reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ho ho ho, widzę że mania zakupowo-remontowa w pełni.:-D
Jolka - mnie się podoba i Jacka i Maksia łóżko,:tak:choć jeśli chodzi o styl, to bardziej to Maksiowe. Pewnie gdybym miała miejsce to bym dziewczynom właśnie dwa takie kupiła i już (one chyba "rosnące", nie?). No ale ni mom i sprawa załatwiona.;-)A te meble, to faktycznie, Esia ma rację - z tym że mnie bardziej chodzi o to, że jeśli miałyby być do pokoju dzieci, to takie za poważne mi się wydają.:sorry2:
Esia, też tak mam, choć ja mi coś wreszcie wpadnie w oko, to się zapieram przy tym zadnimi łapami i nic innego już nie szukam, bo mi się nie chce.:dry:Tomek mi zawsze o to awantury robi, bo ciągle mówi, że może jeszcze poszukamy, a może się trafi coś lepszego, ładniejszego, tańszego itp itd. A mnie szlag trafia, bo to nie jest "poszukaMY" tylko JA poszukam. A uważam że jak znalazłam to już więcej nie muszę.:-p
Ja dziś spakowałam sobie dwa 120 litrowe wory z rzeczami z szafy (zapakowałam raptem "towar z 2 szafek jednej części regału:baffled:) i jutro rano podjedzie do mnie kolega żeby zabrać to razem ze mną samochodem do magazynu. Jak tak dalej pójdzie to w życiu nie zdążę z tym pakowaniem do remontu.:angry::wściekła/y:
Trza by chyba iść lulu. Towarzystwo śpi tylko ja jak zwykle się "obijam" przy kompie zamiast się położyć.
Aaa, Ollu, zdróweczka dla Dziadzia. Trzymam kciuki żeby się szybko wykaraskał z tego!

reklama
Jola-ja mam to samo lozeczko z Ikea tylko w bialym kolorze, bardzo sie sprawdza i spala na nim moja 6-letnia siostrzenica wiec starczy na troche. dodatkowo ma ta taka bramke z boku ze mniejsze dziecko nie wypadnie. A starszemu mozna wyjac. Wszystko kwestia gustu, ja wielkiego wyboru nie mam bo procz Ikea nie podobaja mi sie meble w US wiec wiekszosc mam w jednym stylu :-)
Aniajw-ja tez sie wlasnie naogladalam relacji dwulatkow przez ostatnie 3 tyg. jak rodzinka byla. Normalnie beczka. Alusia bardziej drapiezna od Piotrusia, ale jak spal to do nigo podchodzila i go glaskala po buzce delikatnie, przytulala i calowala, normalnie kupa smiechu :-)
Agik-ciesze sie ze mialas lepszy dzien. Ja od jutra sprobuje popatrzec na eseje, ble jak o tym mysle to mnie odrzuca no ale coz...nie mam za bardzo wyjscia. Lacze sie w bolu :-)
Dzagud-to lozko pietrowe jest genialne, bardzo mi sie podoba i ladnie wyglada na zielonej scianie. Wlasnie pomyslalam czy nie przemalowac Alusi pokoju na jasna zielen, hmmm :-)
A z oglądaniem mebli to ja mam tak, że im więcej widzę, tym lepiej wiem co mi się nie podoba. Niestety, nie przekłada się to na wiedzę, co mi się podoba :sorry2:
ja mam dokladnie tak samo :-D

No kurka na początku myślałam o tym żeby zabejcować, ale to Jacka jest już polakierowane, wiec trzebaby zedrzeć :baffled: a to bejcowanie to też nie taka bajka, bo robiłam to już ze stolikiem Maksa :szok: koszmar :dry:
Wogóle nie wiem jak to wszystko rozwiązać, bo na dzień dzisiejszy mam do pokoju chłopaków: łóżko sosnowe dla Jacka, komodę sosnową Maksa i stolik +dwa krzesła drewniane, kolorowe (niebieskie, pomarańczowe i żółte) reszte muszę dokupić i nie wiem jak to wszystko sklecić żeby miało ręce i nogi :szok::baffled:
Dzagud to łóżko akurat nie jest regulowane :no: Jackowi nogi by wystawały :-D
No i takich typowych dziecięcych nie chcę, bo Jacek chyba by mnie udusił ;-) przecież on już prawie dorosły jest :-D

Hej!!!
Tak się wczoraj zajęłam sobą, że zapomniałam odpisać :zawstydzona/y: przepraszam wstyd mi :zawstydzona/y: ale już się poprawiam
Agik cieszę się że dziś lepiej, wiesz tak to w życiu jest jak już ci się wydaje, że dłużej nie wytrzymiesz nadchodzi zwrot akcji i jest lepiej ;-):tak:

Ollu trzymam kciuki za dziadka żebyś jeszcze nie raz mogła się z nim spotkać :tak:

A teraz znowu to tych ch#$%#% meblach :zawstydzona/y:
Śniły mi się dziśw nocy :szok: no koszmar dosłownie :baffled:
Siedziałam wczoraj do nocy i szukałam mebli :zawstydzona/y: znalazłam jeden co by mi odpowidał ;-)
Biurko Evolution E-BIUP11065DS - Biurka - Meble
jakby wziąć jasne fronty to by do łóżka chyba pasowały, a ciemne boki do podłogi (bo panele ciemne kupiłam).

