reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Wszystkiego dobrego ,słoneczka na codzień miłości rodziców dla Zuzi i Maxsa-sto lat kochane dwulatki

Maksowi i Zuzi z okazji 2urodzin wszystkiego co najlepsze, duuużo uśmiechu, zdrówka i pogodnego życia...

birthday009.gif
I od nas najlepsze życzenia :-).

Kochane - ja przepraszam, ze Was tak zaniedbuje ostatnio - siedze i probuje wykorzystac dobrze biznesowa pozyczke hehehe :baffled:;-)Wiec, lekko pupskiem trzepie bo jak zainwestuje nieteges to po mnie. Wiec, zaiwaniam ile moge i tak srednio mam czas cos napisac. :zawstydzona/y:

Caluje jednak

Dla wszystkich Małych Słoneczek!!!!

Sorki, brak mi weny :sorry: Zmęczona jestem, Młoda daje czadu nocami (mam już dośc spania max.3h z rzędu), a obydwoje w ciągu dnia ;-) Niechby już ta pogoda była dobra, bo w domu przyjdzie oszalec...
Miłego dnia! :*

U nas pogoda wczoraj już zdecydowanie lepsza... Rano byliśmy w parku prawie 3godziny a po południu spacer po deszczu... Kalosze jak zdjełam to wylało się duuuużo wody:-D
Miłego dnia...

Anni kochana ale zdradź nam chociaż jak sytuacja rodzinna...​

Witam
U mnie totalny brak weny-kłopoty finansowe:wściekła/y:jak zwykle
Ani trzymam kciuki
Esiulekwyspania ci życzę:tak:

reklama
A my dziś wreeeeeszcie załatwiłyśmy szczepienia - Magdy zaległe i Weroniki meningokoki. Magda się oczywiście spłakała, no bo jak inaczej.:baffled: Ale od razu bilans dwulatka zrobiony i mam z głowy. Waga 13 kg i 75 centyl, wzrost 85 cm i 50 centyl. Choć moim zdaniem to i waga i wzrost nie były "adekwatne", bo Magda miała na sobie pieluchę - już częściowo zapełnioną, a lekarka nie kazała Jej zdejmować, więc moim zdaniem to z 12,7 maksymalnie. A co do wzrostu, to raz że nie udało mi się Magdy ustawić całkiem prosto, bo nie chciała, a dwa ja na tej miarce widziałam 89 a nie 85 cm, ale może po prostu mają źle zawieszone i odejmują 4 cm.:eek: Ale i tak postęp - Magda była mierzona pierwszy raz od urodzenia.:eek: Szczerze mówiąc czekam tylko aż otworzą moją przychodnię, którą mam pod domem (mają ją po remoncie otworzyć już we wrześniu) i od razu przenoszę tam dziewczyny.
Jeszcze jakoś po powrocie z wczasów załatwię pneumokoki i będziemy na czysto.:-) Oczywiście lekarka mnie wkurzyła jak nie wiem, bo prosiłam o przepisanie recept na szczepionki, żebym mogła sobie w tej internetowej aptece wykupić, bo różnica w cenach jest bardzo duża. No i przepisała mi dla Madzi ten Infarnix Hexa. Coś mi się wydawało nie halo, bo byłam zdania że ona żółtaczkę już miała całkowicie zaszczepioną, a Hexa jest z żółtaczką. Złapałam książeczkę i poleciałam do przychodni dopytać. Druga lekarka potwierdziła że ok, wykupiłam, a dziś pielęgniarka od szczepienia powiedziała że to nie powinna być jednak Hexa. No ale lekarka powiedziała że teoretycznie nie, ale nic nie szkodzi jak Hexa będzie. Dawki żółtaczki w tym są niewielkie i jak dostanie jedną dodatkową dawkę więcej to nawet lepiej, bo do niedawna jeszcze tak się szczepiło.:baffled: No kurna, ale żeby lekarz przepisując receptę i patrząc w kartę przepisał nie to co potrzeba????:szok::angry:

Do góry