reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

I ja sie witam... Musze przyznac, ze tak mi oczy leca, ze przeczytalam tylko ostatnia strone.

Esiu - fajnie Ci. Jak przyjaciolka skonczy u Ciebie te 3 tygodnie pobytu zapytaj czy nie reagowala by na milutka przytulna miejscowosc nad morzem ;-):-D Ja jej zapewnie nocleg i wsio co chce... hehehe
Jesli chodzi o pisanie - pisze, ale w zwolnionym tempie. Musze wszystko sprawdzac bo nie umiem pisac z polskimi znakami. Najpierw pisze tak o wlasnie a potem sie mecze i dodaje polskie znaki. Jezeli bym miala pisac z Pl znakami, to zanim bym napisala zdanie mysl by mi odeszla i wena sie skonczyla:-D Gramatyka, interpunkcja echh i wiele innych rzeczy - nie wiem czy zauwazylas - tez u mnie lezy. Ale ze mnie pisarz - nie ma co :blink::sorry2: Dziekuje, ze wspominasz o tym.

Aniaw - Dziekuje Kochana, ale Guru to Ty dla mnei kobitko jestes;-):-D... Cycus dla Natalki :-) Jak Ty to robisz?... Ja sie poczulam o wiele wolniejsza gdy mi sie moj ssak oddessal a to bylo juz rok i pol temu. Musze Ci powiedziec, ze podziwiam :tak: Tak w ogole to prosimy o wklejenie fotek nowych...

I tyle.

Anielko ciesze sie, ze mialas super dzien. jestem ciekawa Twojego weekendu, ale nie mam sil zagladac na strone dalej.

ledwo na oczy widze. Nie wiem czy dozyje jutra - tak zmeczona dawno nie bylam.:-( Jejku moze sie starzeje.

Ale nic. Dzis jakas herbatke ziolowa na sen sobie serwne i padne jak bak (bo tak mam, ze z jak jestem zmeczona spac nie moge) ufff To sie Wam wyzalilam hehehe
caluski. Dobrej Nocki.
Aaa i kochane trzymajcie kciuki w ten weekend jade do W-wy na rozmowe z tym pisaniem - myslalam nad tym dlugo czy w ogole sie tym interesowac - jednak mam w W-wie pewniem interes ;-) i przy okazji - pojade, zobacze. Jestem bardzo ciekawa co mi powiedza. Nio. Tio Tyle.

reklama
Jolka :zawstydzona/y:, znowu nie doczytałam jak trzeba:zawstydzona/y:

Aniajw bardzo Wam gratuluję. No i męża złotej rączki również:tak: Mój do wszystkiego bierze fachowców, bo sam za nerwowy i więcej przeklinania jest zawsze niż roboty.
A slub my braliśmy dopiero po urodzinach Zu. 31sierpnia. A razem jesteśmy od lipca 2005. Ta data jest dla mnie ważniejsza;-)

Kachasku no koniecznie musimy się tam spotkać. Teraz już jesień idzie, więc przy niepogodzie jest to fajny sposób na spędzanie z dzieckiem czasu... W Dzierżoniowie bedę znów pod koniec września;-)

Anni kciuki oczywiście trzymamy :tak:

Esia spokojnego dnia:tak:

Kiedy Dzagudek kończy remonty?​

Anielap my mamy rocznicę 2 września ;-)
A Dzagud pewnie jeszcze ze dwa dni powalczy :tak:

Moi poprawkowicze właśnie zaczynają egzamin :sorry2: ciekawe jak im pójdzie :sorry2:

A ja wlasnie wzielam i wystawilam swoje dziecko do ogrodka. Siedzi tam K... sama i dobrze. :-D Ja zeswiruje za chwile normalnie. OOO i wlasnie przyszla do domu. :sorry2:

Chyba ... udusze taka niegrzeczna jest, A to dopiero poczatek dnia:szok:

witamy i my:tak:
siedzę z Misiem i jemy śniadanko:-) tak tak, dopiero, bo wstaliśmy przed 10. do pracy idę na 3 godz na 12:30. jutro wolne. potem 2 dni pracy i urlooooooop:tak: więc znów wam mogę zniknąć, ale tym azem postaram się na krócej;-):-p
Anielap to może uda nam się spotkać:-)
Anni ja proponuję farby do malowania palcami i na chwilę spokój;-) jk nie masz farbek do maziania łapkami to zrób kisiel i go pokoloruj czymś tam- wystaw dziecko papier i kisiel do ogrodu i już:-D

Dzieki kochana - farbek nie mam - dzis kupie!!!