Jola!Bardzo ladne:) i wydaje mi sie ze beda pasowaly jesli wezmiesz jasne fronty,pozatym z tego sie nie strzela!!!Pomysl tez o ladnej kapie na lozko,moze pod kolor scian,dopelni ladnie calosci :)))

Dziekuje za zyczenia zdrowia dla dziadziusia!

Esia!heheheh:D (rum)dziadziusia znaczy sie hihi :p

Noc przespana na podlodze kolo lozka Meli:/

Jolka ano ładne :tak: I faktycznie, z jasnymi frontami będzie ok :-)
Olla no to fajną miałaś nockę :dry:
U nas też szału nie było - Piotrek obudził się o 3.15 i... to by było na tyle :baffled: Próbował usnąć do po 4, ale poddaliśmy sprawę w obawie, że obudzi Młodą i to już będzie armagedon. Przewalał się po nas w łóżku do 6 (wtedy wstał Małż i zabrał go do salonu). Małgosia wstała o 6.40 :dry: Ledwo żyję. Małż napisał sobie na kartce jak się nazywa, żeby w pracy trzymać poziom ;-)
Piotrek zaczyna wyglądać na nieprzytomnego. Zapowiada się ciekawy dzień :dry:

Jolka, a ja nie mogę tego otworzyć.:-(

No, dziś już 3 worki poszły wstępnie do magazynu. Następne pakowanie wieczorem.:baffled:
A wiecie co, wygląda na to że przez te moje zakupy na Allegro wygrałam bilet na koncert Madonny.:szok: Wysyłali mi kiedyś jakiegoś maila na temat konkursu, że trzeba przez 3 dni chyba zrobić zakupy na kwotę powyżej 400 zł, ale olałam to i wyrzuciłam do kosza, bo przecież nie kupuję takich drogich rzeczy. A teraz kupiłam tę szafkę, łóżko, pościel i wyszło dużo ponad 400 i dziś dotałam maila że mam bilet do odbioru.:szok: Tomek się ucieszył i stwierdził że sobie pójdzie.:-pA niech idzie, ja jadę do Krakowa z Wami to niech On tyż się odchami.:-D

Małż napisał sobie na kartce jak się nazywa, żeby w pracy trzymać poziom ;-)

Esia - rozwalasz mnie!:-D Jej ja Was kochani podziwiam.
Tak w ogole powiedz melzowi, ze klub fanek na BB juz ma... Jak znajdzie gdzies jakiegos po latach zagubionego brata Singla - niech szybko da mu moj numer tele;-) Z checia go poznam!:-):-D Zycze Ci spokojnego dzionka.

Ollus - Caluski wielkie w czoko Meli. :tak: Niesamowita :-D ALe mame trenuje no!
Jolka - mi sie bardzo podobaja meble w takim kolorze. Dobry wybor - moim skromnym zdaniem :tak:
Aniajw - hehehe Sama sie zastanawiam skad ja go wyciagnelam - powiem krotko - spod spudnicy nadopiekunczej mamusi:sorry2: Ale jak tak dalej pojdzie i dostanie kopa w d... to wroci tam szybciej niz sie spodziewa.:-D

Ja zaczynam dzien w pracy wielka kawa stoi przy mnie - a mam nie pic - bo mam po niej zgage:sorry2: Coz... Jakos wciaz niewyspana jestem a Su dla odmiany wstala o 6!!! Jupii Dla mnie to swieto jakies:blink: MILEGO DZIONKA...

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny, oglądam i oczopląsu dostaję :confused:
Dzagud gratki biletu, a jak chcesz meble zobaczyć to na mebla.pl i seria evolution ;-)

Esia rozwalasz mnie z tymi tekstami :-D

Anni owocnej pracy ;-):-)

Mój chłop w końcu spakował jeden wózek i już tylko dwa na stanie zostały ;-):-D jeden, z którego korzysta Maks i drugi zakupiony do wyprania i odszykowania ;-) bo nie pisałam wam, ale stwierdziłam, że wymienimy sprężyny na nowe co by amortyacja lepsza była i napisałam do producenta gdzie mogę kupić, a pani mi zaoferowała że za friko mi wyślą :szok::-):-):-)

No a Maks przechodzi samego siebie :szok: byliśmy wczoraj na placu zabaw przy przedszkolu. Plac jest podzielony na dwie części: dla 3-4 latków i dla 5-6latków. Oczywiście Maks już "wyrósł" z tego dla młodszych i grandził na tm większym. Wchodził po jednej zjeżdżalni a zjeżdżał po drugiej :szok::-D no ręce opadają :-p

reklama
Hej dziewczyny!!!

A ja wpadlam troszke nadrobic i tak czytam i czytam i zastanawiam sie co moja Amelka mi tak fajnie paluszkami po plecach jezdzi:confused:Patrze do lustra a ja mam cala koszulke na plecach wysmarowana czarnym dlugopisem:szok:

Postaram sie odezwac pozniej bo przylep mi nie daje pisac.Milego dzionka;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry