo za świetny pomysł :-D
Esia super, że zabieg przbiegł sprawnie :tak:
Agik nooo jak praca napisana, to obrona to tylko formalność (mam nadzieję ;-))
Sorga to trzymam kcuki za sprawy z pracą związane :tak: a Eryk, no cóż musi swoje przejść, a potem będzie już tylko lepiej :tak:

Maks dziś dał pospać i obudził się o7 :tak:poleżał jeszcze pół godzinki i jest super :-) co prawda ja mam straszne kłopoty ze snem :baffled: budzę się w nocy i spać nie mogę :baffled: do tego wczoraj strasznie mnie blizna zabolała i w nocy też pobolewała :confused: trochę się wystraszyłam nie wiem co o tym myśleć. I anemię nadal mam mimo, że ciągle biorę żelazo :dry:

Hej babki

Ja na razie napisze tylko tyle ze pobranie sie nie udalo,czekamy na skierowanie ze szpitala ktore ma przyjsc za okolo 2 tygodnie:-(.Wczoraj za pobieranie zabral sie lekarz.Obie lapki poklute i powiedzial ze jak trzeci raz mu nie wyjdzie to da skierowanie.Na co uslyszal ode mnie zeby spierdalał i od razu pisal:-pZa to potem super spedzilysmy dzien z moja szefowa i jej corcia.
Reszte napisze jak znajde wolna chwilke i nadrobie troche

reklama
Do góry