reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Tak mi się jeszcze skojarzyło, że wasze to dzwonią żeby pogadać, a moja to tylko jak ma sprawę :baffled: może ze dwa razy mi się zapytała w tej ciąży jak się czuję :dry:
No ale nieważne, przejdźmy do przyjemniejszych rzeczy czyli wyprawki :-D
Ciuszki po Maksie mam pożyczone w rodzinie M. Najpierw miała średnia siostra, a teraz najstarsza, mam nadzieję, że większość do mnie wróci :tak: no i miałam nadzieję, że coś mi pożyczy średnia siostra jakby była dziewczynka, ale M mnie w niedzielę z błędu wyprowadził :angry: bo ona pożycza właśnie szwagierce :wściekła/y: zła jestem jak nie wiem, bo ja jej do tej pory wszystko po Maksie zawoziłam, a teraz się poważnie nad tym zastanawiam (wiem wredna jestem :zawstydzona/y:) no nic to jakoś sobie poradzimy ;-) dobrze że mam zniżkę 25% na ciuchy u M w firmie :-pi może jeszcze jakaś wyprzedaż się zdarzy ;-)
Łóżeczko mamy pożyczone i właśnie dziś idę do kumpeli zagadać czy możemy nadal mieć, ale jeśli nie to już inna się zdeklarowała na pożyczkę :tak:
Fotelik chce nam ciocia pożyczyć, ale ma już po iluś tam dzieciach, że chcemy jednak kupić nowy (mi się marzy taki z bazą, co bym tych pasów ciągle nie odpinała :-D), a o reszczie bajerów pomyślę później:-D

reklama
Olla oj pokręcone... Ja bym Twoją mamę chętnie przygruchała, no ale od nas też daleko - na jej szczęście :-D
jolka tak to bywa z pożyczaniem ciuszków :dry: Ja mam z tym akurat super, bo wszystko unisex oddawałam dla bratanicy, a teraz mam od nich mega mnóstwo ciuchów dla Małgosi :tak:
Fotelik z bazą to świetna sprawa :tak: Gdyby nie to, że po Piotrku był jeszcze ok, to dla Małej właśnie taki byśmy kupili :tak: Ciągłe przewlekanie pasów było masakryczne...

Ano i zapomniałam napisać, że ze względu na konieczność zakupu ubranek (te co do mnie wrócą pewnie nie będą za ciekawe, bo większość jeszcze po Jacku ;-)) zdecydowaliśmy się poznać płeć ;-) bo mi już M śpiewa, że jak dziewczynka to takie ładne ubranka hello kitty czy coś mają :-D

Jola, no właśnie, kiedy dowiemy się co Ci w brzuszku siedzi? Jestem okrutnie ciekawa czy Zyguś czy Zygmunta:-D;-)

A co do rodziców, to ja wiem, że nie powinnam narzekać. Moi zawsze chętnie i praktycznie na każde zawołanie mi się Wojtkiem zajmą, i to tak, że nie mam obaw zostawić Go u nich nawet na parę dni. Teść się generalnie dziećmi nigdy nie zajmował więc automatycznie go nie liczę, ale teściowa mi się popsuła:dry:, i wiedząc, że mam obronę przed sobą nic nie pomaga. Trochę mnie to wkurza i smuci jednocześnie.:-(
No nic, jak już pisałam, bez łachy.

Wiecie, teraz mamy na długi weekend jechać do Grzybowa czy jakos tak, i wpadł mi do głowy pomysł, żeby tatuś z synkiem sami pojechali a ja do nauki, i poza tym potrzebuję odpocząć psychicznie od moich facetów. No S nie jest zachwycony pomysłem i chyba raczej będę na siłę zapakowana do walizki:dry:

No nic, zabieram się do nauki, a nie tylko narzekam i narzekam;-)

Ale sie dzieje na forum! nono SUPER! hehee a ja Wam sie pozale- moje dziecko ma: jednego dziadka (mojego ojca) z ktorym nie rozmawiam bo nei ma o czym (jest w PL), babcie (moja mame) wiecie jaka:-( w USA - jej meza nie wiele lepszy, hmmm od strony G - mamusia - wole nie wspominac bo mi cisnienie skacze, jej maz -pantoflarz i nie ma swojego zdania na zaden temat. hehehe
poza tym mieszkamy w UK sami i .. Suri moge zostawic tylko i wylacznie z niania (super jest) ale G odmawia ostatnio na to funduszy twierdzac, ze ja i tak za bardzo sie lenie - co mi bedzie jeszcze laby fundowal :baffled::-p hehehe Nio.