Dalam butle i wsadzialam do jej pokoju zamknelam drzwi i cos tam sie awanturuje, ale ja musze od niej odpoczac bo sie boje, ze audentycznie cos jej zrobie;-)

Jakos cicho sie wlasnei zrobilo - albo padla spac, albo ... Wole nie myslec. :sorry2:

Normalnie, co w nia wstepuje:confused: Szatan normalnie - taki destruktor no... Wszystko wziasc i zniszczyc. Tak ja ktos zaprogramowal dzis czy co??
Kurcze czytalam, ze 2 i pol letnie dzieci maja inteligencje porownywalna z inteligeencja owczarka neimieckiego. Ja definitywnie wole psa:-p;-)

a ja az z tych nerwow wpierdzielilam pol czekolady. Kurka a mialam sie odchudzac:-D

Esia jakoś nie wyobrażamsobie siebie na fotelu i Maksa wołającego do mnie ze śmiechem "cici" (tak woła jak widzi mnie nago :-D)
I obyś nie musiała tego zobaczyć :-D
aniajw powodzenia w całkowitym odcycoleniu :tak:
A męża złotej rączki zazdroszczę :tak: Mojego to na kilometr słychać gdy ma choćby gwóźdź wbić :-D
kachasku a Wy myślicie o drugim dziecku? Czy w związku z posiadaniem już dwójki w domu, na razie rezygnujesz? ;-)
anni będziesz w Wa-wie??? No to MUSIMY się spotkać!!! Koniecznie!!! Daj znać jaki masz grafik, może się uda... Może jeszcze jakaś Warszawianka by się pisała :-)
Mam nadzieję, że Su przetrwa dzisiejszy dzień ;-) Ale rozumiem Cię DOSKONALE. Ja tak miałam wczoraj.
Myślałam, że dwulatek to intelekt szympansa, Małż mnie pocieszył, że to to dopiero 4-5 latek :dry: Dotrwamy...?

Dzień adaptacyjny za nami. Piotruś bawił się świetnie - najpierw na sali ogólnej, potem na pół h pani wzięła straszaki na zajęcia (malowanie farbami) - tam nie poszłam, ciekawa byłam jak poradzi sobie sam. Podobno miał kłopot z wysiedzeniem spokojnie (co mnie nie zaskakuje ;-)) ale był posłuszny :-) Wymęczył się porządnie, po 2h sam już chciał wyjść :-D Obiad zjadł 1h wcześniej niż zwykle i od razu poszedł spać :-) Właśnie o taki efekt mi chodziło :cool2:
Ja ledwo widzę na oczy - OSZALAŁABYM mając taką pracę :szok: Wrzask, rwetes, ciągły "czuj" kto i gdzie zrobi sobie coś, pobije kogoś, rzuci czymś - masakra... A panie spokojne, w miarę uśmiechnięte i ŻYJĄ :szok:
Jutro zawiozę Piotrka na 2-3h i pójdę na spacer po okolicy z Małgosią, żeby być pod telefonem i blisko jakby co :tak:
Zaczęły się stresy mamuśki... :sorry2:

oj Esia ale ci zazdroszczę tego żłobka :zawstydzona/y: no i tego że Piotuś dzielny ;-):tak:
Kurka dlaczego u nas żłobka nie ma :wściekła/y: a żeby było jeszcze lepiej, to rzedszkole przepełnoinoe :angry:

Wczoraj M kupił nowy blender i do razu dziś ugotowałam zupę ziemniaczaną, wszyscy obżarliśmy się jak świnie :-D a co :-D
No i przed chwilą odkurzacz przywieźli, więc czas ogarnąć sajgon :-p:sorry2:

reklama
Zuzka śpi po pół godzinie wycia:baffled: ja pierdziele takie codzienne zasypianie.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pół dnia miło i fajnie, potem stres przy zasypianiu i d.... już mi się nic nie chce...

Anni obyście całe przetrwały ten dzień;-)

Kachasku pochwal sie gdzie na urlop wybywacie. Nad morze?

Esia zuch Piotrek:tak: Jessssu jak bym chętnie Zu choćby na jeden dzień posłała do przedszkola. Z ciekawości właśnie jak sobie będzie radzic. Powodzenia jutro:tak:

Jolka aleś mi smaka na zupę ziemniaczaną zrobiła... Mam co prawda żeberka dziś na obiad, ale chyba sie wezmę po południu i zupę upichce... No i nie szalej tak ze sprzątaniem... Zostaw sobie trochę tej przyjemności na później;-)

Do góry