W ogole musze Wam powiedzic, ze mam beznadziejny dzien.. Zaczelo sie od tego, ze mi juz 3 ranek z kolei mala wstala o 5. G ja od razu przyniosl do sypialni (bo to najlatwiej) i puscil jej bajki. A ze ja poszlam spac o 1 w nocy - pracowalam do tej godziny to sie wsiecklam - slownik lacinski poszedl w ruch - boze dawno takiej sie nie slyszalam:zawstydzona/y: - potem padlam nie wiem kiedy do lozka. Jednakze mialam szybka pobudke i w skrucie: uslyszalam, ze jestem leniwa i ...czekajcie jak bylo to slowo...cos w stylu nie do uzycia...oo wiem 'bezuzyteczna '. Tak, jestem bezuzyteczna!
G musial sobei sam zrobic sniadanie i zajac sie Suri no i tak stwierdzil. W sumie w d... mam co on mysli, ale zabolalo mnie to zdziepko.:sorry2:Wesz jedna!:cool2::-D

Co wam powiem to wam powiem, ale rozkrecanie firmy o niskim budgecie i wychowywanie 2 latka w tym samym czasie, zajmowanie sie domem full time - nie idzie ze soba w parze. Jestem zjechana. Chyba mi sie bateryjki w koncu wyczerpaly :szok: a dzis mam Su na glowie i paczki klientom do spakowania i wyslania (musze na poczte zaiwaniac) i sily niet.
zaczynam myslec o normalnej pracy gdzie koncze o 5 i mam w nosie wsio. Wtedy zreszta moglabym w koncu pojsc na 'swoje'...:sorry2: echh...sama nie wiemmm...

nio wybaczcie, ze nie odpisuje, ale ide zaraz sobei w lep strzelac:-p:-D:angry:

Ostatnia edycja:
Ale cos smiesznego Wam napisze:

Su ma taka zabawke jajo - gdzie sie guzik wciaka i on gada, ze sie chowa go - i trzeba znalesc po glosie...co jakis czas wola JUHUUU ...I trzeba odkrecic mu lep to sie zamyka.

No i Su wlaczyla ten guzik i jajo gdzies schowala. Caly kurna dzien slysze tylko JUHUUU I am hiding! i taki smiech dziecka hahahah. JUHUUU i tak w kolko. Przeszukalam cala chalpe, normalnie myslalam, ze zwariuje... No nie ma i znalesc nie moge. Okazalo sie, ze kotu przywiazala go na szyje a ten nic...Lazil z tym po calym mieszkaniu nie wzruszony:sorry2::-D Mi do glowy to nie przyszlo.

anni ryczę, ryczę i jeszcze raz ryczę
hahaturlaczek.gif
hahaturlaczek.gif
hahaturlaczek.gif

Że Ci kot nie oszalał, to podziwiam :-D Z drugiej strony, znając Twoje szczęście, to "bydlę" pasuje do rodzinki :-D
No jak ja lubię tak zajrzeć na sekundę i odrywać się z bananem :-D

Anni, ja popieram dziewczyny, powinnaś pisać scenariusz ze swojego życia. Bridget Jones się chowa ze wstydu pod szafę.:-D Akcja kot bezcenna!!!!:-D:-D:-D

Przy okazji, pochwalę się moimi "bieżącymi" i już dokonanymi zakupami remontowymi, a może raczej służącymi ulepszeniu i upiększeniu mieszkanka.
Łóżko dziewczyn już widziałyście, bo kiedyś załączałam, ale pochwalę się raz jeszcze:
Łóżko piętrowe dla dzieci JACEKb od INTERBEDS (706887733) - Aukcje internetowe Allegro
Do tego już kupiłam 1 pościel dla Madzi:
POŚCIEL ~~ KUBUŚ ~~ 140x200 cm W-wa KURIER !! (703502134) - Aukcje internetowe Allegro
W planie jeszcze 1 dla Madzi i 2 dla Weroniki, ale jeszcze się nie zdecydowałam na wzory. Tzn. Weronika jedną chce na pewno z High School Musical, ale jeszcze musi sobie wybrać drugą i od tej drugiej uzależniam drugą Magdy. Pochwalę się później. No oczywiście do tego dojdzie poducha i kołdra dla każdej i po 2 prześcieradła.
No i jeszcze kupiłam sobie szafeczkę na buty do przedpokoju na którą już od dawna polowałam i wreszcie mi się udało:
SOSNOWA SZAFKA NA BUTY (703227518) - Aukcje internetowe Allegro
Na taką typową szafkę z "uchylanymi" drzwiczkami mam za dużo butów (w końcu jest nas 4 baby w domu;-)) i taka mi właśnie pasiła. Już miałam maila od babki którą przelicytowałam czy bym jej nie odsprzedała, bo ona ma jedną taką i chciała drugą. Ale figa.:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Anni padłam po prostu :-D:-D:-D a o pracy w domu coś wiem, bo sama ciągle odwalam w domu :wściekła/y:

Dzagudku super zakupy, zazdroszczę :zawstydzona/y: wiesz, że ja też właśnie oglądam pościele i koce dla chłopaków:-D ale ceny mnie dobijają :szok:
Ale muszę się pochwalić, że byłam dziś u kumpeli i załatwiłam parę spraw :tak: po pierwsze łóżeczko mogę narazie mieć, więc Zyguś będzie miał gdzie spać :-D a po drugie kumpela załatwi mi za dobrą cenę materac dla Maksa i zagłówki do łóżka Jacka :tak: no kochana kobieta jest ;-)
Ano i nie pochwaliłam się, że zakupiliśmy łóżko dla Jacka;-) o coś takiego:
Łóżko sosnowe Borg 90 x 200 z szufladą (699554739) - Aukcje internetowe Allegro
No ale w związku z tym mam problem czym umeblować resztę pokoju, bo meble sosnowe nie dość, że strasznie drogie, to jeszcze mi się opatrzyły, bo mam ich troche w domu :confused:

Do góry